''Atık kağıtların dansı''

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.09.2023 - 14:47, Güncelleme: 02.09.2023 - 14:47
 

''Atık kağıtların dansı''

Antalya'da yaşayan emekli öğretmen Hikmet Özkaya, her türlü atık kâğıttan sanat eserleri üretiyor. Özkaya, 'Kâğıtların Dansı' adını verdiği 23'üncü kişisel sergisini ressam gelini Canan Figen Özkaya ile birlikte açtı.

haberimizvar.net- Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan ve çevreci eserlerin yer aldığı serginin kurdelasını ANSAN Başkan Vekili Nadire Sönmez, sanatçılar Hikmet Özkaya, Canan Figen Özkaya ile sanatçı dostları birlikte kesti. Atık kâğıtların çöp olmaktan kurtarılıp dekoratif süs eşyalarına dönüştürüldüğü anlamlı sergiye, sanatseverler ile çevre dostları yoğun ilgi gösterdi.  KÂĞIT KAYIBINA KARŞI SANAT Sanatçı Hikmet Özkaya, "Amacım, sınırsız ve sorumsuz bir şekilde tüketilen kâğıt kaybına bir karşı duruş sergilemek, 'İşe yaramaz' denilen atık kâğıtlarla güzellikler oluşturmak" dedi. Özkaya sözlerini şöyle sürdürdü; "Atık gazete, dergi, broşür, mukavva, kalın kartonu renklere göre ayırıp katlıyorum, kıvırarak değişik şekiller veriyorum. Çizdiğim desenlerin üzerine yapıştırıyorum. Ayrıca ince ve kalın kartonlar, yumurta kolilerini de suda yumuşatarak hamurlaştırıyorum, tutkal ve boya ilave edip şekillendiriyorum. Üç boyutlu rölyef çalışmasıyla da duvar panoları, dekoratif süs eşyaları üretiyorum."  Ressam Canan Figen Özkaya'da kalın karton kâğıtlardan masa, sandalye, kitap dolabı, sehpa gibi ev eşyaları da üreten kayınvalidesi Hikmet Özkaya ile birlikte eserlerini beğeniye sunmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.  Atık atık kâğıtlardan üretilmiş 15 duvar panosu ve çeşitli dekoratif süs eşyası ile 15 resim çalışmalarının yer aldığı sergi 9 Eylül Cumartesi gününe kadar açık kalacak.
Antalya'da yaşayan emekli öğretmen Hikmet Özkaya, her türlü atık kâğıttan sanat eserleri üretiyor. Özkaya, 'Kâğıtların Dansı' adını verdiği 23'üncü kişisel sergisini ressam gelini Canan Figen Özkaya ile birlikte açtı.

haberimizvar.net-  Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan ve çevreci eserlerin yer aldığı serginin kurdelasını ANSAN Başkan Vekili Nadire Sönmez, sanatçılar Hikmet Özkaya, Canan Figen Özkaya ile sanatçı dostları birlikte kesti. Atık kâğıtların çöp olmaktan kurtarılıp dekoratif süs eşyalarına dönüştürüldüğü anlamlı sergiye, sanatseverler ile çevre dostları yoğun ilgi gösterdi. 

KÂĞIT KAYIBINA KARŞI SANAT

Sanatçı Hikmet Özkaya, "Amacım, sınırsız ve sorumsuz bir şekilde tüketilen kâğıt kaybına bir karşı duruş sergilemek, 'İşe yaramaz' denilen atık kâğıtlarla güzellikler oluşturmak" dedi. Özkaya sözlerini şöyle sürdürdü;

"Atık gazete, dergi, broşür, mukavva, kalın kartonu renklere göre ayırıp katlıyorum, kıvırarak değişik şekiller veriyorum. Çizdiğim desenlerin üzerine yapıştırıyorum. Ayrıca ince ve kalın kartonlar, yumurta kolilerini de suda yumuşatarak hamurlaştırıyorum, tutkal ve boya ilave edip şekillendiriyorum. Üç boyutlu rölyef çalışmasıyla da duvar panoları, dekoratif süs eşyaları üretiyorum." 

Ressam Canan Figen Özkaya'da kalın karton kâğıtlardan masa, sandalye, kitap dolabı, sehpa gibi ev eşyaları da üreten kayınvalidesi Hikmet Özkaya ile birlikte eserlerini beğeniye sunmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Atık atık kâğıtlardan üretilmiş 15 duvar panosu ve çeşitli dekoratif süs eşyası ile 15 resim çalışmalarının yer aldığı sergi 9 Eylül Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.