AYM infaz yasasının iptali istemini reddetti

GÜNDEM 14.07.2021 - 19:31, Güncelleme: 14.07.2021 - 19:31
 

AYM infaz yasasının iptali istemini reddetti

Anayasa Mahkemesi, TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe giren yeni infaz yasasının tümünün ya da 14 maddesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu reddetti.

haberimizvar.net  Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP’nin, kamuoyunda infaz yasası olarak bilinen 7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un tümünün ya da 14 maddesinin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu esastan görüşerek reddetti. 14 Nisan 2020’de kabul edilen infaz yasası uyarınca yaklaşık 90 bin kişi cezaevlerinden tahliye edilmişti.   İKİNCİ BAŞVURU DA REDDEDİLDİ   İlk olarak yeni infaz yasasının ‘şekil yönünden’ iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle AYM’ye başvuran CHP, yasanın bazı maddelerinin ‘af’ sonucu doğurduğunu belirtmiş, "TBMM’de Anayasa’nın öngördüğü beşte üç çoğunluğa ilişkin usul şartı yerine getirilmediği için düzenlemenin şekil yönünden iptalini talep etmişti. CHP’nin bu başvurusu 17 Temmuz 2020’de AYM tarafından 7 üyenin karşı oyuna karşı 9 üyenin oy çokluğuyla reddedilmişti. CHP, ikinci başvurusunda kanunun tümünün ya da 14 maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasını istemişti. 
Anayasa Mahkemesi, TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe giren yeni infaz yasasının tümünün ya da 14 maddesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu reddetti.

haberimizvar.net

 Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP’nin, kamuoyunda infaz yasası olarak bilinen 7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un tümünün ya da 14 maddesinin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu esastan görüşerek reddetti. 14 Nisan 2020’de kabul edilen infaz yasası uyarınca yaklaşık 90 bin kişi cezaevlerinden tahliye edilmişti.

 

İKİNCİ BAŞVURU DA REDDEDİLDİ

 

İlk olarak yeni infaz yasasının ‘şekil yönünden’ iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle AYM’ye başvuran CHP, yasanın bazı maddelerinin ‘af’ sonucu doğurduğunu belirtmiş, "TBMM’de Anayasa’nın öngördüğü beşte üç çoğunluğa ilişkin usul şartı yerine getirilmediği için düzenlemenin şekil yönünden iptalini talep etmişti. CHP’nin bu başvurusu 17 Temmuz 2020’de AYM tarafından 7 üyenin karşı oyuna karşı 9 üyenin oy çokluğuyla reddedilmişti. CHP, ikinci başvurusunda kanunun tümünün ya da 14 maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasını istemişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.