AYM Sivas Katliamını ertelendi

GÜNDEM 29.06.2021 - 20:11, Güncelleme: 29.06.2021 - 20:13
 

AYM Sivas Katliamını ertelendi

Anayasa Mahkemesi’ne Sivas Katliamı davasının ‘insanlığa karşı suç’ kapsamında değerlendirilmesi ve bu yüzden zamanaşımına uğramaması yönünde yapılan bireysel başvurunun görüşülmesini ertelendi. Başvuru 2014 yılında yapılmıştı.

haberimizvar.net  Anayasa Mahkemesi (AYM) 33 aydın ve sanatçının katledildiği Sivas Katliamına ilişkin ‘yargısal sürecin etkisiz olduğu’ gerekçesiyle 2014 yılında yapılan başvuruyu bugün görüşecekti. Başvurunun görüşülmesi ertelendi. Madımak Oteli’nde bütün Türkiye’nin gözü önünde gerçekleşen katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları, 2014’te Yüksek Mahkemeye bireysel başvuruda bulunmuştu.   İNSANLIĞA KARŞI SUÇ   Başvuruda, yargılama sürecinin etkili yapılmadığı ve adil yargılamaya ilişkin hükümlerin ihlal edildiği kaydedilmiş, Madımak Oteli’nin yakılmasına ilişkin eylemin “insanlığa karşı suç” kapsamında değerlendirilmesi ve bu sebeple zamanaşımına uğramaması gerektiği belirtilmişti. Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, bugünkü gündem toplantısında başvuruyu görüştü. Toplantıda başvurunun ertelenmesi kararlaştırıldı. Başvuru daha sonra ele alınacak. 
Anayasa Mahkemesi’ne Sivas Katliamı davasının ‘insanlığa karşı suç’ kapsamında değerlendirilmesi ve bu yüzden zamanaşımına uğramaması yönünde yapılan bireysel başvurunun görüşülmesini ertelendi. Başvuru 2014 yılında yapılmıştı.

haberimizvar.net

 Anayasa Mahkemesi (AYM) 33 aydın ve sanatçının katledildiği Sivas Katliamına ilişkin ‘yargısal sürecin etkisiz olduğu’ gerekçesiyle 2014 yılında yapılan başvuruyu bugün görüşecekti. Başvurunun görüşülmesi ertelendi. Madımak Oteli’nde bütün Türkiye’nin gözü önünde gerçekleşen katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları, 2014’te Yüksek Mahkemeye bireysel başvuruda bulunmuştu.

 

İNSANLIĞA KARŞI SUÇ

 

Başvuruda, yargılama sürecinin etkili yapılmadığı ve adil yargılamaya ilişkin hükümlerin ihlal edildiği kaydedilmiş, Madımak Oteli’nin yakılmasına ilişkin eylemin “insanlığa karşı suç” kapsamında değerlendirilmesi ve bu sebeple zamanaşımına uğramaması gerektiği belirtilmişti. Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, bugünkü gündem toplantısında başvuruyu görüştü. Toplantıda başvurunun ertelenmesi kararlaştırıldı. Başvuru daha sonra ele alınacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.