Ayva, üreticinin yüzünü güldürdü

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.11.2021 - 10:43, Güncelleme: 16.11.2021 - 10:43
 

Ayva, üreticinin yüzünü güldürdü

Antalya'nın Kumluca ilçesinde, hasadı sona eren ayvayı tüccarların 4 liradan satın alması üreticinin yüzünü güldürdü.

haberimizvar.net- Kumluca'da rakımı yüksek mahallelerde üretilen ayvanın kilosu bu yıl tüccarlar tarafından 3,5- 4 liradan satın alındı. Örtüaltı üretimin yanı sıra meyve yetiştiriciliğiyle de öne çıkan Kumluca'da özellikle son yıllarda kurulan ayva bahçelerinde artış yaşandı. İlçede 7 bin dekar alanda ayva üretimi gerçekleştirildi. REKOLTE YÜKSEKLİĞİ SEVİNDİRDİ Ayva tüccarlığı yapan Halit Öztürk (60), şunları söyledi: "Bölgemizde ayva hasadı 15 Eylül'de başlıyor. Kasım ayında sona eriyor. Ayvaları üreticiden toptan 3, 5 ile 4 liradan alıyorum. Antalya'ya hale götürüyorum. Burada pazarlıyorum. Ülkemizin başka şehirlerine de gönderiyorum. Bu yıl rekolte çok güzeldi. Fiyatta iyi oldu. Üreticimizin de biz tüccarlarında yüzü güldü."
Antalya'nın Kumluca ilçesinde, hasadı sona eren ayvayı tüccarların 4 liradan satın alması üreticinin yüzünü güldürdü.

haberimizvar.net- Kumluca'da rakımı yüksek mahallelerde üretilen ayvanın kilosu bu yıl tüccarlar tarafından 3,5- 4 liradan satın alındı. Örtüaltı üretimin yanı sıra meyve yetiştiriciliğiyle de öne çıkan Kumluca'da özellikle son yıllarda kurulan ayva bahçelerinde artış yaşandı. İlçede 7 bin dekar alanda ayva üretimi gerçekleştirildi.

REKOLTE YÜKSEKLİĞİ SEVİNDİRDİ

Ayva tüccarlığı yapan Halit Öztürk (60), şunları söyledi:

"Bölgemizde ayva hasadı 15 Eylül'de başlıyor. Kasım ayında sona eriyor. Ayvaları üreticiden toptan 3, 5 ile 4 liradan alıyorum. Antalya'ya hale götürüyorum. Burada pazarlıyorum. Ülkemizin başka şehirlerine de gönderiyorum. Bu yıl rekolte çok güzeldi. Fiyatta iyi oldu. Üreticimizin de biz tüccarlarında yüzü güldü."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.