Balkan: Ortalık yangın yerine döndü, yargı nerede?

GÜNDEM 23.05.2021 - 16:31, Güncelleme: 23.05.2021 - 16:31
 

Balkan: Ortalık yangın yerine döndü, yargı nerede?

Antalya Baro Başkanı Balkan, Sedat Peker'in üst üste yayınlandığı videolara rağmen yargının sessiz kalmasını eleştirdi

haberimizvar.net- Sedat Peker'in yayınladığı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere hükümet aleyhine ciddi iddiaların yer aldığı videolar izlenme rekorları kırar kırarken Antalya Baro Başkanı Polat Balkan yargının sessiz kalmasını eleştirdi. "Ortalık yangın yerine döndü" diyen Balkan, "7 video boyunca dile getirilen iddialar yeni değil. 77 videoluk iddialar da gün yüzüne çıkacak. Bu derin, karanlık ve kirli ilişkiler ağında başkaları da var. Pandora'nın kutusundakileri devletin ilgili ve yetkililerinin, siyasal iktidarın bilmeme olasılığı yok. Buradaki en can yakıcı sorun, ortalık yangın yerine dönmüşken, yargının, iddiaları soruşturmaktan bile çekinmesi, korkması.  Yargı sisteminin, örümcek ağlarını temizleme iradesi ortaya koyacak, kamu adına hareket edecek, bağımsız ve tarafsız savcılar ile gereğini yapabilecek yargıçlar üretememesi. Türkiye'de yargı bağımlıdır, taraflıdır ve aslında özde yargı yoktur derken, bunu anlatmak istiyorduk" şeklinde konuştu.
Antalya Baro Başkanı Balkan, Sedat Peker'in üst üste yayınlandığı videolara rağmen yargının sessiz kalmasını eleştirdi

haberimizvar.net- Sedat Peker'in yayınladığı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere hükümet aleyhine ciddi iddiaların yer aldığı videolar izlenme rekorları kırar kırarken Antalya Baro Başkanı Polat Balkan yargının sessiz kalmasını eleştirdi.

"Ortalık yangın yerine döndü" diyen Balkan, "7 video boyunca dile getirilen iddialar yeni değil. 77 videoluk iddialar da gün yüzüne çıkacak. Bu derin, karanlık ve kirli ilişkiler ağında başkaları da var. Pandora'nın kutusundakileri devletin ilgili ve yetkililerinin, siyasal iktidarın bilmeme olasılığı yok. Buradaki en can yakıcı sorun, ortalık yangın yerine dönmüşken, yargının, iddiaları soruşturmaktan bile çekinmesi, korkması.

 Yargı sisteminin, örümcek ağlarını temizleme iradesi ortaya koyacak, kamu adına hareket edecek, bağımsız ve tarafsız savcılar ile gereğini yapabilecek yargıçlar üretememesi. Türkiye'de yargı bağımlıdır, taraflıdır ve aslında özde yargı yoktur derken, bunu anlatmak istiyorduk" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.