Balon balığı yakalayana 5 lira

GÜNDEM 07.07.2021 - 15:46, Güncelleme: 07.07.2021 - 15:46
 

Balon balığı yakalayana 5 lira

Antalya, Adana, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Hatay, İzmir, Mersin ve Muğla’da benekli balon balığı için 5 lira, diğer türleri için 50 kuruş ödeme yapılacak.

haberimizvar.net-  Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Akdeniz’de büyük tehdit oluşturan balon balığı avcılığı karşısında para ödenecek iller, alım noktaları, günler ve saatleri belirledi. Benekli için 5 lira, diğer türleri için 50 kuruş ödeme yapılacak. 3.5 yıl sürecek uygulamaya dahil edilen iller Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Hatay, İzmir, Mersin ve Muğla olarak açıklandı. BU YIL EGE’Yİ DE KAPSIYOR Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı müdürlük, zehri siyanürden 1200 kat daha güçlü olduğu belirtilen balon balığının Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki nüfusunu azaltmak amacıyla Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren uygulama kapsamında balıkçılara avladıkları balon balıklarına karşılık ücret ödeyecek. İlk uygulama geçen yıl yapılmıştı. Balıkçılara ödeme yapılan iller bu yıl Akdeniz’in yanı sıra Ege’yi de kapsıyor. BALIKÇILARA ÇEK VERİLDİ Uygulamaya Antalya’da Konyaaltı Balıkçı Barınağı’nda Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Balıkçılık Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Altuğ Atalay’ın katılımıyla başladı. Balon balığı avlayan üç kişiye avladıkları miktarlara göre ilk çekleri teslim edildi. Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine Dair Tebliğ kapsamında 64 balon balığı teslim alım noktası belirlendi. Balıkçı barınakları ve tarım ilçe müdürlükleri alım yapacak. Müdürlük, 64 noktada hangi gün, hangi saatler arasında teslimat yapılacağını da duyurdu.  
Antalya, Adana, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Hatay, İzmir, Mersin ve Muğla’da benekli balon balığı için 5 lira, diğer türleri için 50 kuruş ödeme yapılacak.

haberimizvar.net-  Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Akdeniz’de büyük tehdit oluşturan balon balığı avcılığı karşısında para ödenecek iller, alım noktaları, günler ve saatleri belirledi. Benekli için 5 lira, diğer türleri için 50 kuruş ödeme yapılacak. 3.5 yıl sürecek uygulamaya dahil edilen iller Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Hatay, İzmir, Mersin ve Muğla olarak açıklandı.

BU YIL EGE’Yİ DE KAPSIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı müdürlük, zehri siyanürden 1200 kat daha güçlü olduğu belirtilen balon balığının Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki nüfusunu azaltmak amacıyla Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren uygulama kapsamında balıkçılara avladıkları balon balıklarına karşılık ücret ödeyecek. İlk uygulama geçen yıl yapılmıştı. Balıkçılara ödeme yapılan iller bu yıl Akdeniz’in yanı sıra Ege’yi de kapsıyor.

BALIKÇILARA ÇEK VERİLDİ

Uygulamaya Antalya’da Konyaaltı Balıkçı Barınağı’nda Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Balıkçılık Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Altuğ Atalay’ın katılımıyla başladı. Balon balığı avlayan üç kişiye avladıkları miktarlara göre ilk çekleri teslim edildi. Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine Dair Tebliğ kapsamında 64 balon balığı teslim alım noktası belirlendi. Balıkçı barınakları ve tarım ilçe müdürlükleri alım yapacak. Müdürlük, 64 noktada hangi gün, hangi saatler arasında teslimat yapılacağını da duyurdu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.