Başkan Ulutaş’tan açıklama Çadırları parçalayan zabıtalar parasını ödesin!

GÜNDEM 14.08.2019 - 16:43, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Başkan Ulutaş’tan açıklama Çadırları parçalayan zabıtalar parasını ödesin!

Kaş’ta kampçıların çadırlarının zabıta tarafından parçalanması konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, “Eğer böyle bir vaka olduysa çadırların bedeli ilgili memurlardan tanzim edilsin. Belediye olarak bizim bu konuda ödeneğimiz yok” dedi

haberimizvar.net Bayram tatili için gelen yaklaşık 40 kadar ziyaretçinin İnceboğaz mevkiinde kurduğu çadırların zabıta tarafından parçalanması, bıçakla doğranması ve uçurumdan aşağı atılması konusunda Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, www.haberimizvar.net’e açıklama yaptı. Çevredeki vatandaşların kampçıları polise şikayet ettiğini ve Emniyet’in de belediyeden zabıta desteği istediğini söyleyen Başkan Ulutaş, “Bölgeye bu sebeple gidilmiş ve çadır kuranlar altyapı hizmeti olan, tuvaleti, duşu, çöp konteynırı bulunun yakın kamp alanlarına yönlendirilmiş. Çadırcılar da beni aradı. ‘Çadırlarımız zarar gördü, parçalandı’ dediler. ‘Bununla ilgili şikayetlerinizi yapın, iddia ettiğiniz kişilerle ilgili işlem yapılsın’ dedim”. ‘PARASINI PARÇALAYANLAR ÖDESİN’ Çadırların parçalandığı alanı kendisinin görmediğini söyleyen Başkan Ulutaş, “Bölgeye giden zabıta memurları ‘Biz yapmadık’ diyorlar. Eğer böyle bir vaka olduysa çadırların bedeli de ilgili memurlardan tanzim edilsin. Belediye olarak bizim bu konuda bir ödeneğimiz yok. Çadırların parasını belediye olarak ödememiz mümkün değil. Kim parçaladıysa ondan alınsın. Ayrıca zabıta müdürüne, ‘Gelen misafirlerimizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirmelerini sağlayınız, hiçbir şekilde rencide etmeyin’ diye talimat verdim. Biz gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Ama burada yaşayan ve tatile gelen insanlarımız açısından kamu düzeni ve işleyişinin sağlanması bizim görevimiz. Gelen misafirlerimizin her noktaya değil de, tuvalet, duş, çöpü türü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kamp alanlarına çadır kurması hem kendileri için, hem başka ziyaretçilerimiz için güzel olacaktır” dedi. BELEDİYEDEN ÇADIR PARASI TEKLİFİ Çadırları parçalanan tatilciler ise Kaş Belediyesi’nin kendilerine çadırların parasını ödeme teklifinde bulunduğunu, ama olay medyaya yansıyınca bundan vazgeçildiğini ileri sürdü. Çadır sahiplerinin bazılarının başta belediyenin bu teklifine sıcak baktığını, ama ödeme yapılmayacağı öğrenilince savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı alındığı belirtildi.
Kaş’ta kampçıların çadırlarının zabıta tarafından parçalanması konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, “Eğer böyle bir vaka olduysa çadırların bedeli ilgili memurlardan tanzim edilsin. Belediye olarak bizim bu konuda ödeneğimiz yok” dedi

haberimizvar.net Bayram tatili için gelen yaklaşık 40 kadar ziyaretçinin İnceboğaz mevkiinde kurduğu çadırların zabıta tarafından parçalanması, bıçakla doğranması ve uçurumdan aşağı atılması konusunda Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, www.haberimizvar.net’e açıklama yaptı. Çevredeki vatandaşların kampçıları polise şikayet ettiğini ve Emniyet’in de belediyeden zabıta desteği istediğini söyleyen Başkan Ulutaş, “Bölgeye bu sebeple gidilmiş ve çadır kuranlar altyapı hizmeti olan, tuvaleti, duşu, çöp konteynırı bulunun yakın kamp alanlarına yönlendirilmiş. Çadırcılar da beni aradı. ‘Çadırlarımız zarar gördü, parçalandı’ dediler. ‘Bununla ilgili şikayetlerinizi yapın, iddia ettiğiniz kişilerle ilgili işlem yapılsın’ dedim”.

‘PARASINI PARÇALAYANLAR ÖDESİN’

Çadırların parçalandığı alanı kendisinin görmediğini söyleyen Başkan Ulutaş, “Bölgeye giden zabıta memurları ‘Biz yapmadık’ diyorlar. Eğer böyle bir vaka olduysa çadırların bedeli de ilgili memurlardan tanzim edilsin. Belediye olarak bizim bu konuda bir ödeneğimiz yok. Çadırların parasını belediye olarak ödememiz mümkün değil. Kim parçaladıysa ondan alınsın. Ayrıca zabıta müdürüne, ‘Gelen misafirlerimizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirmelerini sağlayınız, hiçbir şekilde rencide etmeyin’ diye talimat verdim. Biz gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Ama burada yaşayan ve tatile gelen insanlarımız açısından kamu düzeni ve işleyişinin sağlanması bizim görevimiz. Gelen misafirlerimizin her noktaya değil de, tuvalet, duş, çöpü türü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kamp alanlarına çadır kurması hem kendileri için, hem başka ziyaretçilerimiz için güzel olacaktır” dedi.

BELEDİYEDEN ÇADIR PARASI TEKLİFİ

Çadırları parçalanan tatilciler ise Kaş Belediyesi’nin kendilerine çadırların parasını ödeme teklifinde bulunduğunu, ama olay medyaya yansıyınca bundan vazgeçildiğini ileri sürdü. Çadır sahiplerinin bazılarının başta belediyenin bu teklifine sıcak baktığını, ama ödeme yapılmayacağı öğrenilince savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı alındığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.