Başkan Uysal’dan saldırıya sert yanıt: Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir!

GÜNDEM 17.11.2022 - 13:07, Güncelleme: 17.11.2022 - 13:07
 

Başkan Uysal’dan saldırıya sert yanıt: Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir!

Antalya Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na saldırı gerçekleştirildi. Saldırıyı yapanlar aranırken, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, saldırı anının videosunu paylaşarak, “Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir!” dedi.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediye binası yanında bulunan Atatürk Kent Meydanı’ndaki Atatürk büstüne gece saatlerinde saldırı oldu. Saldırgan çantasından çıkardığı balyozla anıtın mermer bloklarını kırdı. Parmak izleri saptanan saldırgan aranıyor. BAŞKAN UYSAL’DAN TEPKİ GELDİ Saldırganın yakalanması amacıyla olay anının görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaşananları sert dille eleştirdi. Başkan Uysal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir! Sevgili komşularım dün gece saatlerinde Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’mızda yer alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’mıza çirkin bir saldırı gerçekleşti. Henüz kimliği belirlenemeyen bir şahsın çantasından çıkardığı balyozla anıtın yükseldiği mermer kaideyi kırdığını tespit ettik. Şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk. Güvenlik güçlerimiz gerekli soruşturmaları başlattı. Ömrü cephelerde vatan savunması ile geçen, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, ülkemizin kurucusu, Aydınlanma Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bu saygısızlığı, bu düşmanlığı kabul etmiyoruz. Değerlerimize suikast girişiminde bulunan bazı çevreler şunu çok iyi anlasınlar. Bizim Atatürk sevgimiz, tutkumuz Türkiye’mizin geleceğine duyduğumuz inançtır. Çocuklarımızın aydınlık geleceğiyle ilgili umudumuz ve tutkumuzdur. Bizim Atatürk sevgimiz, ülkemizin dört bir tarafında insanların ortak yaşamlarına, barışçı, aydınlık, güzel yaşamlarına duyduğumuz inançtır. Bilime, aydınlığa, demokratik, müreffeh, zenginleşmiş, geleceğimize hissettiğimiz tutkudur. Anlayacaksınız, anlayamıyorsanız da saygı duyacaksınız! Atatürk; kalbimizde, beynimizde bütün benliğimizde sonsuza kadar yaşayacak. Aydınlık Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kalacaktır!”  
Antalya Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na saldırı gerçekleştirildi. Saldırıyı yapanlar aranırken, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, saldırı anının videosunu paylaşarak, “Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir!” dedi.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediye binası yanında bulunan Atatürk Kent Meydanı’ndaki Atatürk büstüne gece saatlerinde saldırı oldu. Saldırgan çantasından çıkardığı balyozla anıtın mermer bloklarını kırdı. Parmak izleri saptanan saldırgan aranıyor.

BAŞKAN UYSAL’DAN TEPKİ GELDİ

Saldırganın yakalanması amacıyla olay anının görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaşananları sert dille eleştirdi. Başkan Uysal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir!

Sevgili komşularım dün gece saatlerinde Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’mızda yer alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’mıza çirkin bir saldırı gerçekleşti. Henüz kimliği belirlenemeyen bir şahsın çantasından çıkardığı balyozla anıtın yükseldiği mermer kaideyi kırdığını tespit ettik. Şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk. Güvenlik güçlerimiz gerekli soruşturmaları başlattı. Ömrü cephelerde vatan savunması ile geçen, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, ülkemizin kurucusu, Aydınlanma Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bu saygısızlığı, bu düşmanlığı kabul etmiyoruz.

Değerlerimize suikast girişiminde bulunan bazı çevreler şunu çok iyi anlasınlar. Bizim Atatürk sevgimiz, tutkumuz Türkiye’mizin geleceğine duyduğumuz inançtır. Çocuklarımızın aydınlık geleceğiyle ilgili umudumuz ve tutkumuzdur. Bizim Atatürk sevgimiz, ülkemizin dört bir tarafında insanların ortak yaşamlarına, barışçı, aydınlık, güzel yaşamlarına duyduğumuz inançtır. Bilime, aydınlığa, demokratik, müreffeh, zenginleşmiş, geleceğimize hissettiğimiz tutkudur. Anlayacaksınız, anlayamıyorsanız da saygı duyacaksınız!

Atatürk; kalbimizde, beynimizde bütün benliğimizde sonsuza kadar yaşayacak. Aydınlık Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kalacaktır!”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.