'Bir Sevdadır Anadolu' sergisi açıldı

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.02.2024 - 11:18, Güncelleme: 20.02.2024 - 11:28
 

'Bir Sevdadır Anadolu' sergisi açıldı

Akdeniz Üniversitesi'nde sanatçı Fikret Otyam'ın anısına adının verildiği yeni sergi salonunda 'Bir Sevdadır Anadolu' başlıklı Davetli Karma Sergi'nin açılışı gerçekleştirildi.

haberimizvar.net- Açılışta konuşan Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam, “Bir kişiyi andıkça, adı geçtikçe yaşadığına inanıyorum. Bugün olduğu gibi o da burada, aramızda" dedi. Sanatçı Fikret Otyam'ın anısına adının verildiği yeni sergi salonu 'Bir Sevdadır Anadolu' başlıklı Davetli Karma Sergi'nin açılışı gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde (GSF) gerçekleşen sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, GSF Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam ve çok sayıda sanatsever katıldı. 'İLHAM KAYNAĞI OLMASINI DİLİYORUM' Açılışta konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 25'inci yılını kutladıklarını belirterek sergi salonuna sanatçı Fikret Oytam'ın ismini verdiklerini açıkladı. Prof. Dr. Özkan, “Şehrimizin önemli bir değeri olan Fikret Otyam'ım ismini taşıyacak olan bu sergi alanı hayırlı uğurlu olsun. Fikret Otyam sadece sanatıyla değil, bakış açısıyla da çok kıymetli bir sanatçıydı çünkü hepimize Anadolu'nun kültürünü de emanet etti. Fikret Otyam aynı zamanda bir kültür elçisiydi. Bu nedenle bu sergi alanı biraz daha farklı. Bilimle beraber sanat olmazsa, bir ülkenin herhangi bir yere gitmesi mümkün değil. Antalya, kültür ve sanatta inşallah daha iyi yerde olacak. Bunun bir ilham kaynağı olmasını diliyorum. Daha güzel mekanlarda Fikret Otyam gibi kıymetli insanları daha çok görmek istiyoruz" dedi. 'ANDIKÇA, YAŞADIĞINA İNANIYORUM' Akdeniz Üniversitesi'ne duyarlı davranışı için teşekkür ettiğini belirten sanatçının eşi Filiz Otyam, “Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan ile bir yıl önce görüşme yaptık. Zaman içerisinde çok güzel çalıştılar. Bir sürü zorluklara rağmen bunun üstünden geldiler. Çok mutlu olduğum bir galeri oldu. Eşim gideli epey oldu. 9'uncu yılındayız. Gittiğinden beri her yıl 2 kere ölüm ve doğum tarihlerinde onu anmaya çalışıyorum. Çünkü bir kişiyi andıkça, adı geçtikçe yaşadığına inanıyorum. Bugün olduğu gibi o da burada, aramızda" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Filiz Otyam, ressam, gazeteci ve yazar Fikret Otyam'ın isminin verildiği sergi alanın açılışını gerçekleştirdi. Ardından davetliler ise sergi alanını gezerek eserleri tek tek inceledi.
Akdeniz Üniversitesi'nde sanatçı Fikret Otyam'ın anısına adının verildiği yeni sergi salonunda 'Bir Sevdadır Anadolu' başlıklı Davetli Karma Sergi'nin açılışı gerçekleştirildi.

haberimizvar.net- Açılışta konuşan Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam, “Bir kişiyi andıkça, adı geçtikçe yaşadığına inanıyorum. Bugün olduğu gibi o da burada, aramızda" dedi. Sanatçı Fikret Otyam'ın anısına adının verildiği yeni sergi salonu 'Bir Sevdadır Anadolu' başlıklı Davetli Karma Sergi'nin açılışı gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde (GSF) gerçekleşen sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, GSF Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam ve çok sayıda sanatsever katıldı.

'İLHAM KAYNAĞI OLMASINI DİLİYORUM'

Açılışta konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 25'inci yılını kutladıklarını belirterek sergi salonuna sanatçı Fikret Oytam'ın ismini verdiklerini açıkladı. Prof. Dr. Özkan, “Şehrimizin önemli bir değeri olan Fikret Otyam'ım ismini taşıyacak olan bu sergi alanı hayırlı uğurlu olsun. Fikret Otyam sadece sanatıyla değil, bakış açısıyla da çok kıymetli bir sanatçıydı çünkü hepimize Anadolu'nun kültürünü de emanet etti. Fikret Otyam aynı zamanda bir kültür elçisiydi. Bu nedenle bu sergi alanı biraz daha farklı. Bilimle beraber sanat olmazsa, bir ülkenin herhangi bir yere gitmesi mümkün değil. Antalya, kültür ve sanatta inşallah daha iyi yerde olacak. Bunun bir ilham kaynağı olmasını diliyorum. Daha güzel mekanlarda Fikret Otyam gibi kıymetli insanları daha çok görmek istiyoruz" dedi.

'ANDIKÇA, YAŞADIĞINA İNANIYORUM'

Akdeniz Üniversitesi'ne duyarlı davranışı için teşekkür ettiğini belirten sanatçının eşi Filiz Otyam, “Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan ile bir yıl önce görüşme yaptık. Zaman içerisinde çok güzel çalıştılar. Bir sürü zorluklara rağmen bunun üstünden geldiler. Çok mutlu olduğum bir galeri oldu. Eşim gideli epey oldu. 9'uncu yılındayız. Gittiğinden beri her yıl 2 kere ölüm ve doğum tarihlerinde onu anmaya çalışıyorum. Çünkü bir kişiyi andıkça, adı geçtikçe yaşadığına inanıyorum. Bugün olduğu gibi o da burada, aramızda" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Filiz Otyam, ressam, gazeteci ve yazar Fikret Otyam'ın isminin verildiği sergi alanın açılışını gerçekleştirdi. Ardından davetliler ise sergi alanını gezerek eserleri tek tek inceledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.