Bitcoin'de sert düşüş sürüyor

EKONOMİ 23.02.2021 - 14:12, Güncelleme: 23.02.2021 - 14:12
 

Bitcoin'de sert düşüş sürüyor

Geçen hafta tarihi zirveyi görerek 59 bin dolara ulaşan Bitcoin'de bu hafta düşüş devam ediyor. Yeni haftaya yüzde 17 kayıpla başlayan kripto parada düşüş yüzde 10 ile devam etti, değeri 48 bin dolara geriledi.

Haberimizvar.net- Son dönemde Tesla'nın patronu Elon Musk'ın açıklamalarından etkilenen kripto para Bitcoin'de düşüş eğilimi sürüyor. Pazartesi günü yaşanan yüzde 17'lik düşüş dün gece de yüzde 10'la sürdü. Geçen hafta 59 bin doları (yaklaşık 414 bin TL) gören Bitcoin'in fiyatı 48 bin 773 (337 bin TL) dolara kadar geriledi. ABD HAZİNE BAKANI: BITCOIN VERİMSİZ Bitcoin'in düşüşünde Elon Musk'ın yanı sıra ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Microsoft'un patronu Bill Gates'in eleştirel açıklamaları da etkili oldu. Yellen, The New York Times tarafından düzenlenen bir etkinlikte şöyle konuştu: "Bitcoin'in bir işlem mekanizması olarak yaygın olarak kullanıldığını düşünmüyorum. Korkarım çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanılıyor. İşlemleri gerçekleştirmenin son derece verimsiz bir yolu ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde tüketilen enerji miktarı şaşırtıcı. Oldukça spekülatif bir varlık. Bence insanlar aşırı derecede oynak olabileceğinin farkında olmalı. Yatırımcıların yaşayabileceği potansiyel kayıplar konusunda endişeliyim."    
Geçen hafta tarihi zirveyi görerek 59 bin dolara ulaşan Bitcoin'de bu hafta düşüş devam ediyor. Yeni haftaya yüzde 17 kayıpla başlayan kripto parada düşüş yüzde 10 ile devam etti, değeri 48 bin dolara geriledi.

Haberimizvar.net- Son dönemde Tesla'nın patronu Elon Musk'ın açıklamalarından etkilenen kripto para Bitcoin'de düşüş eğilimi sürüyor. Pazartesi günü yaşanan yüzde 17'lik düşüş dün gece de yüzde 10'la sürdü. Geçen hafta 59 bin doları (yaklaşık 414 bin TL) gören Bitcoin'in fiyatı 48 bin 773 (337 bin TL) dolara kadar geriledi.

ABD HAZİNE BAKANI: BITCOIN VERİMSİZ

Bitcoin'in düşüşünde Elon Musk'ın yanı sıra ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Microsoft'un patronu Bill Gates'in eleştirel açıklamaları da etkili oldu. Yellen, The New York Times tarafından düzenlenen bir etkinlikte şöyle konuştu:

"Bitcoin'in bir işlem mekanizması olarak yaygın olarak kullanıldığını düşünmüyorum. Korkarım çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanılıyor. İşlemleri gerçekleştirmenin son derece verimsiz bir yolu ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde tüketilen enerji miktarı şaşırtıcı. Oldukça spekülatif bir varlık. Bence insanlar aşırı derecede oynak olabileceğinin farkında olmalı. Yatırımcıların yaşayabileceği potansiyel kayıplar konusunda endişeliyim."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.