Boğaziçi protestoları: 47 öğrenci serbest bırakıldı

YAŞAM 27.03.2021 - 11:15, Güncelleme: 27.03.2021 - 11:15
 

Boğaziçi protestoları: 47 öğrenci serbest bırakıldı

Çağlayan Adliyesi önünde yapılan polis saldırısında gözaltına alınan 53 üniversiteliden 47'si serbest bırakıldı. Gözaltı süresi uzatılan 6 öğrencinin bugün savcılığa çıkarılması bekleniyor.

haberimizvar.net- Üniversitelilerin 47'si gece geç saatlerde serbest bırakıldı. Gözaltı süresi uzatılan 6 öğrencinin bugün savcılığa çıkarılması bekleniyor. Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan arkadaşlarına destek için İstanbul’daki Çağlayan Adalet Sarayı önüne gelen ve burada polis müdahalesi sonucu gözaltına alınan öğrencilerden 47’si serbest bırakıldı. 6 üniversitelinin gözaltı süresi ise uzatıldı.  Boğaziçi Üniversitesi'nde LGBTİ+ bayrağı taşıdığı gerekçesiyle 25 Mart'ta önce 4 öğrenci gözaltına alınmış, ardından okulun içinde ve dışında bulunan diğer öğrencilere de müdahalede bulunan polis, 20 öğrenciyi daha gözaltına almıştı. Dün (26 Mart) üniversite öğrencileri, savcılığa sevk edilecek olan arkadaşları için Çağlayan Adliyesi önünde buluşarak basın açıklaması düzenlemek istemiş fakat polis, buradaki açıklamaya da müdahale ederek 53 öğrenciyi gözaltına almıştı. Çağdaş Hukukçular Derneği’nin aktardığına göre, üniversitelilerin 47'si gece geç saatlerde serbest bırakıldı. 6 öğrencinin ise gözaltı süresi uzatıldı. BOĞAZİÇİ DAYANIŞMASI'NDAN KADIKÖY ÇAĞRISI Öğrencilerin emniyetteki işlemleri sürerken, Boğaziçi Dayanışması da gözaltına alınan arkadaşlarına destek amacıyla yarın Kadıköy Rıhtım’da saat 13:00’te toplanma çağrısı yaptı.
Çağlayan Adliyesi önünde yapılan polis saldırısında gözaltına alınan 53 üniversiteliden 47'si serbest bırakıldı. Gözaltı süresi uzatılan 6 öğrencinin bugün savcılığa çıkarılması bekleniyor.

haberimizvar.net- Üniversitelilerin 47'si gece geç saatlerde serbest bırakıldı. Gözaltı süresi uzatılan 6 öğrencinin bugün savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan arkadaşlarına destek için İstanbul’daki Çağlayan Adalet Sarayı önüne gelen ve burada polis müdahalesi sonucu gözaltına alınan öğrencilerden 47’si serbest bırakıldı. 6 üniversitelinin gözaltı süresi ise uzatıldı.

 Boğaziçi Üniversitesi'nde LGBTİ+ bayrağı taşıdığı gerekçesiyle 25 Mart'ta önce 4 öğrenci gözaltına alınmış, ardından okulun içinde ve dışında bulunan diğer öğrencilere de müdahalede bulunan polis, 20 öğrenciyi daha gözaltına almıştı.

Dün (26 Mart) üniversite öğrencileri, savcılığa sevk edilecek olan arkadaşları için Çağlayan Adliyesi önünde buluşarak basın açıklaması düzenlemek istemiş fakat polis, buradaki açıklamaya da müdahale ederek 53 öğrenciyi gözaltına almıştı. Çağdaş Hukukçular Derneği’nin aktardığına göre, üniversitelilerin 47'si gece geç saatlerde serbest bırakıldı. 6 öğrencinin ise gözaltı süresi uzatıldı.

BOĞAZİÇİ DAYANIŞMASI'NDAN KADIKÖY ÇAĞRISI

Öğrencilerin emniyetteki işlemleri sürerken, Boğaziçi Dayanışması da gözaltına alınan arkadaşlarına destek amacıyla yarın Kadıköy Rıhtım’da saat 13:00’te toplanma çağrısı yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.