Borçlara yapılandırma geliyor

EKONOMİ 21.05.2021 - 22:05, Güncelleme: 21.05.2021 - 22:05
 

Borçlara yapılandırma geliyor

Ekonomik hayata ilişkin düzenlemeler kapsamında borç yapılandırmasını içeren yeni bir kanun teklifi meclise sunuldu. Kanundan daha önce borçlarını yapılandıran, fakat ödeyemeyenler de yararlanacak.

HABERİMİZVAR.NET  AKP’nin hazırladığı ekonomik hayata ilişkin düzenlemeleri içeren yeni bir kanun teklifi TBMM’ye iletildi. Teklifte matrah ve vergi artırımının yeniden düzenlenmesi ile borç yapılandırması gibi konularda düzenlemelerin yapılması yer alıyor.   YAPILANDIRMASI BOZULAN DA YARARLANACAK   Bloomberg HT’de yer alan habere göre, teklifte 7256 sayılı kanundan yararlanmak üzere başvurduğu halde gerekli ödemeleri yapamaması nedeniyle kanunu ihlal etmiş olanları da kapsayacak şekilde kesinleşmiş alacaklar için yeniden düzenleme yapılması öngörüldü. Bu kişilerin kesinleşmiş borçlarının yapılandırılması ve taksitler halinde ödenmesi imkanı teklifte yer alırken, kesinleşmiş borçlar dışında ihtilaflı aşamada bulunan veya henüz inceleme ve takdir işlemleri tamamlanmamış borçların da ihtilaflara son verilmesi ya da yeni ihtilaflar başlatılmaması amacıyla düzenleme yapılması öngörüldü. 
Ekonomik hayata ilişkin düzenlemeler kapsamında borç yapılandırmasını içeren yeni bir kanun teklifi meclise sunuldu. Kanundan daha önce borçlarını yapılandıran, fakat ödeyemeyenler de yararlanacak.

HABERİMİZVAR.NET 

AKP’nin hazırladığı ekonomik hayata ilişkin düzenlemeleri içeren yeni bir kanun teklifi TBMM’ye iletildi. Teklifte matrah ve vergi artırımının yeniden düzenlenmesi ile borç yapılandırması gibi konularda düzenlemelerin yapılması yer alıyor.

 

YAPILANDIRMASI BOZULAN DA YARARLANACAK

 

Bloomberg HT’de yer alan habere göre, teklifte 7256 sayılı kanundan yararlanmak üzere başvurduğu halde gerekli ödemeleri yapamaması nedeniyle kanunu ihlal etmiş olanları da kapsayacak şekilde kesinleşmiş alacaklar için yeniden düzenleme yapılması öngörüldü. Bu kişilerin kesinleşmiş borçlarının yapılandırılması ve taksitler halinde ödenmesi imkanı teklifte yer alırken, kesinleşmiş borçlar dışında ihtilaflı aşamada bulunan veya henüz inceleme ve takdir işlemleri tamamlanmamış borçların da ihtilaflara son verilmesi ya da yeni ihtilaflar başlatılmaması amacıyla düzenleme yapılması öngörüldü. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.