Brezilya’dan et ithalatı neden yapıldı?

GÜNDEM 19.04.2020 - 14:08, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Brezilya’dan et ithalatı neden yapıldı?

Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen’den Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, “Hayvan ithalatının yasak olduğu bir dönemde Türkiye’nin et sektörünün önde gelen bir firması tarafından Brezilya’dan yapılan 10 bin başlık besilik hayvan ithalatını bilginiz dahilinde mi yapıldı? İthalat yöntemi ile ürün tedarik etmeye daha ne kadar devam edileceğini” diye sordu.

haberimizvar.net-Düzen, Sayın Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin dışarıdan hayvan alımının yapılmayacağını açıklamasına rağmen Brezilya’dan hayvan ithal etmesini gerektiren sebepler neler olduğunu açıklamasını isteyerek; “Koronavirüs salgınından ciddi oranda etkilenen Brezilya’dan ithal edilen 10 bin baş hayvanın İskenderun Limanı’na indirildikten sonra TIR’larla ithalatçı bir firmanın Şanlıurfa’daki çiftliğine taşındı. İthalatın büyükşehirlerimizde ve Zonguldak’ta sokağa çıkmanın yasak olduğu Pazar akşamında yapılmış olması ise dikkat çekicidir. Virüsün dışarıdan alınan ürünlerle birlikte de yurda girebileceği bilinmektedir” dedi.   CEVAP BEKLEYEN SORULAR Düzen açıklamasını şöyle sürdürdü: “Koronavirüs salgını ile birlikte yeni süreçte ülkelerin dışarıya ürün satışını durdurma durumunu düşünecek olursak, ithalat yolu ile ürün tedariki riskli bir yöntem olmakla birlikte yerel üreticiyi zor durumda bırakmaktadır. Bu durumu öngördüğünüzü varsayarsak, buna rağmen ithalat yöntemi ile ürün tedarik etmeye daha ne kadar devam edeceksiniz?  Yerel üreticilerimizin desteklenmesi ve üretimin artırılması her zamankinden daha önemlidir. Bu bağlamda tarım ve hayvancılık ile uğraşan üreticimizi desteklemek için önümüzdeki süreç için yeni bir üretim stratejiniz var mıdır? İthal işlemi için Sağlık Bakanlığı’ndan görüş alınmış mıdır? Konu ile ilgili risk analizi yapılmış ve gerekli önlemler alınmış mıdır?”  
Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen’den Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, “Hayvan ithalatının yasak olduğu bir dönemde Türkiye’nin et sektörünün önde gelen bir firması tarafından Brezilya’dan yapılan 10 bin başlık besilik hayvan ithalatını bilginiz dahilinde mi yapıldı? İthalat yöntemi ile ürün tedarik etmeye daha ne kadar devam edileceğini” diye sordu.

haberimizvar.net-Düzen, Sayın Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin dışarıdan hayvan alımının yapılmayacağını açıklamasına rağmen Brezilya’dan hayvan ithal etmesini gerektiren sebepler neler olduğunu açıklamasını isteyerek; “Koronavirüs salgınından ciddi oranda etkilenen Brezilya’dan ithal edilen 10 bin baş hayvanın İskenderun Limanı’na indirildikten sonra TIR’larla ithalatçı bir firmanın Şanlıurfa’daki çiftliğine taşındı. İthalatın büyükşehirlerimizde ve Zonguldak’ta sokağa çıkmanın yasak olduğu Pazar akşamında yapılmış olması ise dikkat çekicidir. Virüsün dışarıdan alınan ürünlerle birlikte de yurda girebileceği bilinmektedir” dedi.

 

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Düzen açıklamasını şöyle sürdürdü: “Koronavirüs salgını ile birlikte yeni süreçte ülkelerin dışarıya ürün satışını durdurma durumunu düşünecek olursak, ithalat yolu ile ürün tedariki riskli bir yöntem olmakla birlikte yerel üreticiyi zor durumda bırakmaktadır. Bu durumu öngördüğünüzü varsayarsak, buna rağmen ithalat yöntemi ile ürün tedarik etmeye daha ne kadar devam edeceksiniz?  Yerel üreticilerimizin desteklenmesi ve üretimin artırılması her zamankinden daha önemlidir. Bu bağlamda tarım ve hayvancılık ile uğraşan üreticimizi desteklemek için önümüzdeki süreç için yeni bir üretim stratejiniz var mıdır?
İthal işlemi için Sağlık Bakanlığı’ndan görüş alınmış mıdır? Konu ile ilgili risk analizi yapılmış ve gerekli önlemler alınmış mıdır?”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.