Bu sıcaklar da bir şey mi?

YAŞAM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 01.08.2023 - 17:23, Güncelleme: 01.08.2023 - 20:00
 

Bu sıcaklar da bir şey mi?

Türkiye, bunaltıcı sıcakların etkisinden yavaş yavaş çıkarken uzmanlardan kötü haber geldi.

haberimizvar.net- Çöl sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da bilinen “eyyam-ı bahur” bu hafta ortasından itibaren kendisini hissettirecek. Yurt genelinde görülecek sıcaklık artışında bazı bölgelerde termometreler 40 derecenin üzerine çıkacak. KALP HASTASI OLANLAR DİKKAT! Eyyam-ı bahur sıcakları özellikle kalp ve göğüs hastaları için oldukça büyük risk teşkil ediyor. Doktorlar yaştan bağımsız olarak, bu tür hastalıkları olan vatandaşların zorunda kalmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini söylüyor. STRES VE SİNİR YAPMASI DOĞAL Sıcaklıkların artması kişilerde asabiyet ve stresi tetikleyebiliyor. Bunun yanı sıra orman yangınlarının çıkma olasılığı da bu dönemlerde yükseliyor.
Türkiye, bunaltıcı sıcakların etkisinden yavaş yavaş çıkarken uzmanlardan kötü haber geldi.

haberimizvar.net- Çöl sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da bilinen “eyyam-ı bahur” bu hafta ortasından itibaren kendisini hissettirecek. Yurt genelinde görülecek sıcaklık artışında bazı bölgelerde termometreler 40 derecenin üzerine çıkacak.

KALP HASTASI OLANLAR DİKKAT!

Eyyam-ı bahur sıcakları özellikle kalp ve göğüs hastaları için oldukça büyük risk teşkil ediyor. Doktorlar yaştan bağımsız olarak, bu tür hastalıkları olan vatandaşların zorunda kalmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini söylüyor.

STRES VE SİNİR YAPMASI DOĞAL

Sıcaklıkların artması kişilerde asabiyet ve stresi tetikleyebiliyor. Bunun yanı sıra orman yangınlarının çıkma olasılığı da bu dönemlerde yükseliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.