Bugünün siyaseti çıkmazda, bunalımda

SİYASET 10.10.2023 - 14:59, Güncelleme: 10.10.2023 - 14:59
 

Bugünün siyaseti çıkmazda, bunalımda

İYİ Parti'den istifa eden Antalya eski Milletvekili Hasan Subaşı, milletvekilliği için yeniden aday olmadığını, siyasi hayatı ile ilgili olarak da bir planının bulunmadığını söyledi. Subaşı, İYİ Parti üyeliğinden istifasına yenilik olarak sosyal medyadan yapılan yorumlara sosyal medya aracılığıyla yanıt verdi, bazı eleştirileri anlayışla karşıladığını belirterek, " Eleştiriler -ne yaptın ki' ya da 'beklenti mi vardı' şeklinde soru olarak yöneltilmiş, aslında bu eleştiriler bugünün siyasetinin tam da çıkmazıdır. İçinde bulunduğu bunalımın tarifidir" dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti'den istifa eden Antalya eski Milletvekili Hasan Subaşı, istifası ilgili olarak yapılan eleştirileri sosyal medya hesabından yanıtladı. Kendisine yönelik eleştirileri anlayışla karşıladığını vurgulayan Subaşı, 'Ne yaptın ki, beklentin mi var' şeklindeki sorulara, " Aslında bu eleştiriler bugünün siyasetinin tam da çıkmazıdır. İçinde bulunduğu bunalımın tarifidir." dedi. Bugünün siyasetinde bir milletvekilinin soru ve araştırma önergelerinin üzerinde konuşmaktan başka yapabileceğini bir şeyin olmadığını vurgulayan Subaşı, şunları söyledi : Milli İradeyi yansıtmayı gereken en önemli güç odağı meclis daha işlevsiz kalmıştır. İşte o nedenle merkez partisi iddiası ile kurulan İYİ Parti'nin muhalif bir parti olarak bu rejime karşı çıkışı önemli ve başarılı bir hamleydi. Halkı umutlandırmıştı. Meclis ve milletvekilliği tekrar gücüne kavuşmalı, demokratik bir rejim yeniden inşa edilmeliydi. Bugünkü rejimde -ben bilirim, nas var- diye muktedirin yarattığı yoksulluğun faturasını bizler değil, gelecek nesiller bile ödemekte zorluk çekecektir" diye konuştu. MASADAN KALKTIĞINDAKİ OY KAYBI İYİ PARTİ Antalya eski Milletvekili Hasan Subaşı, yaşanan sürecin İYİ Parti'nin merkez siyasete iddiası ve muhalif duruşunu  güçlendirdiğini, aksine kuşku yaratacak eylem ve söylemlerin zayıflattığını altını çizerek, " Masadan kalktığında(Akşener)oy kaybı da bunun en belirgin göstergesiydi. Bugün de o günlerde yaşanan savrulmanın benzerinin yaşandığı kanaatindeyim. Esasen iktidarı ve yarattığı rejimi hedefine koyan muhalif bir partinin iktidar nasılsa kazandı ve güçlendi artık onunla uğraşmak yerine muhalefetin yolunu keselim hatta onun yerine geçelim gibi bir düşüncesi varsa doğru değildir. Çünkü halkta iktidara yol veriyor izlenimi yaratır, güveni sarsar, muhalif seçmen kaybedilir" şeklinde konuştu. HALKIN ÇIKARLARINI GÖZETEN UZLAŞMA YOLLARI ARANMALIDIR Subaşı, paylaşımında işbirliği, ittifak, koalisyon gibi uzlaşmayı gerektiren girişimleri partilerin zarar faaliyet gibi görmemeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi : " Uzlaşma kültürünü öğrenmek ve geliştirmek siyasetin ve demokrasinin vazgeçilmezidir. Halk genel seçimde devleti önceleyerek oy verebilir güven duygusu öne geçebilir. Tıpkı geçtiğimiz seçimde olduğu gibi. Altılı masanın oluşturduğu partilerle oluşan güven erozyonu seçimin kaderini etkilemiş, yıpranmış iktidar tekrar bu sayede seçilebilmişti. Bu defa yerel seçimlerde bizatihi adayın güvenirliliği de nem kazandığı için iktidara karşı olan seçmen iktidarı uyarmak isteyecektir. Halkı bundan mahrum bırakmak muhalif seçmeni dağıtmak sadece mevcut yönetimi tahkim etmeye yarar. Yaşadığım kent Antalya'da sıkça sorulara muhatap olan tanınan bir siyasetçi olarak, bir süredir ortaya konan siyaset hakkındaki soruları cevaplamak ve sorumluluğunu taşımak istemediğim için partimden ayrılmak zorunda kaldım.
İYİ Parti'den istifa eden Antalya eski Milletvekili Hasan Subaşı, milletvekilliği için yeniden aday olmadığını, siyasi hayatı ile ilgili olarak da bir planının bulunmadığını söyledi. Subaşı, İYİ Parti üyeliğinden istifasına yenilik olarak sosyal medyadan yapılan yorumlara sosyal medya aracılığıyla yanıt verdi, bazı eleştirileri anlayışla karşıladığını belirterek, " Eleştiriler -ne yaptın ki' ya da 'beklenti mi vardı' şeklinde soru olarak yöneltilmiş, aslında bu eleştiriler bugünün siyasetinin tam da çıkmazıdır. İçinde bulunduğu bunalımın tarifidir" dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti'den istifa eden Antalya eski Milletvekili Hasan Subaşı, istifası ilgili olarak yapılan eleştirileri sosyal medya hesabından yanıtladı. Kendisine yönelik eleştirileri anlayışla karşıladığını vurgulayan Subaşı, 'Ne yaptın ki, beklentin mi var' şeklindeki sorulara, " Aslında bu eleştiriler bugünün siyasetinin tam da çıkmazıdır. İçinde bulunduğu bunalımın tarifidir." dedi. Bugünün siyasetinde bir milletvekilinin soru ve araştırma önergelerinin üzerinde konuşmaktan başka yapabileceğini bir şeyin olmadığını vurgulayan Subaşı, şunları söyledi : Milli İradeyi yansıtmayı gereken en önemli güç odağı meclis daha işlevsiz kalmıştır. İşte o nedenle merkez partisi iddiası ile kurulan İYİ Parti'nin muhalif bir parti olarak bu rejime karşı çıkışı önemli ve başarılı bir hamleydi. Halkı umutlandırmıştı. Meclis ve milletvekilliği tekrar gücüne kavuşmalı, demokratik bir rejim yeniden inşa edilmeliydi. Bugünkü rejimde -ben bilirim, nas var- diye muktedirin yarattığı yoksulluğun faturasını bizler değil, gelecek nesiller bile ödemekte zorluk çekecektir" diye konuştu.

MASADAN KALKTIĞINDAKİ OY KAYBI

İYİ PARTİ Antalya eski Milletvekili Hasan Subaşı, yaşanan sürecin İYİ Parti'nin merkez siyasete iddiası ve muhalif duruşunu  güçlendirdiğini, aksine kuşku yaratacak eylem ve söylemlerin zayıflattığını altını çizerek, " Masadan kalktığında(Akşener)oy kaybı da bunun en belirgin göstergesiydi. Bugün de o günlerde yaşanan savrulmanın benzerinin yaşandığı kanaatindeyim. Esasen iktidarı ve yarattığı rejimi hedefine koyan muhalif bir partinin iktidar nasılsa kazandı ve güçlendi artık onunla uğraşmak yerine muhalefetin yolunu keselim hatta onun yerine geçelim gibi bir düşüncesi varsa doğru değildir. Çünkü halkta iktidara yol veriyor izlenimi yaratır, güveni sarsar, muhalif seçmen kaybedilir" şeklinde konuştu.

HALKIN ÇIKARLARINI GÖZETEN UZLAŞMA YOLLARI ARANMALIDIR

Subaşı, paylaşımında işbirliği, ittifak, koalisyon gibi uzlaşmayı gerektiren girişimleri partilerin zarar faaliyet gibi görmemeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi : " Uzlaşma kültürünü öğrenmek ve geliştirmek siyasetin ve demokrasinin vazgeçilmezidir. Halk genel seçimde devleti önceleyerek oy verebilir güven duygusu öne geçebilir. Tıpkı geçtiğimiz seçimde olduğu gibi. Altılı masanın oluşturduğu partilerle oluşan güven erozyonu seçimin kaderini etkilemiş, yıpranmış iktidar tekrar bu sayede seçilebilmişti. Bu defa yerel seçimlerde bizatihi adayın güvenirliliği de nem kazandığı için iktidara karşı olan seçmen iktidarı uyarmak isteyecektir. Halkı bundan mahrum bırakmak muhalif seçmeni dağıtmak sadece mevcut yönetimi tahkim etmeye yarar. Yaşadığım kent Antalya'da sıkça sorulara muhatap olan tanınan bir siyasetçi olarak, bir süredir ortaya konan siyaset hakkındaki soruları cevaplamak ve sorumluluğunu taşımak istemediğim için partimden ayrılmak zorunda kaldım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.