Büyük yangının fotoğraf sergisi

GÜNDEM 15.09.2021 - 09:58, Güncelleme: 15.09.2021 - 09:58
 

Büyük yangının fotoğraf sergisi

Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirlerinin Manavgat'taki büyük yangında çektiği çarpıcı fotoğraflar, Antalya Kent Müzesi'nde 'Yangın Yeri' isimli fotoğraf sergisinde 17 Eylül Cuma günü Antalyalılarla buluşuyor. Aynı sergi, eş zamanlı olarak Akdeniz Üniversitesi Atrium'da da yer alacak. Sergiler, 10 gün boyunca ücretsiz gezilebilecek.

haberimizvar.net- Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da 4 farklı noktada başlayan, 10 gün süren, 8 kişinin hayatını kaybettiği, 75 bin hektarlık alanın kül olduğu Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını, DHA tarafından fotoğraf sergisine taşınıyor. Manavat'ta başlayan ve komşu ilçeler Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Alanya'da 59 mahalleyi yok eden büyük yangında DHA muhabirlerinin çektiği çarpıcı fotoğraflar, 'Yangın Yeri' isimli eş zamanlı 2 sergide Antalyalılarla buluşuyor. Tüm Türkiye'nin seferber olduğu, nefesini tutarak izlediği ve 220 saatin sonunda kontrol altına alınabilen büyük yangını, DHA Antalya Bürosu'nun muhabir ve foto muhabirleri, adım adım görüntülemiş, alevlerin arasındaki haberciler, yangının detaylarını sadece Türkiye'ye değil dünyaya duyurmuştu. DHA muhabirlerinin 10 gün süresince çektiği 24 bin fotoğraf arasından 45 fotoğraf seçildi. Bu fotoğraflardan oluşan 'Yangın Yeri' adlı sergi, Antalya Kent Müzesi Vatan Binası'nda ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok Atrium'da eş zamanlı olarak 17 Eylül Cuma günü açılacak. Işıklar Caddesi'ndeki Vatan Binası'nda fotoğrafların yer alacağı 450 metrekarelik alanda, aynı zamanda orman yangınının izlerini içeren materyaller de sergilenecek. Afet bölgesinden enkaza dönmüş motosiklet, yanmış itfaiye hortumu, aydınlatma lambası gibi materyallerin yanında 2 ormancının şehit olduğu orman arazözü de sergi salonunun girişinde gösterilecek. Sergide led ekrandan yangınla mücadelede verilen görüntüler yayınlanacak. Yangın sırasında çocukların yazdığı duygusal mektuplar ve gönderdikleri kumbaraları da alanda sergilenecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Orman Genel Müdürlüğü ve Adopen'in destek verdiği etkinlik alanını, ilköğretim öğrencileri de pandemi önlemleri altında kafileler halinde gezecek. DHA'nın Cuma günü saat 18.00'de açılacak sergileri, 10 gün açık kalacak ve ücretsiz gezilebilecek. Türkiye tarihinin en büyük orman yangınındaki bu çarpıcı karelerle, toplumda farkındalık yaratmak, iklim krizi ve yeşile/doğaya dikkat çekilmesi amaçlanıyor.            
Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirlerinin Manavgat'taki büyük yangında çektiği çarpıcı fotoğraflar, Antalya Kent Müzesi'nde 'Yangın Yeri' isimli fotoğraf sergisinde 17 Eylül Cuma günü Antalyalılarla buluşuyor. Aynı sergi, eş zamanlı olarak Akdeniz Üniversitesi Atrium'da da yer alacak. Sergiler, 10 gün boyunca ücretsiz gezilebilecek.

haberimizvar.net- Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da 4 farklı noktada başlayan, 10 gün süren, 8 kişinin hayatını kaybettiği, 75 bin hektarlık alanın kül olduğu Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını, DHA tarafından fotoğraf sergisine taşınıyor. Manavat'ta başlayan ve komşu ilçeler Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Alanya'da 59 mahalleyi yok eden büyük yangında DHA muhabirlerinin çektiği çarpıcı fotoğraflar, ' Yangın Yeri' isimli eş zamanlı 2 sergide Antalyalılarla buluşuyor.


Tüm Türkiye'nin seferber olduğu, nefesini tutarak izlediği ve 220 saatin sonunda kontrol altına alınabilen büyük yangını, DHA Antalya Bürosu'nun muhabir ve foto muhabirleri, adım adım görüntülemiş, alevlerin arasındaki haberciler, yangının detaylarını sadece Türkiye'ye değil dünyaya duyurmuştu. DHA muhabirlerinin 10 gün süresince çektiği 24 bin fotoğraf arasından 45 fotoğraf seçildi. Bu fotoğraflardan oluşan ' Yangın Yeri' adlı sergi, Antalya Kent Müzesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Antalya Kent Müzesi Vatan Binası'nda ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok Atrium'da eş zamanlı olarak 17 Eylül Cuma günü açılacak.


Işıklar Caddesi'ndeki Vatan Binası'nda fotoğrafların yer alacağı 450 metrekarelik alanda, aynı zamanda orman yangınının izlerini içeren materyaller de sergilenecek. Afet bölgesinden enkaza dönmüş motosiklet, yanmış itfaiye hortumu, aydınlatma lambası gibi materyallerin yanında 2 ormancının şehit olduğu orman arazözü de sergi salonunun girişinde gösterilecek. Sergide led ekrandan yangınla mücadelede verilen görüntüler yayınlanacak. Yangın sırasında çocukların yazdığı duygusal mektuplar ve gönderdikleri kumbaraları da alanda sergilenecek.


Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Orman Genel Müdürlüğü ve Adopen'in destek verdiği etkinlik alanını, ilköğretim öğrencileri de pandemi önlemleri altında kafileler halinde gezecek. DHA'nın Cuma günü saat 18.00'de açılacak sergileri, 10 gün açık kalacak ve ücretsiz gezilebilecek.


Türkiye tarihinin en büyük orman yangınındaki bu çarpıcı karelerle, toplumda farkındalık yaratmak, iklim krizi ve yeşile/doğaya dikkat çekilmesi amaçlanıyor.



DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR,  <a href=ANTALYA KENT MUZESI'NDE 'YANGIN YERI' ISIMLI FOTOGRAF SERGISINDE 17 EYLUL CUMA GUNU ANTALYALILARLA BULUSUYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_09/2021_09_15/f9c4bfc529d56e987c4c8ff096304232.jpg" style="border-radius:0px !important; border:0px; height:auto; max-width:100%; vertical-align:middle; width:500px" />
 

DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR,  <a href=ANTALYA KENT MUZESI'NDE 'YANGIN YERI' ISIMLI FOTOGRAF SERGISINDE 17 EYLUL CUMA GUNU ANTALYALILARLA BULUSUYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_09/2021_09_15/4f887ce7aac794bace997de5ea5b4f49.jpg" style="border-radius:0px !important; border:0px; height:auto; max-width:100%; vertical-align:middle; width:500px" />
 

DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR,  <a href=ANTALYA KENT MUZESI'NDE 'YANGIN YERI' ISIMLI FOTOGRAF SERGISINDE 17 EYLUL CUMA GUNU ANTALYALILARLA BULUSUYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_09/2021_09_15/a9acc2ca65d3da9d5e80309a305f341f.jpg" style="border-radius:0px !important; border:0px; height:auto; max-width:100%; vertical-align:middle; width:500px" />
 

DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR,  <a href=ANTALYA KENT MUZESI'NDE 'YANGIN YERI' ISIMLI FOTOGRAF SERGISINDE 17 EYLUL CUMA GUNU ANTALYALILARLA BULUSUYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_09/2021_09_15/169c9aedbe0f8b7aea56434f5bd36392.jpg" style="border-radius:0px !important; border:0px; height:auto; max-width:100%; vertical-align:middle; width:500px" />
 

DEMIROREN HABER AJANSI (DHA) MUHABIRLERININ MANAVGAT'TAKI BUYUK YANGINDA CEKTIGI CARPICI FOTOGRAFLAR,  <a href=ANTALYA KENT MUZESI'NDE 'YANGIN YERI' ISIMLI FOTOGRAF SERGISINDE 17 EYLUL CUMA GUNU ANTALYALILARLA BULUSUYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_09/2021_09_15/a048f4c56c9bc810cc34274576a3fb00.jpg" style="border-radius:0px !important; border:0px; height:auto; max-width:100%; vertical-align:middle; width:500px" />

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.