Büyükşehir 1 milyar 452 milyon TL'lik ek bütçe istiyor

SİYASET 06.10.2023 - 14:18, Güncelleme: 06.10.2023 - 14:45
 

Büyükşehir 1 milyar 452 milyon TL'lik ek bütçe istiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı bütçesinin personel giderleri, kamulaştırma ve kiralama giderlerine yetersiz kalacağı gerekçesiyle Meclis'ten 1 milyar 542 milyon TL. ek bütçe talep edecek. Büyükşehir'in ek bütçe talebi Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 9 Ekim Pazartesi günü yapacağı oturumda görüşülecek.

haberimizvar.net- Gazeteci Yusuf Yavuz'un haberine göre; Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı bütçesinin personel giderleri, kamulaştırma ve kiralama giderlerine yetersiz kaldığı gerekçesiyle yılın son çeyreğinde 1 milyar 452 milyon TL ek bütçe daha talep ediyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 9 Ekim’de yapacağı oturumun gündem maddeleri arasında yer alan konuyla ilgili teklif, Meclisin oyanına sunulacak. Ek bütçe talebinde 60 milyon TL’lik taşıt kiralama tutarı yer alırken, ‘diğer kiralama’ olarak adlandırılan bütçe ise 80 milyon TL olarak belirtiliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 2 Ekim 2023 tarihli ek bütçe talebi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir tarafından uygun bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Cansel Tuncer tarafından Meclise oylanmak üzere Meclis’e havale edilen ek bütçe talebinde, şu ifadelere yer veriliyor: “2023 yılı bütçesinin personel giderleri, kamulaştırma ve kiralama giderlerine ait ödeneklerin yetersiz kalması sebebiyle ilave ödenek ihtiyacının karşılanabilmesi için ek bütçe yapılması zorunluluk haline gelmiştir. Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği 37. Maddesi kapsamında 1.452.000.000 TL ek ödeneğin ekli listede yer alan kodlar karşılığı ek bütçeye ait teklif yazımızın Büyükşehir Belediye Meclisine havalesi hususunu olurlarınıza arz ederim.” Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Selahattin Artun’un hazırladığı meclis gündeminin 36 maddesinde yer alan ek bütçe talebiyle ilgili tabloda, temel maaşlar için 125 milyon, sosyal güvenlik pirim ödemeleri 20 milyon, zamlar ve tazminatlar 8 milyon, geçici işçi ücretleri 700 milyon TL ayrılırken ‘taşıt kiralama giderleri’ için 60 milyon TL ayrılması dikkati çekiyor. Ek bütçe tablosunda ayrıca kamulaştırma giderleri için 190 milyon, ‘diğer kiralama’ giderleri için de 80 milyon TL ayrıldığı görülüyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı bütçesinin personel giderleri, kamulaştırma ve kiralama giderlerine yetersiz kalacağı gerekçesiyle Meclis'ten 1 milyar 542 milyon TL. ek bütçe talep edecek. Büyükşehir'in ek bütçe talebi Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 9 Ekim Pazartesi günü yapacağı oturumda görüşülecek.

haberimizvar.net- Gazeteci Yusuf Yavuz'un haberine göre; Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı bütçesinin personel giderleri, kamulaştırma ve kiralama giderlerine yetersiz kaldığı gerekçesiyle yılın son çeyreğinde 1 milyar 452 milyon TL ek bütçe daha talep ediyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 9 Ekim’de yapacağı oturumun gündem maddeleri arasında yer alan konuyla ilgili teklif, Meclisin oyanına sunulacak. Ek bütçe talebinde 60 milyon TL’lik taşıt kiralama tutarı yer alırken, ‘diğer kiralama’ olarak adlandırılan bütçe ise 80 milyon TL olarak belirtiliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 2 Ekim 2023 tarihli ek bütçe talebi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir tarafından uygun bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Cansel Tuncer tarafından Meclise oylanmak üzere Meclis’e havale edilen ek bütçe talebinde, şu ifadelere yer veriliyor:

“2023 yılı bütçesinin personel giderleri, kamulaştırma ve kiralama giderlerine ait ödeneklerin yetersiz kalması sebebiyle ilave ödenek ihtiyacının karşılanabilmesi için ek bütçe yapılması zorunluluk haline gelmiştir. Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği 37. Maddesi kapsamında 1.452.000.000 TL ek ödeneğin ekli listede yer alan kodlar karşılığı ek bütçeye ait teklif yazımızın Büyükşehir Belediye Meclisine havalesi hususunu olurlarınıza arz ederim.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Selahattin Artun’un hazırladığı meclis gündeminin 36 maddesinde yer alan ek bütçe talebiyle ilgili tabloda, temel maaşlar için 125 milyon, sosyal güvenlik pirim ödemeleri 20 milyon, zamlar ve tazminatlar 8 milyon, geçici işçi ücretleri 700 milyon TL ayrılırken ‘taşıt kiralama giderleri’ için 60 milyon TL ayrılması dikkati çekiyor. Ek bütçe tablosunda ayrıca kamulaştırma giderleri için 190 milyon, ‘diğer kiralama’ giderleri için de 80 milyon TL ayrıldığı görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.