Caillou üzdü

KÜLTÜR 06.01.2021 - 17:08, Güncelleme: 06.01.2021 - 17:08
 

Caillou üzdü

20 yıllık yayın hayatı bitti: Fenomen çizgi film Caillou ekranlara veda etti.

Haberimizvar.net- Çizgi film “Caillou” (Kayu), ekranlara veda etti. Programın yapımcısı olan Public Broadcasting Service, 20 yıllık maceranın sona erdiğini, ancak bunun yeni şeylere merhaba demek için olduğunu söyledi. “Caillou”, ilk kez bundan 20 yıl önce yayınlanmıştı. Çizgi filmin, bugüne kadar yüzlerce bölümü yayımlandı. Public Broadcasting Service, yaptığı açıklamalarda, vedaların sadece yeniliklere merhaba demek için olduğunu söyledi. Çocukların “Caillou”yu çok sevdiklerinin farkında olduklarını söyleyen yetkililer, “Caillou”nun seyircileriyle duygusal bir bağ kurduğunu belirtti. PBS’ye göre bir televizyon dizisinin sona ermesi için ağlamak çok aptalca görünüyor olsa da böyle bir şey gerçekten var ve hatta bilimsel çalışmalarla da destekleniyor. Yayıncı kuruluşun yaptığı açıklamalara göre dizi karakterleriyle duygusal bağ kurulmasına, parasosyal ilişkiler deniyor. İnsanlar, gerçek hayattaki ilişkilerinin aynısını, bir dizi karakteriyle de yaşayabiliyorlar. İşte bu yüzden “Caillou”nun emekliye ayrılışı, özellikle de küçük çocuklar için travmalara yol açabilir. Bu konuda yapılması gerekenlerden bahseden şirket, ailelerin çocuklarıyla iletişim halinde olmaları, empati kurmaları, dizinin bitişinin iyi yanlarına odaklanılması gerektiğini söyledi.
20 yıllık yayın hayatı bitti: Fenomen çizgi film Caillou ekranlara veda etti.

Haberimizvar.net- Çizgi film “Caillou” (Kayu), ekranlara veda etti. Programın yapımcısı olan Public Broadcasting Service, 20 yıllık maceranın sona erdiğini, ancak bunun yeni şeylere merhaba demek için olduğunu söyledi.

“Caillou”, ilk kez bundan 20 yıl önce yayınlanmıştı. Çizgi filmin, bugüne kadar yüzlerce bölümü yayımlandı.

Public Broadcasting Service, yaptığı açıklamalarda, vedaların sadece yeniliklere merhaba demek için olduğunu söyledi. Çocukların “Caillou”yu çok sevdiklerinin farkında olduklarını söyleyen yetkililer, “Caillou”nun seyircileriyle duygusal bir bağ kurduğunu belirtti. PBS’ye göre bir televizyon dizisinin sona ermesi için ağlamak çok aptalca görünüyor olsa da böyle bir şey gerçekten var ve hatta bilimsel çalışmalarla da destekleniyor.

Yayıncı kuruluşun yaptığı açıklamalara göre dizi karakterleriyle duygusal bağ kurulmasına, parasosyal ilişkiler deniyor. İnsanlar, gerçek hayattaki ilişkilerinin aynısını, bir dizi karakteriyle de yaşayabiliyorlar. İşte bu yüzden “Caillou”nun emekliye ayrılışı, özellikle de küçük çocuklar için travmalara yol açabilir.

Bu konuda yapılması gerekenlerden bahseden şirket, ailelerin çocuklarıyla iletişim halinde olmaları, empati kurmaları, dizinin bitişinin iyi yanlarına odaklanılması gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.