Can kaybı bin 101'e çıktı

GÜNDEM 11.04.2020 - 20:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Can kaybı bin 101'e çıktı

Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının bin 101'e yükseldiğini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini ve Türkiye Günlük Koronavirüs tablosunu Twitter'dan paylaştı. Bakan Koca, "Vaka sayımız, test sayısındaki artışla birlikte, öngörülebilir düzeyde artıyor. Bu artış, yoğun bakım sayısında gerçekleşmiyor. Tanıda daha hızlıyız, tedavi erken başlıyor. Türkiye tedavide ciddi başarı gösteriyor. Asıl başarı virüsten korunabilmekte" dedi. Türkiye Günlük koronavirüs tablosuna göre, toplam vaka sayısı 52 bin 167'ye, toplam hayatını kaybedenlerin sayısı ise bin 101'e yükseldi. Virüsü taşıdığı kesin olarak bilinenler tedavi altında. Dikkatli olmalısınız. Sosyal hareketliliği asgariye indirin. Bana bir şey olmaz düşüncesine kapılmayın. Taşıyıcılardan biri siz olabilirsiniz. Virüsü yenemeyecek kişilere bulaştırma ihtimaliniz olduğunu unutmayın. Virüse karşı bir şey olmaz düşüncesi yanlıştır. Bu güveni ilk fırsatta boşa çıkaracaktır. Virüsü herkes taşıyabilir. Bize ayrıcalık taşıyacak tek şey tedbirdir. Sayıların nerelere varabileceği tüm dünyada gözler önündeyken bunu tarihi bir sorun olarak görmemek mümkün mü? Hepimiz bu mücadelenin kurallarına hızlı adapte olursak o kadar hızlı sonuç alırız. Kuralları tavizsiz uygularsak hastalığın yeni kişilere bulaşmasını önlemiş olacağız. Hastalığı kontrol altına aldığımızda ise güneş doğacak. Bu sözler, sahada mücadele eden sağlık personelimizin de sözleridir. Onların en büyük dileği hastalarından biri olmamanız.   "BİZ ÇOK DAHA BÜYÜK BİR BAHARI BEKLİYORUZ" Nisan ayındayız. Güneşin, sokakların çekiciliğine biraz daha direnmek zorundayız. Biz çok daha büyük bir baharı bekliyoruz. Onu geciktirmeyelim. Vekillerine seslenmek istiyorum. Saygıdeğer vekillerimiz, kamuoyu vicdanı hiçbir seferinde bu sorunu sineye çekmedi. Yüce Meclisimiz, sağlıkta şiddetin önlenmesi yasa teklifiyle beklediğimiz adımı atmış durumda. Yeni bir şiddet olayı toplum vicdanında bağışlanması mümkün olmayan bir olaydır. Yasa tasarısı bizler için de büyük önem taşımaktadır.   Değerli vekillerimiz, isteğimiz bu yasa tasarısının tüm vekillerin evet oyuyla yasalaşmasıdır. Eğer oy birliğiyle çıkarırsa, Meclisimizi yürekten alkışlayacağız.
Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının bin 101'e yükseldiğini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini ve Türkiye Günlük Koronavirüs tablosunu Twitter'dan paylaştı. Bakan Koca, "Vaka sayımız, test sayısındaki artışla birlikte, öngörülebilir düzeyde artıyor. Bu artış, yoğun bakım sayısında gerçekleşmiyor. Tanıda daha hızlıyız, tedavi erken başlıyor. Türkiye tedavide ciddi başarı gösteriyor. Asıl başarı virüsten korunabilmekte" dedi. Türkiye Günlük koronavirüs tablosuna göre, toplam vaka sayısı 52 bin 167'ye, toplam hayatını kaybedenlerin sayısı ise bin 101'e yükseldi.

Virüsü taşıdığı kesin olarak bilinenler tedavi altında. Dikkatli olmalısınız. Sosyal hareketliliği asgariye indirin. Bana bir şey olmaz düşüncesine kapılmayın. Taşıyıcılardan biri siz olabilirsiniz. Virüsü yenemeyecek kişilere bulaştırma ihtimaliniz olduğunu unutmayın. Virüse karşı bir şey olmaz düşüncesi yanlıştır. Bu güveni ilk fırsatta boşa çıkaracaktır. Virüsü herkes taşıyabilir. Bize ayrıcalık taşıyacak tek şey tedbirdir.

Sayıların nerelere varabileceği tüm dünyada gözler önündeyken bunu tarihi bir sorun olarak görmemek mümkün mü? Hepimiz bu mücadelenin kurallarına hızlı adapte olursak o kadar hızlı sonuç alırız. Kuralları tavizsiz uygularsak hastalığın yeni kişilere bulaşmasını önlemiş olacağız. Hastalığı kontrol altına aldığımızda ise güneş doğacak. Bu sözler, sahada mücadele eden sağlık personelimizin de sözleridir. Onların en büyük dileği hastalarından biri olmamanız.

 

"BİZ ÇOK DAHA BÜYÜK BİR BAHARI BEKLİYORUZ"

Nisan ayındayız. Güneşin, sokakların çekiciliğine biraz daha direnmek zorundayız. Biz çok daha büyük bir baharı bekliyoruz. Onu geciktirmeyelim.

Vekillerine seslenmek istiyorum. Saygıdeğer vekillerimiz, kamuoyu vicdanı hiçbir seferinde bu sorunu sineye çekmedi. Yüce Meclisimiz, sağlıkta şiddetin önlenmesi yasa teklifiyle beklediğimiz adımı atmış durumda. Yeni bir şiddet olayı toplum vicdanında bağışlanması mümkün olmayan bir olaydır. Yasa tasarısı bizler için de büyük önem taşımaktadır.

 

Değerli vekillerimiz, isteğimiz bu yasa tasarısının tüm vekillerin evet oyuyla yasalaşmasıdır. Eğer oy birliğiyle çıkarırsa, Meclisimizi yürekten alkışlayacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.