Ceza dosyası Yargıtay’da

GÜNDEM 18.10.2019 - 15:58, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ceza dosyası Yargıtay’da

FETÖ üyeliği ile suçlanan işadamı Fettah Tamince hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik karının bozulmasına dair Adalet Bakanlığı talebi Yargıtay 1. Daire’ye gönderildi.

haberimizvar.net FETÖ üyesi olduğu ve kapatılan Zaman Gazetesi’nin hisselerini satın aldığı iddiasıyla hakkında suç duyurusu yapılan Fettah Tamince ile ilgili takipsizlik kararının kamu yararına bozulmasına dair Adalet Bakanlığı tarafından başvuru yapılan Yargıtay’da flaş bir gelişme yaşandı. Bakanlığın talebi Yargıtay 1. Ceza  Dairesi tarafından bugün görüşülmeye başlandı. Avaz Türk’te yer alan habere göre, usulen dosyanın Yargıtay 5. ya da 16. Ceza Dairesi tarafından görüşülmesi gerektiği, ancak ilginç bir kararla dosyanın 1. Ceza Dairesi’ne gönderildiği öğrenildi. DOSYA 1. CEZA DAİRESİ’NE GİTTİ Yargı kaynakları Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının iş adamı Fettah Tamince ile ilgili yürüttüğü takipsizlikle sonuçlanan soruşturmasının FETÖ üyeliği şüphesine dayandığını, bu bağlamda dosyanın görüşülmesi gereken dairenin 16. Ceza Dairesi olması gerektiğini söyledi. Dosyanın 16. Ceza Dairesi ya da usule en uygun 5. Ceza Dairesi tarafından görüşülmesi gerekirken 1. Ceza Dairesi’ne gönderilmesinin manidar olduğu ifade edildi.   TAMİNCE DAVASINDA NE OLMUŞTU? Emekli hakim Osman Kaçmaz’ın “Mütevelli heyeti başkanı olduğu Uluslararası Antalya Üniversitesi’ne yapılan bağışlardan 24 milyon TL’nin nereye harcandığının belli olmadığı” yönündeki şikayetini değerlendiren Antalya Savcısı Erkan Gözkaya, kararında “muhtemelen”, “olabilir” ifadelerini kullandığı gerekçeyle Tamince hakkında takipsizlik verdi. Bu karara karşı Osman Kaçmaz’ın yaptığı itirazı değerlendiren yargıç Halil Hakkı Kılınç, eksik soruşturma gerekçesiyle kararı “kesin olarak” kaldırdı. Tamince’nin masum olduğunu ifade eden savcı Gözkaya, kesin olarak karara karşı itirazda bulundu. Bu süreçte Kılınç izne çıktı. 3. Sulh Ceza’da Kılınç’ın yerine bakan hakim Mehmet Karson, kararı yok saydı. Böylece Tamince, ikinci kez savcılık tarafından aklandı.     OSMAN KAÇMAZ’IN SUÇ DUYURUSU Fethullah Gülen’in bir numaralı sanığı olduğu 72 sanıklı ‘FETÖ Çatı Davası’nda müşteki olan emekli hakim Osman Kaçmaz’ın suç duyurusu üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, duruşma sırasında işadamı Fettah Tamince’nin ‘FETÖ’ lehine yapıldığı ifade edilen faaliyetleri anlattı. Davaya bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Tamince hakkında gereğinin takdir ve ifası için Osman Kaçmaz’ın ifadesini 17 Ocak 2017’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Çatı davayı hazırlayan savcı Serdar Coşkun, ifadede anlatılan olayların konusunun Ankara’da geçmediği gerekçesiyle yetkisizlik kararı vererek dosyayı Antalya’ya gönderdi. Savcılık, soruşturma sonucunda Fettah Tamince hakkında ‘FETÖ terör örgütü üyeliği’ suçlamasından daha önce takipsizlik kararı verildiği, buna ilişkin yeni delil bulunmadığı gerekçesiyle 10 Mayıs 2018’de kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.            
FETÖ üyeliği ile suçlanan işadamı Fettah Tamince hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik karının bozulmasına dair Adalet Bakanlığı talebi Yargıtay 1. Daire’ye gönderildi.

haberimizvar.net FETÖ üyesi olduğu ve kapatılan Zaman Gazetesi’nin hisselerini satın aldığı iddiasıyla hakkında suç duyurusu yapılan Fettah Tamince ile ilgili takipsizlik kararının kamu yararına bozulmasına dair Adalet Bakanlığı tarafından başvuru yapılan Yargıtay’da flaş bir gelişme yaşandı. Bakanlığın talebi Yargıtay 1. Ceza  Dairesi tarafından bugün görüşülmeye başlandı. Avaz Türk’te yer alan habere göre, usulen dosyanın Yargıtay 5. ya da 16. Ceza Dairesi tarafından görüşülmesi gerektiği, ancak ilginç bir kararla dosyanın 1. Ceza Dairesi’ne gönderildiği öğrenildi.


DOSYA 1. CEZA DAİRESİ’NE GİTTİ

Yargı kaynakları Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının iş adamı Fettah Tamince ile ilgili yürüttüğü takipsizlikle sonuçlanan soruşturmasının FETÖ üyeliği şüphesine dayandığını, bu bağlamda dosyanın görüşülmesi gereken dairenin 16. Ceza Dairesi olması gerektiğini söyledi. Dosyanın 16. Ceza Dairesi ya da usule en uygun 5. Ceza Dairesi tarafından görüşülmesi gerekirken 1. Ceza Dairesi’ne gönderilmesinin manidar olduğu ifade edildi.

 

TAMİNCE DAVASINDA NE OLMUŞTU?

Emekli hakim Osman Kaçmaz’ın “Mütevelli heyeti başkanı olduğu Uluslararası Antalya Üniversitesi’ne yapılan bağışlardan 24 milyon TL’nin nereye harcandığının belli olmadığı” yönündeki şikayetini değerlendiren Antalya Savcısı Erkan Gözkaya, kararında “muhtemelen”, “olabilir” ifadelerini kullandığı gerekçeyle Tamince hakkında takipsizlik verdi. Bu karara karşı Osman Kaçmaz’ın yaptığı itirazı değerlendiren yargıç Halil Hakkı Kılınç, eksik soruşturma gerekçesiyle kararı “kesin olarak” kaldırdı. Tamince’nin masum olduğunu ifade eden savcı Gözkaya, kesin olarak karara karşı itirazda bulundu. Bu süreçte Kılınç izne çıktı. 3. Sulh Ceza’da Kılınç’ın yerine bakan hakim Mehmet Karson, kararı yok saydı. Böylece Tamince, ikinci kez savcılık tarafından aklandı.  

 

OSMAN KAÇMAZ’IN SUÇ DUYURUSU

Fethullah Gülen’in bir numaralı sanığı olduğu 72 sanıklı ‘FETÖ Çatı Davası’nda müşteki olan emekli hakim Osman Kaçmaz’ın suç duyurusu üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, duruşma sırasında işadamı Fettah Tamince’nin ‘FETÖ’ lehine yapıldığı ifade edilen faaliyetleri anlattı. Davaya bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Tamince hakkında gereğinin takdir ve ifası için Osman Kaçmaz’ın ifadesini 17 Ocak 2017’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Çatı davayı hazırlayan savcı Serdar Coşkun, ifadede anlatılan olayların konusunun Ankara’da geçmediği gerekçesiyle yetkisizlik kararı vererek dosyayı Antalya’ya gönderdi. Savcılık, soruşturma sonucunda Fettah Tamince hakkında ‘FETÖ terör örgütü üyeliği’ suçlamasından daha önce takipsizlik kararı verildiği, buna ilişkin yeni delil bulunmadığı gerekçesiyle 10 Mayıs 2018’de kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.