CHP'de 647 delege sandık başına gidecek

SİYASET (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.10.2023 - 12:27, Güncelleme: 06.10.2023 - 12:27
 

CHP'de 647 delege sandık başına gidecek

CHP'de nefesler tutuldu, gözler 8 Ekim Pazar günü yapılacak İl Kongresine çevrildi. Konyaaltı'ndaki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak kongrede 647 il delegesi yeni İl Başkanı'nı seçmek üzere sandık başına gidecek. Kongrede CHP Antalya İl Başkanlığı için adaylıklarını duyuran mevcut İl Başkanı Nuri Cengiz, Altan Ayaz ve Nail Kamacı yarışacaklar.

haberimizvar.net- CHP'de 4-5 Kasım'da gerçekleştirilecek olan büyük Kurultay öncesi il kongreleri devam ediyor. Antalya'da da 38'inci Olağan İl Kongresi 8 Ekim Pazar günü Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 647 delegenin oy kullanacağı kongre öncesinde adaylar da belli olmaya başladı. Mevcut İl Başkanı Nuri Cengiz, Altan Ayaz, Nail Kamacı aday olduğunu açıkladı. İl başkan adaylarının tamamı ayrı ayrı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i ziyaret ederek poz verdi. Böcek'i ziyaret edenler arasında eski milletvekili ve il başkanı Devrim Kök de yer aldı. Böcek, adaylığını açıklamayan, ancak ziyaretlerini sürdüren Kök ile fotoğrafını 'CHP İl Başkanı Adayı' yazarak paylaştı. İLK AÇIKLAYAN AYAZ OLDU Adaylığını ilk açıklayan mali müşavir Altan Ayaz oldu. Ayaz, eylül ayında "Geçmişin mirasıyla geleceğe yürüyoruz, İşareti örgütümüzden aldık. Örgütümüzün sesi olmaya geliyoruz" açıklamasıyla aday olduğunu açıkladı. Açıklamasının ardından ekip arkadaşlarıyla ilçe örgütlerini gezmeye başlayan Ayaz, delegelerden kongrede destek için kendisini anlatmaya başladı. CENGİZ YENİDEN ADAY Partide adaylığını duyuran başka bir isim de İl Başkanı Nuri Cengiz oldu. Önceki İl Başkanı Nusret Bayar'ın 2021 yılında MYK tarafından görevden alınmasıyla İl Sekreterliği görevinden İl Başkanlığı'na getirilen ve o günden bu yana görevine devam eden Cengiz, "Genel seçimde hep beraber Antalya örgütü olarak oyumuzu artırıp başardıysak, inanıyorum ki yerel seçimde de hep birlikte birlik ve bütünlük içinde başaracağız" açıklamasıyla yapılacak kongrede il başkanlığına tekrar aday olduğunu açıkladı. Öte yandan Cengiz geçen hafta 9 ilçe başkanıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bir ziyarette bulundu. ESKİ VEKİL YENİDEN SAHNEDE İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan bir başka isim ise 22'nci dönemde milletvekilliği görevini yürüten Nail Kamacı oldu. Sosyal medya hesaplarından "Birlik, beraberlik, ortak akıl, tecrübe ve 2024 yerel seçimlerinde başarı için Antalya İl Başkanlığına adayım" açıklamasıyla adaylığını duyuran Kamacı, dün de il binası önünde adaylığını açıkladı. Ortak aday olduğu iddia edilen Kamacı yerel seçimlerde başarı için aday olduğunu, partiyi Antalya'da ayağa kaldıracaklarını söyledi.  BÖCEK TARAFSIZIM DEDİ Öte yandan sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyet Halk Partimizin İl Başkanlığı seçimlerinde aday olan tüm başkan adaylarımıza yürekten başarılar diliyorum. Dün olduğu gibi bugün de yarın da delegelerimizin özgür iradesine karışmadan onların seçmiş olduğu il başkanının bizim de il başkanımız olduğunun bilinciyle seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Kazanan Cumhuriyet Halk Partimiz olacaktır." 
CHP'de nefesler tutuldu, gözler 8 Ekim Pazar günü yapılacak İl Kongresine çevrildi. Konyaaltı'ndaki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak kongrede 647 il delegesi yeni İl Başkanı'nı seçmek üzere sandık başına gidecek. Kongrede CHP Antalya İl Başkanlığı için adaylıklarını duyuran mevcut İl Başkanı Nuri Cengiz, Altan Ayaz ve Nail Kamacı yarışacaklar.

haberimizvar.net- CHP'de 4-5 Kasım'da gerçekleştirilecek olan büyük Kurultay öncesi il kongreleri devam ediyor. Antalya'da da 38'inci Olağan İl Kongresi 8 Ekim Pazar günü Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 647 delegenin oy kullanacağı kongre öncesinde adaylar da belli olmaya başladı. Mevcut İl Başkanı Nuri Cengiz, Altan Ayaz, Nail Kamacı aday olduğunu açıkladı. İl başkan adaylarının tamamı ayrı ayrı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i ziyaret ederek poz verdi. Böcek'i ziyaret edenler arasında eski milletvekili ve il başkanı Devrim Kök de yer aldı. Böcek, adaylığını açıklamayan, ancak ziyaretlerini sürdüren Kök ile fotoğrafını ' CHP İl Başkanı Adayı' yazarak paylaştı.

İLK AÇIKLAYAN AYAZ OLDU

Adaylığını ilk açıklayan mali müşavir Altan Ayaz oldu. Ayaz, eylül ayında "Geçmişin mirasıyla geleceğe yürüyoruz, İşareti örgütümüzden aldık. Örgütümüzün sesi olmaya geliyoruz" açıklamasıyla aday olduğunu açıkladı. Açıklamasının ardından ekip arkadaşlarıyla ilçe örgütlerini gezmeye başlayan Ayaz, delegelerden kongrede destek için kendisini anlatmaya başladı.

CENGİZ YENİDEN ADAY

Partide adaylığını duyuran başka bir isim de İl Başkanı Nuri Cengiz oldu. Önceki İl Başkanı Nusret Bayar'ın 2021 yılında MYK tarafından görevden alınmasıyla İl Sekreterliği görevinden İl Başkanlığı'na getirilen ve o günden bu yana görevine devam eden Cengiz, "Genel seçimde hep beraber Antalya örgütü olarak oyumuzu artırıp başardıysak, inanıyorum ki yerel seçimde de hep birlikte birlik ve bütünlük içinde başaracağız" açıklamasıyla yapılacak kongrede il başkanlığına tekrar aday olduğunu açıkladı. Öte yandan Cengiz geçen hafta 9 ilçe başkanıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bir ziyarette bulundu.

ESKİ VEKİL YENİDEN SAHNEDE

İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan bir başka isim ise 22'nci dönemde milletvekilliği görevini yürüten Nail Kamacı oldu. Sosyal medya hesaplarından "Birlik, beraberlik, ortak akıl, tecrübe ve 2024 yerel seçimlerinde başarı için Antalya İl Başkanlığına adayım" açıklamasıyla adaylığını duyuran Kamacı, dün de il binası önünde adaylığını açıkladı. Ortak aday olduğu iddia edilen Kamacı yerel seçimlerde başarı için aday olduğunu, partiyi Antalya'da ayağa kaldıracaklarını söyledi. 

BÖCEK TARAFSIZIM DEDİ

Öte yandan sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet Halk Partimizin İl Başkanlığı seçimlerinde aday olan tüm başkan adaylarımıza yürekten başarılar diliyorum. Dün olduğu gibi bugün de yarın da delegelerimizin özgür iradesine karışmadan onların seçmiş olduğu il başkanının bizim de il başkanımız olduğunun bilinciyle seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Kazanan Cumhuriyet Halk Partimiz olacaktır." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.