Çılgın proje savcının önünde

GÜNDEM 26.08.2021 - 16:25, Güncelleme: 26.08.2021 - 16:25
 

Çılgın proje savcının önünde

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Gökçek döneminde yaptırılan Ankapark için savcılık harekete geçti. Savcılığın, Gökçek ve yöneticilerinin hakkında bilgi ve belge talebinde bulunduğu öğrenildi.

HABERİMİZVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) eski başkanı Melih Gökçek tarafından Atatürk Orman Çiftliği talan edilerek hayata geçirilen ve ‘çılgın proje’ olarak tanıtılan Ankapark, savcılığın radarına girdi. SAVCILIK BİLGİ VE BELGE İSTEDİ ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın 801 milyon dolara mal edildiğini açıkladığı Ankapark için savcılığın belediyeden; 50 bin TL teminatla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devrinde tedbir kararı alınan park için yapılan mal alım ihaleleri ile ilgili olarak Gökçek döneminin yöneticileri hakkında bilgi ve belge talebinde bulunduğu aktarıldı. ÇATI İDDİANAME İÇİN BAŞVURUSU Öte yandan; Gökçek dönemi hakkında “suç işlemek için teşekkül kurmak” suçu işlendiği iddiasıyla şimdiye kadar verilen yolsuzluk dosyalarının bir kısmının birleştirilerek çatı iddianamesi düzenlenmesi için cumhuriyet başsavcılığına başvurulacağı öğrenildi. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Gökçek döneminde yaptırılan Ankapark için savcılık harekete geçti. Savcılığın, Gökçek ve yöneticilerinin hakkında bilgi ve belge talebinde bulunduğu öğrenildi.

HABERİMİZVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) eski başkanı Melih Gökçek tarafından Atatürk Orman Çiftliği talan edilerek hayata geçirilen ve ‘çılgın proje’ olarak tanıtılan Ankapark, savcılığın radarına girdi.

SAVCILIK BİLGİ VE BELGE İSTEDİ

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın 801 milyon dolara mal edildiğini açıkladığı Ankapark için savcılığın belediyeden; 50 bin TL teminatla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devrinde tedbir kararı alınan park için yapılan mal alım ihaleleri ile ilgili olarak Gökçek döneminin yöneticileri hakkında bilgi ve belge talebinde bulunduğu aktarıldı.

ÇATI İDDİANAME İÇİN BAŞVURUSU

Öte yandan; Gökçek dönemi hakkında “suç işlemek için teşekkül kurmak” suçu işlendiği iddiasıyla şimdiye kadar verilen yolsuzluk dosyalarının bir kısmının birleştirilerek çatı iddianamesi düzenlenmesi için cumhuriyet başsavcılığına başvurulacağı öğrenildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.