Çin, Sinovac’ın çocuklarda acil kullanımını onayladı

SAĞLIK 05.06.2021 - 14:51, Güncelleme: 05.06.2021 - 14:51
 

Çin, Sinovac’ın çocuklarda acil kullanımını onayladı

Çin, Türkiye’de de yaygın olarak kullanılan Sinovac şirketinin ürettiği Covid-19 aşısının çocuklarda acil kullanımını onayladı.

haberimizvar.net- CGTN’nin haberine göre Sinovac’ın başkanı Veydong Yin, aşının üç ila 17 yaşındaki çocuklarda kullanımının onayladığını bildirdi. Veydong, Sinovac’ın bu yılın başında gençler üzerinde klinik denemeleri başlattığını belirterek ilk iki aşamanın tamamlandığını söyledi. 1’inci ve 2’nci faz klinik denemelerde elde edilen ilk sonuçlara göre aşının üç ila 17 yaşındaki çocuklarda bağışıklık oluşturduğu ve çoğu yan etkinin hafif olduğu ifade edildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 1 Haziran’da Sinovac aşısının acil kullanımına onay vermişti.
Çin, Türkiye’de de yaygın olarak kullanılan Sinovac şirketinin ürettiği Covid-19 aşısının çocuklarda acil kullanımını onayladı.

haberimizvar.net- CGTN’nin haberine göre Sinovac’ın başkanı Veydong Yin, aşının üç ila 17 yaşındaki çocuklarda kullanımının onayladığını bildirdi.

Veydong, Sinovac’ın bu yılın başında gençler üzerinde klinik denemeleri başlattığını belirterek ilk iki aşamanın tamamlandığını söyledi. 1’inci ve 2’nci faz klinik denemelerde elde edilen ilk sonuçlara göre aşının üç ila 17 yaşındaki çocuklarda bağışıklık oluşturduğu ve çoğu yan etkinin hafif olduğu ifade edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 1 Haziran’da Sinovac aşısının acil kullanımına onay vermişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.