Çocuklarımız tehdit altında

YEREL 21.04.2021 - 14:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 14:15
 

Çocuklarımız tehdit altında

Tüm Bel Sen Şube Başkanı Karakurt, 24 Nisan öncesi yayınladığı mesajında, "Tam kapanma olmadığı için çocuklarımız virüs tehdidi ile karşı karşıya" dedi

haberimizvar.net- Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, artan vakalar ile ilgili açıklama yaptı. Karakurt şunları söyledi: "Türkiye vaka sayısında, Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sıraya yükseldi. Nüfusa oranlandığında  mevcut vaka sayısında Türkiye  dünyada açık ara birinci sıraya yukseldi.  Ama hükümet hala dünyada sadece bize mahsus olan, buna  yerli ve milli diyebiliriz, Esnek ve vardiyalı tedbirleri uygulamakta ısrar ediyor.  Virüse karşı mücadele bilimsel yöntemlerle yapılır. Sürü bağışıklığı yöntemi ile vatandaşların  ölüme terk edilmesi tam   bir insanlık suçudur. Bozuk düzenin ekonomik çarkı değil insanın yaşaması esas alınmalıdır. Bunun için de yapılması gereken uzatmaları oynayarak kayıpları artırmak degil,  vatandaşlara ekonomik ve sosyal tam koruma sağlayarak TAM KAPANMA ile virüsün yayılmasını kontrol altına almaktır.  Özellikle Belediyeler, mağdur ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın çare kapısı oldu. Dolayısıyla Belediye emekçileri iş yoğunluğu ve bulaş riskini yüksek derecede yaşıyor. Bu tehdidi ortadan kaldırmak için zorunlu mal ve  hizmet  üretimi yapanlar dışında  Kamu ve Özel sektörde TAM KAPANMAYA hemen  geçilmelidir. Ve Aşı herkesin en doğal vatandaşlık hakkıdır. En kısa zamanda tüm vatandaşlarımızın aşılanması bir program dahilinde ivedilikle yapılmalıdır. Pandemiye karşı mücadele, tartışmasız bir  “toplumsal seferberlik” sorunudur. Dolayısıyla, Pandemiye karşı mücadele de ön cephede yer alan Sağlık örgütleri başta olmak üzere ülkenin  bütün toplumsal dinamikleri bu mücadele sürecine dahil edilerek siyasal, ekonomik ve sosyal mekanizmaların işleyişinde uyum ve  bütünlüğün sağlanması devletin  yapacağın acil görevlerin başında gelmektedir. İnsan yerine ekonomiyi oncelemenin ağır ve vahim sonuçlarını gördük.  Aynı sonuçları daha da büyütecek göstermelik tedbirleri devam ettirme gibi bir lüksü olmamalıdır hükümetin.  Devlet için, Virüse karşı mücadele de Ölenlerin değil yaşayanların sayısını artıracak  bilimsel yöntemlere uygun tedbirleri zaman kaybetmeksizin hayata geçirmek en "kutsal" görevlilerin başında gelmektedir.  Virüsun ulaştığı seviye 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk Bayramınıda golgelemekte. Ülkemizin ve Çocuklarımızın geleceğini doğrudan tehdit etmektedir. Hükümeti bir kez uyarıyor ve Tam destekli kapanma uygulamasına geçilmesi için Çocuklarımız adına çağrıda bulunuyoruz"
Tüm Bel Sen Şube Başkanı Karakurt, 24 Nisan öncesi yayınladığı mesajında, "Tam kapanma olmadığı için çocuklarımız virüs tehdidi ile karşı karşıya" dedi

haberimizvar.net- Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, artan vakalar ile ilgili açıklama yaptı. Karakurt şunları söyledi: "Türkiye vaka sayısında, Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sıraya yükseldi. Nüfusa oranlandığında  mevcut vaka sayısında Türkiye  dünyada açık ara birinci sıraya yukseldi.  Ama hükümet hala dünyada sadece bize mahsus olan, buna  yerli ve milli diyebiliriz, Esnek ve vardiyalı tedbirleri uygulamakta ısrar ediyor. 

Virüse karşı mücadele bilimsel yöntemlerle yapılır. Sürü bağışıklığı yöntemi ile vatandaşların  ölüme terk edilmesi tam   bir insanlık suçudur.
Bozuk düzenin ekonomik çarkı değil insanın yaşaması esas alınmalıdır.
Bunun için de yapılması gereken uzatmaları oynayarak kayıpları artırmak degil,  vatandaşlara ekonomik ve sosyal tam koruma sağlayarak TAM KAPANMA ile virüsün yayılmasını kontrol altına almaktır. 

Özellikle Belediyeler, mağdur ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın çare kapısı oldu. Dolayısıyla Belediye emekçileri iş yoğunluğu ve bulaş riskini yüksek derecede yaşıyor. Bu tehdidi ortadan kaldırmak için zorunlu mal ve  hizmet  üretimi yapanlar dışında  Kamu ve Özel sektörde TAM KAPANMAYA hemen  geçilmelidir.
Ve Aşı herkesin en doğal vatandaşlık hakkıdır. En kısa zamanda tüm vatandaşlarımızın aşılanması bir program dahilinde ivedilikle yapılmalıdır.

Pandemiye karşı mücadele, tartışmasız bir  “toplumsal seferberlik” sorunudur. Dolayısıyla, Pandemiye karşı mücadele de ön cephede yer alan Sağlık örgütleri başta olmak üzere ülkenin  bütün toplumsal dinamikleri bu mücadele sürecine dahil edilerek siyasal, ekonomik ve sosyal mekanizmaların işleyişinde uyum ve  bütünlüğün sağlanması devletin  yapacağın acil görevlerin başında gelmektedir. İnsan yerine ekonomiyi oncelemenin ağır ve vahim sonuçlarını gördük.  Aynı sonuçları daha da büyütecek göstermelik tedbirleri devam ettirme gibi bir lüksü olmamalıdır hükümetin. 
Devlet için, Virüse karşı mücadele de Ölenlerin değil yaşayanların sayısını artıracak  bilimsel yöntemlere uygun tedbirleri zaman kaybetmeksizin hayata geçirmek en "kutsal" görevlilerin başında gelmektedir.

 Virüsun ulaştığı seviye 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk Bayramınıda golgelemekte. Ülkemizin ve Çocuklarımızın geleceğini doğrudan tehdit etmektedir. Hükümeti bir kez uyarıyor ve Tam destekli kapanma uygulamasına geçilmesi için Çocuklarımız adına çağrıda bulunuyoruz"

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.