Cumhuriyet'in 100'üncü yıl mektupları törenle açıldı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 31.10.2023 - 14:27, Güncelleme: 31.10.2023 - 14:27
 

Cumhuriyet'in 100'üncü yıl mektupları törenle açıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi'nde 2013 yılında 12'nci sınıf öğrencileri tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılına yazılan mektuplar o dönemki öğrencilerin katıldığı törenle açıldı.

haberimizvar.net- Manavgat Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi'nde 2013 yılında Almanca öğretmeni Abdulvahap Yükselten tarafından son sınıf öğrencilerinin katıldığı 'Cumhuriyetin 100'üncü Yılına Mektup' projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında o dönem 12'nci sınıfta olan 70 öğrenci Cumhuriyetin 100'üncü yılına mektup yazdı. Öğrenciler mektuplarında geleceğe dair hayallerini, çalışmak istedikleri meslekleri ve arkadaşlarıyla ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı. Öğrenciler öğretmenlerine iletişim numaralarını da verdi. Aradan geçen 10 yıl sonunda proje koordinatörü öğretmen Abdulvahap Yükselten, kendisinde kayıtlı olan iletişim numaralarından öğrencileri tek tek arayarak okula davet etti. Cumhuriyetin 100'üncü yılında okulda bir araya gelen bir kısım öğrenci hem eski arkadaşlarıyla yeniden görüşmenin hem de mezun oldukları okullarını ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadı. Konferans salonunda bir araya gelen mezun öğrencilere hitap eden Okul Müdürü Ahmet Acar, hem kendi mesleki çalışmaları hem de okul hakkında kısaca bilgi verdi. Kendisinin 1980 yılında Manavgat Lisesi'nden mezun olduğunu anlatan müdür Ahmet Acar, "Biz okuldan mezun olduğumuz zaman o dönem kara tahta vardı. Kara tahtaya '19 Mayıs 1986'da buluşmak üzere' yazmıştık. Ama biz buluşamadık, olmadı. Bizim başımızda sizin öğretmeniniz gibi bir öğretmenimiz yoktu. Okulunuza hoş geldiniz" dedi. Proje koordinatörü Almanca öğretmeni Abdulvahap Yükselten de 10 yıl önce mektupları aldıktan sonra onları kutuda sakladığını, kendi başına bir şey gelmesi durumunda çocuklarına 'mektupları sahiplerine ulaştırın' diye vasiyette bulunduğunu anlattı. O dönem mektuplar yazılırken bazı öğrencilerin kendisine çok komik şeyler söylediğini kaydeden Yükselten, "Mesela, şimdi kim olduğunu hatırlamıyorum ama bir öğrencimiz bana gelip, 'Hocam, zarfa bir 50 lira koydum. O zaman param olmazsa o 50 lirayı harcarım' demişti. Keşke 50 Euro koysaymış" diye konuştu. Öğretmen Abdulvahap Yükselten kayıtlı telefonlarından herkese ulaşmaya çalıştığını ancak bazılarına ulaşamadığını belirtti. İçinde mektup olan kutudaki vidaları söküp açan Abdulvahap Yükselten, gelen mezunlara mektuplarını verdi. Mezunlar mektupları dikkatli şekilde ve zaman zaman gülümseyerek okudu. Mezun olduktan sonra Hukuk Fakültesi'ni bitirerek avukatlık yapmaya başlayan bir öğrenci, zarfın içine çok sevdiği uğurlu bir kolyesini koyduğunu söyleyerek mektupta yazılanları okudu. Başka bir mezun öğrenci ise yakın arkadaşlarından birisi hakkında, 'İnşallah mektubu almaya çocuğuyla birlikte gelir' diye yazdığını ve arkadaşının küçük çocukla mektubu almaya geldiğini söylemesi salonda gülüşmelere sebep oldu. 
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi'nde 2013 yılında 12'nci sınıf öğrencileri tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılına yazılan mektuplar o dönemki öğrencilerin katıldığı törenle açıldı.

haberimizvar.net- Manavgat Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi'nde 2013 yılında Almanca öğretmeni Abdulvahap Yükselten tarafından son sınıf öğrencilerinin katıldığı 'Cumhuriyetin 100'üncü Yılına Mektup' projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında o dönem 12'nci sınıfta olan 70 öğrenci Cumhuriyetin 100'üncü yılına mektup yazdı. Öğrenciler mektuplarında geleceğe dair hayallerini, çalışmak istedikleri meslekleri ve arkadaşlarıyla ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı. Öğrenciler öğretmenlerine iletişim numaralarını da verdi. Aradan geçen 10 yıl sonunda proje koordinatörü öğretmen Abdulvahap Yükselten, kendisinde kayıtlı olan iletişim numaralarından öğrencileri tek tek arayarak okula davet etti. Cumhuriyetin 100'üncü yılında okulda bir araya gelen bir kısım öğrenci hem eski arkadaşlarıyla yeniden görüşmenin hem de mezun oldukları okullarını ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadı.

Konferans salonunda bir araya gelen mezun öğrencilere hitap eden Okul Müdürü Ahmet Acar, hem kendi mesleki çalışmaları hem de okul hakkında kısaca bilgi verdi. Kendisinin 1980 yılında Manavgat Lisesi'nden mezun olduğunu anlatan müdür Ahmet Acar, "Biz okuldan mezun olduğumuz zaman o dönem kara tahta vardı. Kara tahtaya '19 Mayıs 1986'da buluşmak üzere' yazmıştık. Ama biz buluşamadık, olmadı. Bizim başımızda sizin öğretmeniniz gibi bir öğretmenimiz yoktu. Okulunuza hoş geldiniz" dedi.

Proje koordinatörü Almanca öğretmeni Abdulvahap Yükselten de 10 yıl önce mektupları aldıktan sonra onları kutuda sakladığını, kendi başına bir şey gelmesi durumunda çocuklarına 'mektupları sahiplerine ulaştırın' diye vasiyette bulunduğunu anlattı. O dönem mektuplar yazılırken bazı öğrencilerin kendisine çok komik şeyler söylediğini kaydeden Yükselten, "Mesela, şimdi kim olduğunu hatırlamıyorum ama bir öğrencimiz bana gelip, 'Hocam, zarfa bir 50 lira koydum. O zaman param olmazsa o 50 lirayı harcarım' demişti. Keşke 50 Euro koysaymış" diye konuştu. Öğretmen Abdulvahap Yükselten kayıtlı telefonlarından herkese ulaşmaya çalıştığını ancak bazılarına ulaşamadığını belirtti.

İçinde mektup olan kutudaki vidaları söküp açan Abdulvahap Yükselten, gelen mezunlara mektuplarını verdi. Mezunlar mektupları dikkatli şekilde ve zaman zaman gülümseyerek okudu. Mezun olduktan sonra Hukuk Fakültesi'ni bitirerek avukatlık yapmaya başlayan bir öğrenci, zarfın içine çok sevdiği uğurlu bir kolyesini koyduğunu söyleyerek mektupta yazılanları okudu. Başka bir mezun öğrenci ise yakın arkadaşlarından birisi hakkında, 'İnşallah mektubu almaya çocuğuyla birlikte gelir' diye yazdığını ve arkadaşının küçük çocukla mektubu almaya geldiğini söylemesi salonda gülüşmelere sebep oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.