Davut Çetin: YSK’yı kınıyoruz

GÜNDEM 14.10.2022 - 18:41, Güncelleme: 14.10.2022 - 18:44
 

Davut Çetin: YSK’yı kınıyoruz

Yüksek Seçim Kurulu’nun ATSO seçimleriyle ilgili kararı üzerine bir açıklama yapan Davut Çetin, “Bu karara göre bütün oda ve borsa seçimlerinin iptal olması lazım. YSK, üyelerimizin hür iradesini yok saymıştır. YSK’yı kınıyoruz” dedi.

haberimizvar.net- Oda ve borsalar seçim kanunun çok açık olduğunu belirten Davut Çetin şunları kaydetti; “YSK, bugüne kadar verilen bütün kararları yok sayarak, bizi dinlemeden bu kararı vermiştir. Biz Kepez 3. İlçe Seçim Kurulu’nun iptal kararının ardından, Antalya İl Seçim Kurulu’na başvurumuzu yapmıştık. İl Seçim Kurulu da üç hakimin oybirliğiyle bir karar aldı ve seçimi bizim lehimize tescil etti. Bizim oda ve borsa yönetmeliğimiz çok açık. YSK’ya gidilemez. “İl Seçim Kurulu’nun kararı kesindir. YSK’ya gidemez” diye madde var. Henüz gerekçeli karar bize ulaşmadı. YSK, bu kararı neye göre vermiştir, bizim savunmamızı almadan nasıl karar vermişler merak ediyorum. 59 meclis üyemizle bu kararı biz kabul etmiyoruz. Binlerce üyemizin hür iradesiyle kullandığı oyları yok sayılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.”
Yüksek Seçim Kurulu’nun ATSO seçimleriyle ilgili kararı üzerine bir açıklama yapan Davut Çetin, “Bu karara göre bütün oda ve borsa seçimlerinin iptal olması lazım. YSK, üyelerimizin hür iradesini yok saymıştır. YSK’yı kınıyoruz” dedi.

haberimizvar.net- Oda ve borsalar seçim kanunun çok açık olduğunu belirten Davut Çetin şunları kaydetti; “YSK, bugüne kadar verilen bütün kararları yok sayarak, bizi dinlemeden bu kararı vermiştir. Biz Kepez 3. İlçe Seçim Kurulu’nun iptal kararının ardından, Antalya İl Seçim Kurulu’na başvurumuzu yapmıştık. İl Seçim Kurulu da üç hakimin oybirliğiyle bir karar aldı ve seçimi bizim lehimize tescil etti. Bizim oda ve borsa yönetmeliğimiz çok açık. YSK’ya gidilemez. “İl Seçim Kurulu’nun kararı kesindir. YSK’ya gidemez” diye madde var.

Henüz gerekçeli karar bize ulaşmadı. YSK, bu kararı neye göre vermiştir, bizim savunmamızı almadan nasıl karar vermişler merak ediyorum. 59 meclis üyemizle bu kararı biz kabul etmiyoruz. Binlerce üyemizin hür iradesiyle kullandığı oyları yok sayılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.