Demre Belediyesi'nde meclis

GÜNDEM 02.09.2021 - 13:21, Güncelleme: 02.09.2021 - 13:21
 

Demre Belediyesi'nde meclis

Demre Belediyesi'nin eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

haberimizvar.net- Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın başkanlığında yapılan toplantıya, Demre Belediye Meclisi'nin 15 üyesinden 12'si katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Geçen toplantıdan bu yana önemli gelişmeler oldu. Demre Belediyesi'ne ait olan GES Projesi tamamlandı. Gerekli yasal izinler alındıktan sonra kısa sürede elektrik enerjisi üretimine başlayacağız. Yeni Demre Sanayi Sitesi'nde tamamlanan 76 iş yerinin ihalesini belediye encümeni huzurunda yaptık. Esnafımız kısa sürede yeni ve modern iş yerlerine taşınacak. Belediye olarak yeni yükleyici iş makinesi satın aldık. İki tane de iş kamyonu satın alıyoruz. Maliye Bakanlığı'ndan izin çıkar çıkmaz alacağız. Çayağzı yolundaki alanın düzenlemesi için tahsis talebinde bulunduk. Ama ne yazık ki reddedildi. 18 imar planı uygulamaları ile ilgili sorunlar konusunda gerekli girişimler yapıldı" dedi.   Ardından AKP  Sözcüsü Orhan Avcı konuştu. Avcı, "Demre Çayı yatağında sebze atıkları var. Bunlar kısa sürede kaldırılmalı. Yağacak bir yağmurda denize dökülebilir. Yavu Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait mezbahada teknik sorunlar nedeniyle yayılan bir koku var. Bunlar çözülmeli" diye konuştu.   Başkan Kocakaya da "Sebze atıklarının büyük bölümü taşındı ve gömüldü. Kalan bölümü de kısa sürede Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışılarak, kaldırılacak. Mezbaha konusunu ilk kez duyuyorum. Gerekli çalışma yapılacak" dedi.   Konuşmaların ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesi olan Demre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği'nin güncellenmesi konusu oybirliği ile Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Bozdağ mevkiinde  geçen günlerde trafik kazasında yaşamını yitiren Onur Yılmaz'a tahsis edilen parselin anne ve babasına devri oybirliğiyle kabul edildi. Hisselerinin tamamı Demre Belediyesi'ne ait olan Demre Hizmet Turizm Ticaret Ltd. Şti.'deki Başkan Okan Kocakaya'nın yetkilerinin alınması konusu oyçokluğu ile kabul edildi. Yapılması planlanan Finike - Kalkan bölünmüş yol planında yer alan 1/1000 ölçekli planda yer alan tünel ve köprü kamulaştırma gösterimlerinin kaldırılarak, konunun değerlendirmek üzere Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderilmesine oybirliği ile karar verildi.   Gündemin dilek ve temenniler bölümünde Başkan Kocakaya'nın önerisi ve belediye meclisi üyelerinin aynı doğrultuda görüş belirtmesi üzerine, Bozdağ mevkiindeki yapılaşmada iki kat sınırı getirilmesi konusunda bir çalışma yapılmasına karar verildi.
Demre Belediyesi'nin eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

haberimizvar.net- Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın başkanlığında yapılan toplantıya, Demre Belediye Meclisi'nin 15 üyesinden 12'si katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Geçen toplantıdan bu yana önemli gelişmeler oldu. Demre Belediyesi'ne ait olan GES Projesi tamamlandı. Gerekli yasal izinler alındıktan sonra kısa sürede elektrik enerjisi üretimine başlayacağız. Yeni Demre Sanayi Sitesi'nde tamamlanan 76 iş yerinin ihalesini belediye encümeni huzurunda yaptık. Esnafımız kısa sürede yeni ve modern iş yerlerine taşınacak. Belediye olarak yeni yükleyici iş makinesi satın aldık. İki tane de iş kamyonu satın alıyoruz. Maliye Bakanlığı'ndan izin çıkar çıkmaz alacağız. Çayağzı yolundaki alanın düzenlemesi için tahsis talebinde bulunduk. Ama ne yazık ki reddedildi. 18 imar planı uygulamaları ile ilgili sorunlar konusunda gerekli girişimler yapıldı" dedi.

 

Ardından AKP  Sözcüsü Orhan Avcı konuştu. Avcı, "Demre Çayı yatağında sebze atıkları var. Bunlar kısa sürede kaldırılmalı. Yağacak bir yağmurda denize dökülebilir. Yavu Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait mezbahada teknik sorunlar nedeniyle yayılan bir koku var. Bunlar çözülmeli" diye konuştu.

 

Başkan Kocakaya da "Sebze atıklarının büyük bölümü taşındı ve gömüldü. Kalan bölümü de kısa sürede Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışılarak, kaldırılacak. Mezbaha konusunu ilk kez duyuyorum. Gerekli çalışma yapılacak" dedi.

 

Konuşmaların ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesi olan Demre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği'nin güncellenmesi konusu oybirliği ile Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Bozdağ mevkiinde  geçen günlerde trafik kazasında yaşamını yitiren Onur Yılmaz'a tahsis edilen parselin anne ve babasına devri oybirliğiyle kabul edildi. Hisselerinin tamamı Demre Belediyesi'ne ait olan Demre Hizmet Turizm Ticaret Ltd. Şti.'deki Başkan Okan Kocakaya'nın yetkilerinin alınması konusu oyçokluğu ile kabul edildi. Yapılması planlanan Finike - Kalkan bölünmüş yol planında yer alan 1/1000 ölçekli planda yer alan tünel ve köprü kamulaştırma gösterimlerinin kaldırılarak, konunun değerlendirmek üzere Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderilmesine oybirliği ile karar verildi.

 

Gündemin dilek ve temenniler bölümünde Başkan Kocakaya'nın önerisi ve belediye meclisi üyelerinin aynı doğrultuda görüş belirtmesi üzerine, Bozdağ mevkiindeki yapılaşmada iki kat sınırı getirilmesi konusunda bir çalışma yapılmasına karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.