Doğa kazandı

GÜNDEM 23.06.2021 - 17:09, Güncelleme: 23.06.2021 - 17:09
 

Doğa kazandı

Antalya’nın Finike ilçesine yapılması planlanan bölünmüş yol projesi, yöre halkının tepkisi ve talebi üzerine iptal edildi

haberimizvar.net- Karayolları Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Finike- Demre ve Kaş bölünmüş yolu projesinin Finike sınırlarından geçen bölümü; bölge halkının yaklaşık 25 bin portakal ağacı ve bin dönüm tarım alanının zarar göreceğini söylemesi ve talebi üzerine proje dışında tutuldu. Projenin Finike sınırlarında kalan kesiminde herhangi bir çalışma yapılmayacağı ve mevcut yolun olduğu şekliyle kullanılacağı öğrenildi. PROJE ÇALIŞMASI YAPILMAYACAK Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü'nden Finike Belediyesi'ne gönderilen yazıda, "Bölge Müdürlüğümüzce çalışmaları sürdürülen 'Finike- Demre- Kaş Yolu Etüt Proje Mühendislik Hizmetleri İşi' güzergah başlangıcında bulunan Finike ilçesi sınırlarındaki bölünmüş yol projesi, yöre halkının gösterdiği tepki ve talepleri üzerine bölünmüş yol projesi kapsamı dışına çıkarılmıştır. Daha önce belirlenen güzergahın Finike ilçesi sınırlarında kalan kesiminde herhangi bir proje çalışması yapılmayacak, mevcut yol olduğu haliyle kullanılacaktır. Ayrıca bu kesim devam eden Finike- Demre- Kaş Yolu ÇED sürecinin de dışında tutulacaktır" denildi. MÜCADELEMİZİ KAZANDIK Antalya CHP Milletvekili Cavit Arı projeye tepki gösterenlerden biriydi. Cavit Arı, “7 bin metre karelik güzergâhta bin dönüme yakın portakal ağacının kesilmesi tehlikesi söz konusuydu. Finike’nin ortasından çevre yolu geçirip Finike’yi kuzey ve güney olmak üzere ikiye böleceklerdi. Finikemiz bugünkü Finike olmaktan çıkacaktı” diye tepki gösterdi. CHP Antalya İlçe Örgütü ile beraber Finike’ye böyle bir projenin yanlış olduğunu gündeme getirdiğini belirten Arı, “Finike halkımızın göstermiş olduğu bu haklı mücadele olumlu sonuç aldı. Mevcut yol korunacak, İhtiyaç duyulan yol ise başka bir güzergâh üzerinden yapılacak” dedi. Cavit Arı, Finike halkına ve mücadeleye destek veren sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.
Antalya’nın Finike ilçesine yapılması planlanan bölünmüş yol projesi, yöre halkının tepkisi ve talebi üzerine iptal edildi

haberimizvar.net- Karayolları Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Finike- Demre ve Kaş bölünmüş yolu projesinin Finike sınırlarından geçen bölümü; bölge halkının yaklaşık 25 bin portakal ağacı ve bin dönüm tarım alanının zarar göreceğini söylemesi ve talebi üzerine proje dışında tutuldu. Projenin Finike sınırlarında kalan kesiminde herhangi bir çalışma yapılmayacağı ve mevcut yolun olduğu şekliyle kullanılacağı öğrenildi.

PROJE ÇALIŞMASI YAPILMAYACAK

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü'nden Finike Belediyesi'ne gönderilen yazıda, "Bölge Müdürlüğümüzce çalışmaları sürdürülen 'Finike- Demre- Kaş Yolu Etüt Proje Mühendislik Hizmetleri İşi' güzergah başlangıcında bulunan Finike ilçesi sınırlarındaki bölünmüş yol projesi, yöre halkının gösterdiği tepki ve talepleri üzerine bölünmüş yol projesi kapsamı dışına çıkarılmıştır. Daha önce belirlenen güzergahın Finike ilçesi sınırlarında kalan kesiminde herhangi bir proje çalışması yapılmayacak, mevcut yol olduğu haliyle kullanılacaktır. Ayrıca bu kesim devam eden Finike- Demre- Kaş Yolu ÇED sürecinin de dışında tutulacaktır" denildi.

MÜCADELEMİZİ KAZANDIK

Antalya CHP Milletvekili Cavit Arı projeye tepki gösterenlerden biriydi. Cavit Arı, “7 bin metre karelik güzergâhta bin dönüme yakın portakal ağacının kesilmesi tehlikesi söz konusuydu. Finike’nin ortasından çevre yolu geçirip Finike’yi kuzey ve güney olmak üzere ikiye böleceklerdi. Finikemiz bugünkü Finike olmaktan çıkacaktı” diye tepki gösterdi. CHP Antalya İlçe Örgütü ile beraber Finike’ye böyle bir projenin yanlış olduğunu gündeme getirdiğini belirten Arı, “ Finike halkımızın göstermiş olduğu bu haklı mücadele olumlu sonuç aldı. Mevcut yol korunacak, İhtiyaç duyulan yol ise başka bir güzergâh üzerinden yapılacak” dedi. Cavit Arı, Finike halkına ve mücadeleye destek veren sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.