Eğitim Sen’den Bulu’ya tepki

GÜNDEM 06.01.2021 - 14:13, Güncelleme: 06.01.2021 - 14:13
 

Eğitim Sen’den Bulu’ya tepki

2015 yerel seçimlerinde AKP’den İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına bir tepki de Eğitim Sen’den geldi

haberimizvar.net- Eğitim-Sen Antalya Şubesi tarafından yapılan basın toplantısında, AKP rejimine itaat eden ve kayyım ile atanan rektörlere karşı dayanışma çağrısında bulunuldu. Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Melih Bulu’nun demokratik üniversite talebinde bulunan öğrencilere yaptığı ilk icraatın, kampüs kapılarına kelepçe vurmak olduğunu dile getiren Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, atanan kayyımlara karşı herkesi demokratik mücadeleye davet etti. DEMOKRATİK MÜCADELE Sendika Şube Başkanı Sönmez, rektörlerin atama yerine seçimle gelmesi gerektiğine vurgu yaparak AKP rejiminin, muhalif düşünceye mensup herkesi susturmak istediğini dile getirdi. Açıklamada, “Eğitim-Sen olarak rejimin ve rejime sadakatle itaat eden rektörlerin üniversitelere biçtiği kaftanı, hep birlikte demokratik mücadele ile yırtabileceğimizi biliyoruz” ifadelerine yer verildi. VELİLERDEN ÇAĞRI! Boğaziçi’nde okuyan öğrenci velilerinden Songül Şarklı ise, “Bilimi ve üniversitelerin özerkliğini savunmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin yanındayız, haklı mücadelelerini destekliyoruz” şeklinde konuştu. 
2015 yerel seçimlerinde AKP’den İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına bir tepki de Eğitim Sen’den geldi

haberimizvar.net- Eğitim-Sen Antalya Şubesi tarafından yapılan basın toplantısında, AKP rejimine itaat eden ve kayyım ile atanan rektörlere karşı dayanışma çağrısında bulunuldu. Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Melih Bulu’nun demokratik üniversite talebinde bulunan öğrencilere yaptığı ilk icraatın, kampüs kapılarına kelepçe vurmak olduğunu dile getiren Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, atanan kayyımlara karşı herkesi demokratik mücadeleye davet etti.

DEMOKRATİK MÜCADELE
Sendika Şube Başkanı Sönmez, rektörlerin atama yerine seçimle gelmesi gerektiğine vurgu yaparak AKP rejiminin, muhalif düşünceye mensup herkesi susturmak istediğini dile getirdi. Açıklamada, “Eğitim-Sen olarak rejimin ve rejime sadakatle itaat eden rektörlerin üniversitelere biçtiği kaftanı, hep birlikte demokratik mücadele ile yırtabileceğimizi biliyoruz” ifadelerine yer verildi.
VELİLERDEN ÇAĞRI!
Boğaziçi’nde okuyan öğrenci velilerinden Songül Şarklı ise, “Bilimi ve üniversitelerin özerkliğini savunmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin yanındayız, haklı mücadelelerini destekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.