Ekiplerinde kimler var?

SİYASET 30.08.2019 - 14:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ekiplerinde kimler var?

Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın ekipleri şekillenmeye başladı. Her iki ismin de listesinde dikkat çeken isimler yer alırken, sürprizlerden biri de Babacan’ın listesinde yer alan ve Demre’de yaşayan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay oldu

haberimizvar.net - Ankara kulislerine göre, AK Parti’nin önemli isimlerinden Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yeni parti kurma çalışmaları hızla devam ediyor. Liste oluşturmada AK Parti içindeki muhalif isimlerin daha öncelik kazandığı çalışmalarda, her kesimden önemli isimlerin dahil edilmesi için görüşmeler devam ediyor. BABACAN’IN LİSTESİ Babacan’ın kuracağı partinin kurucular kurulunda yer alacak olan ilk 5 ismin “Abdullah Gül, Ali Babacan, Beşir Atalay, Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve bir ihtimal Mehmet Aygün’ün olacağı iddialar arasında. Ayrıca İçişleri eski bakanları Abdulkadir Aksu, İdris Naim Şahin ve Efkan Ala’nın da adları kulislerde dolaşıyor. Ali Babacan’ın partisinde yer alması muhtemel isimler: * Ertuğrul Günay * Erkan Mumcu * Mehmet Şimşek * Mehmet Tekelioğlu * Erol Cebeci * Candan Karlıtekin * Faruk Bayrak * Mustafa Baş * Haşim Kılıç * Osman Can * Nesrin Nas * Ufuk Uras * Altan Tan *Haşim Haşimi *Sabahattin Cevheri *Cevher Cevheri * Abdülkadir Aksu * İdris Naim Şahin * Efkan Ala DAVUTOĞLU’NUN LİSTESİ Yeni parti çalışmalarını Sürdüren Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisinde ise olacak olan isimler: *Ömer Dinçer *Ayhan Sefer Üstün *Selçuk Özdağ *Mikail Aslan *Feramiz Üstün *Abdullah Başçı *Taha Ün *Selim Temurci *İhsan Özkes *Ömer Ünal *Musa Arat *Feridun Sinirlioğlu *Yeşim Karadağ Ayrıca,  Davutoğlu’na yakınlıkları sebebiyle AK Parti İl Başkanlığı görevinden alınan 79 ismin de Davutoğlu’nun listesinde yer alacağı iddia edildi.
Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın ekipleri şekillenmeye başladı. Her iki ismin de listesinde dikkat çeken isimler yer alırken, sürprizlerden biri de Babacan’ın listesinde yer alan ve Demre’de yaşayan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay oldu

haberimizvar.net - Ankara kulislerine göre, AK Parti’nin önemli isimlerinden Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yeni parti kurma çalışmaları hızla devam ediyor. Liste oluşturmada AK Parti içindeki muhalif isimlerin daha öncelik kazandığı çalışmalarda, her kesimden önemli isimlerin dahil edilmesi için görüşmeler devam ediyor.

BABACAN’IN LİSTESİ

Babacan’ın kuracağı partinin kurucular kurulunda yer alacak olan ilk 5 ismin “Abdullah Gül, Ali Babacan, Beşir Atalay, Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve bir ihtimal Mehmet Aygün’ün olacağı iddialar arasında. Ayrıca İçişleri eski bakanları Abdulkadir Aksu, İdris Naim Şahin ve Efkan Ala’nın da adları kulislerde dolaşıyor.

Ali Babacan’ın partisinde yer alması muhtemel isimler:

* Ertuğrul Günay

* Erkan Mumcu
* Mehmet Şimşek
* Mehmet Tekelioğlu
* Erol Cebeci
* Candan Karlıtekin
* Faruk Bayrak
* Mustafa Baş
* Haşim Kılıç
* Osman Can
* Nesrin Nas
* Ufuk Uras
* Altan Tan
*Haşim Haşimi
*Sabahattin Cevheri
*Cevher Cevheri

* Abdülkadir Aksu

* İdris Naim Şahin

* Efkan Ala

DAVUTOĞLU’NUN LİSTESİ

Yeni parti çalışmalarını Sürdüren Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisinde ise olacak olan isimler:

*Ömer Dinçer
*Ayhan Sefer Üstün
*Selçuk Özdağ
*Mikail Aslan
*Feramiz Üstün
*Abdullah Başçı
*Taha Ün
*Selim Temurci
*İhsan Özkes
*Ömer Ünal
*Musa Arat
*Feridun Sinirlioğlu
*Yeşim Karadağ

Ayrıca,  Davutoğlu’na yakınlıkları sebebiyle AK Parti İl Başkanlığı görevinden alınan 79 ismin de Davutoğlu’nun listesinde yer alacağı iddia edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.