Emekçiler taş mı yiyecek?

GÜNDEM 30.03.2020 - 14:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Emekçiler taş mı yiyecek?

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, salgınla birlikte yaşananlara tepki gösterdi. Gözaltına alınan tır şoföründen, çalışmak zorunda kalan işçilere kadar AKP İktidarının sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Şahan, “Emekçiler taş mı yiyecek?” dedi.

haberimizvar.net-CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Emeği ile geçinen milyonlar evde aç kalma ya da dışarıda virüse yakalanma seçenekleri arasında bırakılıyor. Toplumsal sorunlara değinmeyen AKP iktidarı, halka 'evde kal' demekten başka yol izlemiyor. ‘Beni bu düzeniniz öldürür’ diyen TIR şoförünü gözaltına alarak bu sorunu çözemezsiniz. e-devlet İstanbul vefat bilgilerini karartarak, şeffaflık sürecini gizleyerek bu sorunu çözemezsiniz. ‘YAPILMASI GEREKENLER BELLİ!’ Yapılması gerekenler belli!  En az 14 gün olmak üzere, salgın süresince yenilenmek kaydıyla, emekçilere (yıllık izinlerine dokunulmadan) ücretli izin hakkı tanınmalıdır. İşten çıkarmalar koronovirüs salgını süresince yasaklanmalıdır. Devlet hastaneleri ve özel hastaneler ücretsiz sağlık hizmeti vermelidir. Buna uymayan özel hastaneler kamulaştırılmalıdır. Temizlik ve sağlık ürünlerinin stoklanması, karaborsası, fiyat artışları mutlaka önlenmelidir. Ülkenin kaynakları şirketleri kurtarmak için değil halkın sağlığı için harcanmalıdır. ÖĞRENCİLERİN DURUMU Öğrenci borçları silinmeli; çiftçi borçları ve ihtiyaç kredileri, faizleri silinerek taksitlendirilmelidir. Salgın boyunca elektrik, doğalgaz, su ve internet ücretsiz olmalıdır. Evde kalan halkımızın acil gıda ihtiyaçları karşılanmalıdır. Yoksulların, ezilenlerin çalışmak dışında bir şansı yok! Eğer bu şartlar sağlanmazsa nasıl evde kalacaklar! AKP iktidarı bu çağrılarımızı yerine getirsin, bakın bakalım halkımız evde kalıyor mu, kalmıyor mu?”  
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, salgınla birlikte yaşananlara tepki gösterdi. Gözaltına alınan tır şoföründen, çalışmak zorunda kalan işçilere kadar AKP İktidarının sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Şahan, “Emekçiler taş mı yiyecek?” dedi.

haberimizvar.net-CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Emeği ile geçinen milyonlar evde aç kalma ya da dışarıda virüse yakalanma seçenekleri arasında bırakılıyor. Toplumsal sorunlara değinmeyen AKP iktidarı, halka 'evde kal' demekten başka yol izlemiyor. ‘Beni bu düzeniniz öldürür’ diyen TIR şoförünü gözaltına alarak bu sorunu çözemezsiniz. e-devlet İstanbul vefat bilgilerini karartarak, şeffaflık sürecini gizleyerek bu sorunu çözemezsiniz.

‘YAPILMASI GEREKENLER BELLİ!’

Yapılması gerekenler belli!  En az 14 gün olmak üzere, salgın süresince yenilenmek kaydıyla, emekçilere (yıllık izinlerine dokunulmadan) ücretli izin hakkı tanınmalıdır. İşten çıkarmalar koronovirüs salgını süresince yasaklanmalıdır. Devlet hastaneleri ve özel hastaneler ücretsiz sağlık hizmeti vermelidir. Buna uymayan özel hastaneler kamulaştırılmalıdır. Temizlik ve sağlık ürünlerinin stoklanması, karaborsası, fiyat artışları mutlaka önlenmelidir. Ülkenin kaynakları şirketleri kurtarmak için değil halkın sağlığı için harcanmalıdır.

ÖĞRENCİLERİN DURUMU

Öğrenci borçları silinmeli; çiftçi borçları ve ihtiyaç kredileri, faizleri silinerek taksitlendirilmelidir. Salgın boyunca elektrik, doğalgaz, su ve internet ücretsiz olmalıdır. Evde kalan halkımızın acil gıda ihtiyaçları karşılanmalıdır. Yoksulların, ezilenlerin çalışmak dışında bir şansı yok! Eğer bu şartlar sağlanmazsa nasıl evde kalacaklar! AKP iktidarı bu çağrılarımızı yerine getirsin, bakın bakalım halkımız evde kalıyor mu, kalmıyor mu?”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.