Farkında mısınız yamuluyor!

YEREL 16.02.2024 - 10:19, Güncelleme: 16.02.2024 - 10:38
 

Farkında mısınız yamuluyor!

Antalya'nın simgesi tarihi Yivli Minare, güneye doğru yatıyor. Güney'e doğru yatan Yivli Minare'nin desteklenmesi gerekirken Kaleiçi'ndeki altyapı çalışmaları nedeniyle altının oyulması endişe yaratıyor.

haberimizvar.net- Antalya'nın simgesi tarihi Yivli Minare'de bir süreden beri güneye doğru yatmasına rağmen Kaleiçi'ndeki altyapı çalışmaları nedeniyle altının oyulması endişeleri artırdı. Deniztemiz Derneği (TURMEPA) Antalya Şube Başkanı İzzet Ünlü, Tarihi Kaleiçi Yat Limanı'ndaki çatlaklar ve Yivli Minare'deki (Antalya Ulu Camii) değişimi defalarca gündeme getirmesine rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmamış olması kaygıları artırıyor. Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1. Alaaddin Keykubat tarafından 1230 yılında inşa ettirilen Yivli Minare Camii, Anadolu Türk Mimarisinde benzeri olmayan yivli minaresinin formuyla dikkat çekiyor. Kaidesi taştan olan Yivli Minare'nin gövde kısmı tuğla ve turkuvaz renkli çinilerden yapıldı. 8 yivli olan Antalya'nın simgesinin minaresinin yüksekliği 38 metre ve 90 basamaklı merdivenle çıkılıyor.
Antalya'nın simgesi tarihi Yivli Minare, güneye doğru yatıyor. Güney'e doğru yatan Yivli Minare'nin desteklenmesi gerekirken Kaleiçi'ndeki altyapı çalışmaları nedeniyle altının oyulması endişe yaratıyor.

haberimizvar.net- Antalya'nın simgesi tarihi Yivli Minare'de bir süreden beri güneye doğru yatmasına rağmen Kaleiçi'ndeki altyapı çalışmaları nedeniyle altının oyulması endişeleri artırdı. Deniztemiz Derneği (TURMEPA) Antalya Şube Başkanı İzzet Ünlü, Tarihi Kaleiçi Yat Limanı'ndaki çatlaklar ve Yivli Minare'deki ( Antalya Ulu Camii) değişimi defalarca gündeme getirmesine rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmamış olması kaygıları artırıyor.

Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1. Alaaddin Keykubat tarafından 1230 yılında inşa ettirilen Yivli Minare Camii, Anadolu Türk Mimarisinde benzeri olmayan yivli minaresinin formuyla dikkat çekiyor. Kaidesi taştan olan Yivli Minare'nin gövde kısmı tuğla ve turkuvaz renkli çinilerden yapıldı. 8 yivli olan Antalya'nın simgesinin minaresinin yüksekliği 38 metre ve 90 basamaklı merdivenle çıkılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.