Gazeteciye hapis cezası

GÜNDEM 27.07.2021 - 17:20, Güncelleme: 27.07.2021 - 17:20
 

Gazeteciye hapis cezası

Suudi Arabistan kraliyetini eleştirdiği gerekçesiyle 31 yaşındaki gazeteci Ahmed Ali Abdelkader, dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

haberimizvar.ent-  Suudi Arabistan'da sosyal medya paylaşımlarında kraliyet ailesini ve yönetimi eleştirdiği gerekçesiyle gazeteci Ahmed Ali Abdelkader, dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), 31 yaşındaki gazetecinin 'devlet kurumlarına hakaret' ve 'krallık politikası hakkında olumsuz söylemlerde bulunma' suçlamalarıyla yargılandığını aktardı. Örgütün Ortadoğu Direktör Yardımcısı Michael Page, "Bu karar, Suudi yetkililerin muhalifleri caydırma konusunda ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor" dedi.  Suudi Arabistan'ın Sudan ve Yemen politikalarını eleştirdiği ve Sudan'da 2018 yılında 30 yıllık Ömer el Beşir diktatörlüğüne karşı patlak veren protestoları desteklediği belirtilen Abdelkader'in, avukata erişiminin de reddedildiği aktarıldı. HRW'den yapılan açıklamada, 19 Nisan'da tutuklanan gazetecinin sosyal medya paylaşımlarının 'şiddet, nefret veya ayrımcılığı teşvik etmediği' belirtildi. Cidde Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sürecinin 'iki kısa duruşmayla' sonlandırıldığı kaydedildi.
Suudi Arabistan kraliyetini eleştirdiği gerekçesiyle 31 yaşındaki gazeteci Ahmed Ali Abdelkader, dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

haberimizvar.ent-  Suudi Arabistan'da sosyal medya paylaşımlarında kraliyet ailesini ve yönetimi eleştirdiği gerekçesiyle gazeteci Ahmed Ali Abdelkader, dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), 31 yaşındaki gazetecinin 'devlet kurumlarına hakaret' ve 'krallık politikası hakkında olumsuz söylemlerde bulunma' suçlamalarıyla yargılandığını aktardı. Örgütün Ortadoğu Direktör Yardımcısı Michael Page, "Bu karar, Suudi yetkililerin muhalifleri caydırma konusunda ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor" dedi.

 Suudi Arabistan'ın Sudan ve Yemen politikalarını eleştirdiği ve Sudan'da 2018 yılında 30 yıllık Ömer el Beşir diktatörlüğüne karşı patlak veren protestoları desteklediği belirtilen Abdelkader'in, avukata erişiminin de reddedildiği aktarıldı. HRW'den yapılan açıklamada, 19 Nisan'da tutuklanan gazetecinin sosyal medya paylaşımlarının 'şiddet, nefret veya ayrımcılığı teşvik etmediği' belirtildi. Cidde Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sürecinin 'iki kısa duruşmayla' sonlandırıldığı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.