Gazilik unvanı istiyorlar. Atanamayan uzman çavuşlar dernekleşti

GÜNDEM 05.11.2023 - 15:57, Güncelleme: 05.11.2023 - 15:57
 

Gazilik unvanı istiyorlar. Atanamayan uzman çavuşlar dernekleşti

Askerliğini uzman erbaş olarak yaparken, terörle mücadelede yaralanan ya da uzvunu kaybetmiş olanlarla, sağlık sorunları nedeniyle veya kendi isteğiyle uzman çavuşluk mesleğinden ayrılmış olan uzman çavuşlar, Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği'ni( ATAUZDER) kurdular. ATAUZER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli amaçlarının 'gazilik' unvanını kazanmak olduğunu söyledi.

haberimizvar.net- Askerliğini uzman çavuş olarak yaparken terörle mücadele sırasında yaralanan veya uvzunu kaybetmiş olanlarlar, sağlık sorunları yaşadıkları için, kendi isteğiyle messlekten ayrılmış olan uzman çavuşlar, kanunen kazanılmış olan haklarının yasal olarak takibini yapmak ve 'gazilik' unvanının verilmesi için girişimlerde bulunmak üzere Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği'ni(ATAUZDER)kurdular. ATAUZDER  Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'ha tabi olarak görev yapmış olan eski uzman çavuşlara çağrıda bulunarak derneğe üye olmaları istedi. Gündeşli, "Derneğimizin üyesi sayısı artıkça mücadele gücümüz de o ölçüde artar" dedi.. Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, 29 Ocak 2016 tarihinde yapılan değişiikle uzman erbaşların 657 sayılı yasanın 92'inci maddesinden yararlanabilmeleri için 'en az 2 hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekir" hükmünün değiştirilerek 'en az 7 hizmet yılı' tamamlama şartının getirildiğini, bu tarihten önce görev yapan uzman çavuşların hak kaybına uğradıklarını belirtti. Gündeşli, " Kanun değişikliğinden önceki tarihte bu kişilerin hukuken kazanılmış hakkı mevcut olduğundan korunması gerekmektedir. Eski haliyle kanunda açık bir şekilde belirtilen- iki yıl görev yapmış olmak kaydıyla memuriyet hakkı kazanılmıştır- denilmektedir. Ancak günümüzde uzman çavuşların hangi tarihler arasında görev yaptığına bakılmaksızın kamu kurumlarına yapılan başvurularda yedi yıl görev süresi istenilmektedir. Eski uzman çavuşlar bu nedenle başvuru yaptıkları tüm kamu kurum ve kuruluşlarındadan-açık kadro yoktur-yanıtını almakta ve kanun maddesi yok sayılmaktadır. Yani kanun referansla çalışır hale gelmiştir" dedi. Başkan Gündeşli, yasal haklarına kavuşmak ve kendilerine 'gazilik' unvanın verilmesini sağlamak için ATAUZDER olarak kamuoyunun desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.    
Askerliğini uzman erbaş olarak yaparken, terörle mücadelede yaralanan ya da uzvunu kaybetmiş olanlarla, sağlık sorunları nedeniyle veya kendi isteğiyle uzman çavuşluk mesleğinden ayrılmış olan uzman çavuşlar, Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği'ni( ATAUZDER) kurdular. ATAUZER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli amaçlarının 'gazilik' unvanını kazanmak olduğunu söyledi.

haberimizvar.net- Askerliğini uzman çavuş olarak yaparken terörle mücadele sırasında yaralanan veya uvzunu kaybetmiş olanlarlar, sağlık sorunları yaşadıkları için, kendi isteğiyle messlekten ayrılmış olan uzman çavuşlar, kanunen kazanılmış olan haklarının yasal olarak takibini yapmak ve 'gazilik' unvanının verilmesi için girişimlerde bulunmak üzere Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği'ni(ATAUZDER)kurdular. ATAUZDER  Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'ha tabi olarak görev yapmış olan eski uzman çavuşlara çağrıda bulunarak derneğe üye olmaları istedi. Gündeşli, "Derneğimizin üyesi sayısı artıkça mücadele gücümüz de o ölçüde artar" dedi..

Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, 29 Ocak 2016 tarihinde yapılan değişiikle uzman erbaşların 657 sayılı yasanın 92'inci maddesinden yararlanabilmeleri için 'en az 2 hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekir" hükmünün değiştirilerek 'en az 7 hizmet yılı' tamamlama şartının getirildiğini, bu tarihten önce görev yapan uzman çavuşların hak kaybına uğradıklarını belirtti. Gündeşli, " Kanun değişikliğinden önceki tarihte bu kişilerin hukuken kazanılmış hakkı mevcut olduğundan korunması gerekmektedir. Eski haliyle kanunda açık bir şekilde belirtilen- iki yıl görev yapmış olmak kaydıyla memuriyet hakkı kazanılmıştır- denilmektedir. Ancak günümüzde uzman çavuşların hangi tarihler arasında görev yaptığına bakılmaksızın kamu kurumlarına yapılan başvurularda yedi yıl görev süresi istenilmektedir. Eski uzman çavuşlar bu nedenle başvuru yaptıkları tüm kamu kurum ve kuruluşlarındadan-açık kadro yoktur-yanıtını almakta ve kanun maddesi yok sayılmaktadır. Yani kanun referansla çalışır hale gelmiştir" dedi. Başkan Gündeşli, yasal haklarına kavuşmak ve kendilerine 'gazilik' unvanın verilmesini sağlamak için ATAUZDER olarak kamuoyunun desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.