Geç ve yanlış müdahale yangını büyüttü

GÜNDEM 05.08.2021 - 23:34, Güncelleme: 05.08.2021 - 23:38
 

Geç ve yanlış müdahale yangını büyüttü

Yangının başından bu yana söndürme çalışmalarına destek veren BTP Manavgat İlçe Başkanı yangına yanlış müdahale edildiğini söyledi

haberimizvar.net- Yaklaşık 10 gündür devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmalarına Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) kadroları destek veriyor. BTP’nin Akdeniz ve Ege teşkilatları başta olmak üzere Türkiye genelindeki tüm teşkilatlarından yangınla mücadeleye destek geliyor.  BÖLGE İNSANINA KULAK VERİLMEDİ  BTP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Yitmez dikkat çekici açıklamalar yaptı. “Manavgat yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor, dört yanımız ateş çemberi her şeyimiz yanıyor” diyen Yitmez, “Yangın söndürme yönetimi başarısızdır. İnsanlar çaresiz bırakılmıştır. Yeterli uçak olmadığı ve zamanında mücadele edilmediği için büyük kayıplar verdik. Halk, köylü bölgeyi iyi biliyor ve yangın tecrübesi var. Köylü ile ortak çalışma yapılarak yangına müdahale edilmeliydi ama edilmedi. Bazı bölgelerde halk kendi taktikleri ile yangını kontrol altına aldı. Oturup masa başında kalem ve kağıtla yazıp çizerek yangın söndürülmez yangın bizzat sahada uygulamalı taktiklerle söndürülür. Köylü bize bırakın fırsat verin diye yalvarıyor. İnsanlar perişan, hayvanlar perişan akan gözyaşları yürekleri dağlıyor. Bu yangında maalesef yetkililer sınıfta kalmıştır” dedi. 
Yangının başından bu yana söndürme çalışmalarına destek veren BTP Manavgat İlçe Başkanı yangına yanlış müdahale edildiğini söyledi

haberimizvar.net- Yaklaşık 10 gündür devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmalarına Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) kadroları destek veriyor. BTP’nin Akdeniz ve Ege teşkilatları başta olmak üzere Türkiye genelindeki tüm teşkilatlarından yangınla mücadeleye destek geliyor. 

BÖLGE İNSANINA KULAK VERİLMEDİ

  BTP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Yitmez dikkat çekici açıklamalar yaptı. “Manavgat yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor, dört yanımız ateş çemberi her şeyimiz yanıyor” diyen Yitmez, “Yangın söndürme yönetimi başarısızdır. İnsanlar çaresiz bırakılmıştır. Yeterli uçak olmadığı ve zamanında mücadele edilmediği için büyük kayıplar verdik. Halk, köylü bölgeyi iyi biliyor ve yangın tecrübesi var. Köylü ile ortak çalışma yapılarak yangına müdahale edilmeliydi ama edilmedi. Bazı bölgelerde halk kendi taktikleri ile yangını kontrol altına aldı. Oturup masa başında kalem ve kağıtla yazıp çizerek yangın söndürülmez yangın bizzat sahada uygulamalı taktiklerle söndürülür. Köylü bize bırakın fırsat verin diye yalvarıyor. İnsanlar perişan, hayvanlar perişan akan gözyaşları yürekleri dağlıyor. Bu yangında maalesef yetkililer sınıfta kalmıştır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.