Geçen yıl 2 bin 311 okul servisi denetlendi

YEREL 05.09.2019 - 13:46, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Geçen yıl 2 bin 311 okul servisi denetlendi

Antalya'da, 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesi servis şoförlerine yönelik 'Okul Servis Araçları Eğitimi' toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul, “Geçen sene 2 bin 311 okul aracı denetlendi. 845 okul servisine ceza yazılarak 17 araç men edildi" dedi

haberimizvar.net Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) toplantı salonunda düzenlenen 'Okul Servis Araçları Eğitim Toplantısı'na AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul, UKOME Daire Başkanı Hülya Atalay, trafik şube ekipleri, jandarma ekipleri ve çok sayıda servis şoförü katıldı. Toplantıda, 2019-2020 eğitim öğretim yılı okul servis şoförlerinin çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından, komiser yardımcısı Aylin Yıldız tarafından servis şoförlerine güvenli sürücülük ve farkındalık eğitimi verildi. ACİL TEDBİRLER ALINMALI Toplantıda konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul, okul servis araçlarının karıştığı trafik kazalarıyla mücadele etmek için her eğitim öğretim döneminde okul servis araç sürücülerine, rehber personele ve öğrencilere yönelik eğitim verildiğini anlattı. Ertuğrul, “Türkiye için hazırlanan güvenlik raporunda trafik kazası verileri incelendiğinde kazada hayatını kaybeden her 20 kişiden, yaralanan her 5 kişiden biri, 3-17 yaş aralığındaki çocuklar. Bu ölüm ve yaralanmalar en çok okula giderken ve dönerken yaşanıyor. Çocukların can güvenliği için acil tedbirler alınması ve herkesin daha duyarlı olması gerekiyor" dedi. Okul servis şoförlerinin trafik kurallarına uyması konusunda uyarılarda bulunan Oray Ertuğrul, geçen sene 2 bin 311 okul aracını denetlediklerini söyledi. Ertuğrul, “845 okul servisine ceza yazılarak 17 araç men edildi. 196 araç sürücüsüne cep telefonuyla konuşmaktan, 179 hız aşımı, 75 araç şoförüne de kırmızı ışıktan dolayı ceza yazıldı" diye konuştu. TAMAMI C PLAKALI UKOME Daire Başkanı Hülya Atalay ise bütün servis araçlarının C plakalı olacağını belirtti. Atalay, “Geçen ay içerisinde servis araçlarımızın eksik ve yetersiz olduğu talepleriyle AESOB Başkanımız ve Servisçiler Odası başkanımızın belediyemize yaptığı müracaatlar sonunda yine C plaka dağıtımına gittik. 179 tane daha C plakayı kullanıma sunma imkanı sağladık. Artık Antalya'da öğrenci ve personel taşımaları, ücretsiz müşteri servis hizmetlerinin tamamının C plakasıyla yapılması konusunda UKOME kararı aldık. Ancak bir çalışma bütünlüğü sağlanması için öz malların C plakaya çevrilmesi için süre verdik. Bütün taşımalarımız C plakalı araçlarımızla yapılacak" dedi.
Antalya'da, 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesi servis şoförlerine yönelik 'Okul Servis Araçları Eğitimi' toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul, “Geçen sene 2 bin 311 okul aracı denetlendi. 845 okul servisine ceza yazılarak 17 araç men edildi" dedi

haberimizvar.net Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) toplantı salonunda düzenlenen 'Okul Servis Araçları Eğitim Toplantısı'na AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul, UKOME Daire Başkanı Hülya Atalay, trafik şube ekipleri, jandarma ekipleri ve çok sayıda servis şoförü katıldı. Toplantıda, 2019-2020 eğitim öğretim yılı okul servis şoförlerinin çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından, komiser yardımcısı Aylin Yıldız tarafından servis şoförlerine güvenli sürücülük ve farkındalık eğitimi verildi.

ACİL TEDBİRLER ALINMALI

Toplantıda konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul, okul servis araçlarının karıştığı trafik kazalarıyla mücadele etmek için her eğitim öğretim döneminde okul servis araç sürücülerine, rehber personele ve öğrencilere yönelik eğitim verildiğini anlattı. Ertuğrul, “Türkiye için hazırlanan güvenlik raporunda trafik kazası verileri incelendiğinde kazada hayatını kaybeden her 20 kişiden, yaralanan her 5 kişiden biri, 3-17 yaş aralığındaki çocuklar. Bu ölüm ve yaralanmalar en çok okula giderken ve dönerken yaşanıyor. Çocukların can güvenliği için acil tedbirler alınması ve herkesin daha duyarlı olması gerekiyor" dedi. Okul servis şoförlerinin trafik kurallarına uyması konusunda uyarılarda bulunan Oray Ertuğrul, geçen sene 2 bin 311 okul aracını denetlediklerini söyledi. Ertuğrul, “845 okul servisine ceza yazılarak 17 araç men edildi. 196 araç sürücüsüne cep telefonuyla konuşmaktan, 179 hız aşımı, 75 araç şoförüne de kırmızı ışıktan dolayı ceza yazıldı" diye konuştu.

TAMAMI C PLAKALI

UKOME Daire Başkanı Hülya Atalay ise bütün servis araçlarının C plakalı olacağını belirtti. Atalay, “Geçen ay içerisinde servis araçlarımızın eksik ve yetersiz olduğu talepleriyle AESOB Başkanımız ve Servisçiler Odası başkanımızın belediyemize yaptığı müracaatlar sonunda yine C plaka dağıtımına gittik. 179 tane daha C plakayı kullanıma sunma imkanı sağladık. Artık Antalya'da öğrenci ve personel taşımaları, ücretsiz müşteri servis hizmetlerinin tamamının C plakasıyla yapılması konusunda UKOME kararı aldık. Ancak bir çalışma bütünlüğü sağlanması için öz malların C plakaya çevrilmesi için süre verdik. Bütün taşımalarımız C plakalı araçlarımızla yapılacak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.