Geleceğin gazetecileri medyaya güvenmiyor

GÜNDEM 03.07.2021 - 12:05, Güncelleme: 03.07.2021 - 12:05
 

Geleceğin gazetecileri medyaya güvenmiyor

45 iletişim öğrencisiyle yapılan anket medya kuruluşlarına duyulan güvensizliği gösterdi. Hiçbir medya kuruluşu 5 üstünden 3.2 puanı aşamadı.

haberimizvar.net- Türkiye’deki 20 üniversitenin gazetecilik kulüplerinden 45 kişiyle yapılan ankette hangi medya kuruluşlarına ne kadar güvendikleri soruldu. Hiçbir medya kuruluşu, 5 üstünden 3,2 puanı aşamadı. Listedeki 33 kuruluşun ortalama puanı 2,2 oldu.  Journo'dan Sevilay Nur Saraçlar'ın haberine göre en az güvenilen kurumlar A Haber, Akit ve Yeni Şafak oldu. En çok güvenilen markalar ise BBC, Fox ve DW seçildi.  Galatasaray, Nişantaşı, Çanakkale, Ege, Yaşar, Uşak, Ankara, Başkent, Selçuk, Akdeniz, Çukurova, Mersin, Cumhuriyet, Atatürk, Fırat, Gaziantep, Hasan Kalyoncu, Trabzon, Ondokuz Mayıs ve Gümüşhane üniversitelerinde yapılan ankete göre  öğrencilerin yüzde 78’i A Haber’e, yüzde 71’i Akit’e “hiç güvenmediklerini” belirttiler.   Anadolu Ajansı’na “hiç güvenmiyorum” diyenler yüzde 78 iken “çok güveniyorum” diyenler yüzde 0. TRT 1’de ise bu oranlar sırasıyla yüzde 37 ve  yüzde 2 BBC Türkçe, Fox, DW Türkçe ve Sputnik, gazetecilik öğrencilerinin en çok güvendiği haber markaları olarak öne çıktı. Onları Cumhuriyet izledi. Yerli markalara bakıldığında, dijitalde doğan yayınlar, eski haber kuruluşlarının birçoğuna kıyasla daha yüksek güven skorlarıyla dikkat çekiyor. Medyascope, Gazete Duvar ve Bianet gibi.
45 iletişim öğrencisiyle yapılan anket medya kuruluşlarına duyulan güvensizliği gösterdi. Hiçbir medya kuruluşu 5 üstünden 3.2 puanı aşamadı.

haberimizvar.net- Türkiye’deki 20 üniversitenin gazetecilik kulüplerinden 45 kişiyle yapılan ankette hangi medya kuruluşlarına ne kadar güvendikleri soruldu. Hiçbir medya kuruluşu, 5 üstünden 3,2 puanı aşamadı. Listedeki 33 kuruluşun ortalama puanı 2,2 oldu. 

Journo'dan Sevilay Nur Saraçlar'ın haberine göre en az güvenilen kurumlar A Haber, Akit ve Yeni Şafak oldu. En çok güvenilen markalar ise BBC, Fox ve DW seçildi.  Galatasaray, Nişantaşı, Çanakkale, Ege, Yaşar, Uşak, Ankara, Başkent, Selçuk, Akdeniz, Çukurova, Mersin, Cumhuriyet, Atatürk, Fırat, Gaziantep, Hasan Kalyoncu, Trabzon, Ondokuz Mayıs ve Gümüşhane üniversitelerinde yapılan ankete göre  öğrencilerin yüzde 78’i A Haber’e, yüzde 71’i Akit’e “hiç güvenmediklerini” belirttiler.

 

Anadolu Ajansı’na “hiç güvenmiyorum” diyenler yüzde 78 iken “çok güveniyorum” diyenler yüzde 0. TRT 1’de ise bu oranlar sırasıyla yüzde 37 ve  yüzde 2

BBC Türkçe, Fox, DW Türkçe ve Sputnik, gazetecilik öğrencilerinin en çok güvendiği haber markaları olarak öne çıktı. Onları Cumhuriyet izledi. Yerli markalara bakıldığında, dijitalde doğan yayınlar, eski haber kuruluşlarının birçoğuna kıyasla daha yüksek güven skorlarıyla dikkat çekiyor. Medyascope, Gazete Duvar ve Bianet gibi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.