Geleceğin Türkiye'sinin doğru örneği

YEREL 14.07.2021 - 14:38, Güncelleme: 14.07.2021 - 14:38
 

Geleceğin Türkiye'sinin doğru örneği

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, çeyrek asırlık geçmişe sahip Adalya Vakfı'nın genel kurulunda vakfın ve Engelsiz Kafe'nin sosyal hizmet üreten Antalya'nın yüz akı kurumlarından olduğunu belirterek, “Bu da bizim bir tercihimiz. Geleceğin Türkiye'sinin doğru örneklerinden biri" dedi.

haberimizvar.net- Engelsiz Kafe'de olağan genel kurulunu gerçekleştiren Adalya Vakfı, Muratpaşa Belediyesi'ne bağlı bir kurum olarak 1995 yılında kuruldu. Çeyrek asrı geride bırakan vakıf, Ümit Uysal'ın belediye başkanlığıyla birlikte çalışma alanlarını geliştirdi, farklı alanlarda hizmet üretmeye başladı. Üniversite öğrencilerine yönelik burs imkanlarını genişleten vakıf, Başkan Uysal'ın falez sahil bandında çam ağaçlarıyla kaplı yaklaşık 8 dönümlük alanı tahsis etmesiyle bambaşka bir vizyonu gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Falez bandında 'Eski Mobil' alanı olarak bilinen yerin hemen yanında Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı, engelli bireyler ve ailelerine yönelik eğitim ve sosyal destek programları yürüten Engelsiz Kafe'yi kurdu ve Nisan 2015'te hizmete açtı. Engelli bireylerin gündelik hayatın parçası olmasını sağlayan kafe, başarılı çalışmalarıyla önemli bir model oldu. Kafe, hemen alt tarafında, falezlerin denizle buluştuğu noktada yine Muratpaşa Belediyesi'nin yaptığı mavi bayraklı Mobil Plajı ve zaman içinde gelişen hizmetleriyle bir yaşam alanı haline gelirken Adalya Vakfı da sivil toplum kuruluşlarıyla kurduğu işbirlikleri ve yardım faaliyetleriyle Antalya'nın iz bırakan kurumlarından oldu. BİR TERCİH Başkan Uysal, genel kurulda yaptığı konuşmada, Adalya Vakfı'nın şeffaf, hur kuruşun hesabını verebilir, Antalya'nın yüz akı kurumlarından olduğunu söyledi. Vakfın yaklaşan Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kurban bağışlarını kabul edeceğini aktaran Başkan Uysal, “Buraya verilen bağışlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor, öğrencilerimize burs oluyor, engelli bireylere ve ailelerine yönelik faaliyet oluyor" diye konuştu. Adalya Vakfı'nın açık, şeffaf bir kurum olduğunu dile getiren Başkan Uysal, “Adalya Vakfı, sosyal hizmet veren bir kurum ve bu da bizim bir tercihimiz. Geleceğin Türkiye'sinin doğru örneklerinden biri" dedi. YENİ SINIF AÇILDI Genel kurulun ardından Başkan Uysal, Engelsiz Kafe bahçesinde yapımı tamamlanan Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Özel Gereksinimli Bireyler Sosyal Destek Yaşam Merkezi'nin de açılışını yaptı. Vakıf üyelerinin de katılımıyla açılışı yapan yaşam merkezi, engelli çocukların eğitim çalışmalarında kullanılacak.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, çeyrek asırlık geçmişe sahip Adalya Vakfı'nın genel kurulunda vakfın ve Engelsiz Kafe'nin sosyal hizmet üreten Antalya'nın yüz akı kurumlarından olduğunu belirterek, “Bu da bizim bir tercihimiz. Geleceğin Türkiye'sinin doğru örneklerinden biri" dedi.

haberimizvar.net- Engelsiz Kafe'de olağan genel kurulunu gerçekleştiren Adalya Vakfı, Muratpaşa Belediyesi'ne bağlı bir kurum olarak 1995 yılında kuruldu. Çeyrek asrı geride bırakan vakıf, Ümit Uysal'ın belediye başkanlığıyla birlikte çalışma alanlarını geliştirdi, farklı alanlarda hizmet üretmeye başladı. Üniversite öğrencilerine yönelik burs imkanlarını genişleten vakıf, Başkan Uysal'ın falez sahil bandında çam ağaçlarıyla kaplı yaklaşık 8 dönümlük alanı tahsis etmesiyle bambaşka bir vizyonu gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Falez bandında 'Eski Mobil' alanı olarak bilinen yerin hemen yanında Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı, engelli bireyler ve ailelerine yönelik eğitim ve sosyal destek programları yürüten Engelsiz Kafe'yi kurdu ve Nisan 2015'te hizmete açtı. Engelli bireylerin gündelik hayatın parçası olmasını sağlayan kafe, başarılı çalışmalarıyla önemli bir model oldu.

Kafe, hemen alt tarafında, falezlerin denizle buluştuğu noktada yine Muratpaşa Belediyesi'nin yaptığı mavi bayraklı Mobil Plajı ve zaman içinde gelişen hizmetleriyle bir yaşam alanı haline gelirken Adalya Vakfı da sivil toplum kuruluşlarıyla kurduğu işbirlikleri ve yardım faaliyetleriyle Antalya'nın iz bırakan kurumlarından oldu.

BİR TERCİH

Başkan Uysal, genel kurulda yaptığı konuşmada, Adalya Vakfı'nın şeffaf, hur kuruşun hesabını verebilir, Antalya'nın yüz akı kurumlarından olduğunu söyledi. Vakfın yaklaşan Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kurban bağışlarını kabul edeceğini aktaran Başkan Uysal, “Buraya verilen bağışlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor, öğrencilerimize burs oluyor, engelli bireylere ve ailelerine yönelik faaliyet oluyor" diye konuştu. Adalya Vakfı'nın açık, şeffaf bir kurum olduğunu dile getiren Başkan Uysal, “Adalya Vakfı, sosyal hizmet veren bir kurum ve bu da bizim bir tercihimiz. Geleceğin Türkiye'sinin doğru örneklerinden biri" dedi.

YENİ SINIF AÇILDI

Genel kurulun ardından Başkan Uysal, Engelsiz Kafe bahçesinde yapımı tamamlanan Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Özel Gereksinimli Bireyler Sosyal Destek Yaşam Merkezi'nin de açılışını yaptı. Vakıf üyelerinin de katılımıyla açılışı yapan yaşam merkezi, engelli çocukların eğitim çalışmalarında kullanılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.