Gençlerden doğa ve tarih gezisi

GÜNDEM 11.06.2021 - 10:23, Güncelleme: 11.06.2021 - 10:23
 

Gençlerden doğa ve tarih gezisi

Kültür gezileri kapsamında Antalya'nın Akseki ilçesine giden Manavgat Gençlik Merkezi gönüllü gençleri, Selçuklulardan kalma kervan yolunda yürüyüş yaparak 800 yıllık Sarıhacılar köyünde tarihi düğmeli evleri gezdi

haberimizvar.net- Koronavirüs salgınında yeni normalleşme dönemine girilmesinin ardından etkinliklerine kaldığı yerden devam eden Manavgat Gençlik Merkezi, kültür gezileri kapsamında Akseki'nin düğmeli evleri ile tanınan 800 yıllık tarihe sahip Sarıhacılar köyüne gezi düzenledi. Konya ile Alanya arasında Selçuklular döneminden kalan ve Akseki Kaymakamlığı tarafından restore ettirilen 3600 metrelik kervan yolundan yürüyerek Sarıhacılar köyüne ulaşan gönüllü gençler, burada tarihi düğmeli evleri gezme fırsatı buldu. Manavgat Gençlik Merkezi gönüllü gençler liderlerinden Reyhan Yüksel'in rehberliğinde kervan yolundan Sarıhacılar köyüne ulaşan gençler, köyde bulunan düğmeli evlerin yapımı ve tarihi hakkında bilgiyi, köyde aynı zamanda bir de etnografya müzesi kuran Mustafa Kavasoğlu'ndan aldı. Köyde bulunan düğmeli evleri yeniden restore etme çalışması yürüten Kavasoğlu'nun başta Akseki olmak üzere yakın bölge ve Anadolu'nun çeşitli yörelerinden topladığı araç ve gereçlerden oluşan müzeyi gezen gençler sergilenen eşyaları dikkatle inceledi. YENİ KERVAN YOLU YAKINDA AÇILACAK Kervan yolu doğa yürüyüşü ve Sarıhacılar köyü gezisinin ardından Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya ile beraber Akseki Kaymakamı Volkan Hülür'ü makamında ziyaret eden gençler, Kaymakam Hülür'den kervan yolunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakam Hülür Akseki-Sarıhacılar kervan yolunun ardından Sarıhacılar-Belenalan kervan yolunun da restorasyonunun yapıldığını ve önümüzdeki günlerde açılışının gerçekleşeceğini söyledi.
Kültür gezileri kapsamında Antalya'nın Akseki ilçesine giden Manavgat Gençlik Merkezi gönüllü gençleri, Selçuklulardan kalma kervan yolunda yürüyüş yaparak 800 yıllık Sarıhacılar köyünde tarihi düğmeli evleri gezdi

haberimizvar.net- Koronavirüs salgınında yeni normalleşme dönemine girilmesinin ardından etkinliklerine kaldığı yerden devam eden Manavgat Gençlik Merkezi, kültür gezileri kapsamında Akseki'nin düğmeli evleri ile tanınan 800 yıllık tarihe sahip Sarıhacılar köyüne gezi düzenledi.


Konya ile Alanya arasında Selçuklular döneminden kalan ve Akseki Kaymakamlığı tarafından restore ettirilen 3600 metrelik kervan yolundan yürüyerek Sarıhacılar köyüne ulaşan gönüllü gençler, burada tarihi düğmeli evleri gezme fırsatı buldu.


Manavgat Gençlik Merkezi gönüllü gençler liderlerinden Reyhan Yüksel'in rehberliğinde kervan yolundan Sarıhacılar köyüne ulaşan gençler, köyde bulunan düğmeli evlerin yapımı ve tarihi hakkında bilgiyi, köyde aynı zamanda bir de etnografya müzesi kuran Mustafa Kavasoğlu'ndan aldı. Köyde bulunan düğmeli evleri yeniden restore etme çalışması yürüten Kavasoğlu'nun başta Akseki olmak üzere yakın bölge ve Anadolu'nun çeşitli yörelerinden topladığı araç ve gereçlerden oluşan müzeyi gezen gençler sergilenen eşyaları dikkatle inceledi.


YENİ KERVAN YOLU YAKINDA AÇILACAK


Kervan yolu doğa yürüyüşü ve Sarıhacılar köyü gezisinin ardından Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya ile beraber Akseki Kaymakamı Volkan Hülür'ü makamında ziyaret eden gençler, Kaymakam Hülür'den kervan yolunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakam Hülür Akseki-Sarıhacılar kervan yolunun ardından Sarıhacılar-Belenalan kervan yolunun da restorasyonunun yapıldığını ve önümüzdeki günlerde açılışının gerçekleşeceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.