Gözaltına alınan Sönmez ve 22 kişi serbest bırakıldı

ASAYİŞ 22.09.2023 - 10:47, Güncelleme: 22.09.2023 - 11:34
 

Gözaltına alınan Sönmez ve 22 kişi serbest bırakıldı

Antalya’da 6 Mayıs anmasına katılan emek ve demokrasi güçleri polisin sabah erken saatlerde düzenlediği operasyonda gözaltına alınmıştı. Aralarında Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez’in de bulunduğu 23 kişi dün gece serbest bırakıldı.

haberimizvar.net- Nurettin Sönmez, kendisi ile birlikte 22 kişinin serbest bırakıldığını dün gece sosyal medya hesabından paylaştığı bir açıklama ile duyurdu. Sönmez paylaşımında şu ifadelere yer verdi: Biz "laik eğitim, laik yaşam, eşit yurttaşlık" diyerek yollara düşmeye devam edeceğiz. Biz demokratik haklarımızı kullanarak kendi düşünce ve ifadelerimizi alanlarda açıklamaya devam edeceğiz. Biz yaşamı, insanı, barışı savunmaya, sendikal haklarımızı kullanmaya, demokrasi istemeye, her öğrencimize okulda bir öğün ücretsiz yemek talebimize, ülkemizin ormanları, suları, kıyıları yağmalanmasın demeye, kısaca "çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma" mücadelesine devam edeceğiz. Dün sabah 22 arkadaşımızla birlikte gözaltına alınmıştık. Tüm arkadaşlarımız savcılık tarafından serbest bırakıldık. Gün boyunca kitlesel olarak destek olan eğitim emekçisi arkadaşlarımıza, Antalya Emek ve Demokrasi Güçlerine teşekkür ediyorum.
Antalya’da 6 Mayıs anmasına katılan emek ve demokrasi güçleri polisin sabah erken saatlerde düzenlediği operasyonda gözaltına alınmıştı. Aralarında Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez’in de bulunduğu 23 kişi dün gece serbest bırakıldı.

haberimizvar.net- Nurettin Sönmez, kendisi ile birlikte 22 kişinin serbest bırakıldığını dün gece sosyal medya hesabından paylaştığı bir açıklama ile duyurdu. Sönmez paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Biz "laik eğitim, laik yaşam, eşit yurttaşlık" diyerek yollara düşmeye devam edeceğiz. Biz demokratik haklarımızı kullanarak kendi düşünce ve ifadelerimizi alanlarda açıklamaya devam edeceğiz. Biz yaşamı, insanı, barışı savunmaya, sendikal haklarımızı kullanmaya, demokrasi istemeye, her öğrencimize okulda bir öğün ücretsiz yemek talebimize, ülkemizin ormanları, suları, kıyıları yağmalanmasın demeye, kısaca "çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma" mücadelesine devam edeceğiz.

Dün sabah 22 arkadaşımızla birlikte gözaltına alınmıştık. Tüm arkadaşlarımız savcılık tarafından serbest bırakıldık. Gün boyunca kitlesel olarak destek olan eğitim emekçisi arkadaşlarımıza, Antalya Emek ve Demokrasi Güçlerine teşekkür ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.