Gül’den Topaloğlu’na yanıt: Belediyecilik zeybek oynamak değildir

GÜNDEM 27.10.2019 - 18:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Gül’den Topaloğlu’na yanıt: Belediyecilik zeybek oynamak değildir

Kemer Belediyesi’nde enkaz devraldıklarını söyleyen Necati Topaloğlu’na yanıt veren eski başkan Mustafa Gül, “110 milyonluk bütçe, 54 milyonluk borç, 35 milyon alacakla bıraktık. Zeybek oynamakla belediyeciliği birbirine karıştırmayın” dedi.

HABERİMİZ VAR – Antalya’da Kemer eski belediye başkanı Mustafa Gül, halefi Necati Topaloğlu’na sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Yeni belediye yönetiminin borç edebiyatı yaptığını söyleyen Gül, 2009 yılında Kemer Belediyesi’ni devraldığında bütçesinin 9 milyon, borcunun ise 12 milyon olduğunu belirtti. Kendisinden önce belediyenin 22 arsasının satıldığını, tüm binek araçlar, otobüs ve kepçelerin kiralık olduğunu açıklayan Gül, “2019 yılında ‘biz’ Kemer Belediyesi’ni bırakırken, 110 milyon TL bütçe, 54 milyon TL borç, krizden dolayı otelleri zorlamamak için tahsil etmediğimiz 35 milyon alacak. Alacağı çıkarırsak kalan borç 19 milyon TL” ifadelerini kullandı. YAPTIĞI HİZMETLERİ ANLATTI Kemer Belediyesi’ne kendi döneminde 170 araç alındığını hatırlatan Gül, “Bunlardan biri ambulans… 20 bin metrekare anayol üzerinde satın alınan arsa. 2 tane anaokulu, 1 nikah salonu, Çamyuva Belediye Hizmet Binası, Çamyuva Sahil Projesi, Göynük Sahil Projesi, halk çay bahçeleri, Huzur Camii, Yayla Kuzdere ve Tekirova tarihi camileri, binlerce öğrenciye tablet ve bisiklet… Sosyal belediyecilik adına insana yapılmış rakamla ölçülemeyecek yatırımlar… Hemen hemen her mahalleye modern, donanımlı onlarca çocuk parkları ve yetişkinlere spor kompleksleri… Engellilerimiz için park ve sizler tarafından sonradan dondurma standı ve kafeye çevrilen Köpek Parkı da dahil olmak üzere… 4 adet spor kompleksi, kurulan 2 adet taş fabrikası, 1 beton santrali, 1 kum eleme fabrikası… Kilometrelerce asfalt ve parke taşı, kilometrelerce alt yapı, dere ıslahları, köprüler ve mahallelerimizde Kemer’imize yakışacak yollar bıraktık” dedi.   ‘BORÇLU DEĞİL GÜÇLÜ BELEDİYE’ Belediyenin tek bir arsasının tüm borcu kapatabilecek durumda olduğunu söyleyen Mustafa Gül, “Biz borçlu değil, güçlü bir belediye bıraktık. Zeybek oynamakla belediyeciliği birbirine karıştırmayın. Oynamasını bilmeyen yerim dar dermiş… Artık fakir edebiyatını bırakın hizmete başlayın. Halk size oyu hizmet için verdi. Bizleri, ailemizi dilinize dolayın, bununla prim yapmaya çalışın diye değil” diye yanıt verdi. 
Kemer Belediyesi’nde enkaz devraldıklarını söyleyen Necati Topaloğlu’na yanıt veren eski başkan Mustafa Gül, “110 milyonluk bütçe, 54 milyonluk borç, 35 milyon alacakla bıraktık. Zeybek oynamakla belediyeciliği birbirine karıştırmayın” dedi.

HABERİMİZ VAR – Antalya’da Kemer eski belediye başkanı Mustafa Gül, halefi Necati Topaloğlu’na sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Yeni belediye yönetiminin borç edebiyatı yaptığını söyleyen Gül, 2009 yılında Kemer Belediyesi’ni devraldığında bütçesinin 9 milyon, borcunun ise 12 milyon olduğunu belirtti. Kendisinden önce belediyenin 22 arsasının satıldığını, tüm binek araçlar, otobüs ve kepçelerin kiralık olduğunu açıklayan Gül, “2019 yılında ‘biz’ Kemer Belediyesi’ni bırakırken, 110 milyon TL bütçe, 54 milyon TL borç, krizden dolayı otelleri zorlamamak için tahsil etmediğimiz 35 milyon alacak. Alacağı çıkarırsak kalan borç 19 milyon TL” ifadelerini kullandı.

YAPTIĞI HİZMETLERİ ANLATTI

Kemer Belediyesi’ne kendi döneminde 170 araç alındığını hatırlatan Gül, “Bunlardan biri ambulans… 20 bin metrekare anayol üzerinde satın alınan arsa. 2 tane anaokulu, 1 nikah salonu, Çamyuva Belediye Hizmet Binası, Çamyuva Sahil Projesi, Göynük Sahil Projesi, halk çay bahçeleri, Huzur Camii, Yayla Kuzdere ve Tekirova tarihi camileri, binlerce öğrenciye tablet ve bisiklet… Sosyal belediyecilik adına insana yapılmış rakamla ölçülemeyecek yatırımlar… Hemen hemen her mahalleye modern, donanımlı onlarca çocuk parkları ve yetişkinlere spor kompleksleri… Engellilerimiz için park ve sizler tarafından sonradan dondurma standı ve kafeye çevrilen Köpek Parkı da dahil olmak üzere… 4 adet spor kompleksi, kurulan 2 adet taş fabrikası, 1 beton santrali, 1 kum eleme fabrikası… Kilometrelerce asfalt ve parke taşı, kilometrelerce alt yapı, dere ıslahları, köprüler ve mahallelerimizde Kemer’imize yakışacak yollar bıraktık” dedi.

 

‘BORÇLU DEĞİL GÜÇLÜ BELEDİYE’

Belediyenin tek bir arsasının tüm borcu kapatabilecek durumda olduğunu söyleyen Mustafa Gül, “Biz borçlu değil, güçlü bir belediye bıraktık. Zeybek oynamakla belediyeciliği birbirine karıştırmayın. Oynamasını bilmeyen yerim dar dermiş… Artık fakir edebiyatını bırakın hizmete başlayın. Halk size oyu hizmet için verdi. Bizleri, ailemizi dilinize dolayın, bununla prim yapmaya çalışın diye değil” diye yanıt verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.