mekan bizim almanya chat sohbet cinsel sohbet sohbet mobil sohbet türk sohbet sohbet islami chat dini chat

Anadolu Arslanları Antalya'da buluştu

YEREL 29.12.2025 - 13:42, Güncelleme: 29.12.2025 - 13:42
 

Anadolu Arslanları Antalya'da buluştu

Anadolu Aslanları İş İnsanları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen “Antalya İş Dünyası İstişare ve İş Birliği Buluşması” programı gerçekleştirildi.

haberimizvar.net- Anadolu Aslanları İş İnsanları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen “Antalya İş Dünyası İstişare ve İş Birliği Buluşması” programı gerçekleştirildi. Programda, iş dünyasının güncel sorunları, kamu–özel sektör iş birliği ve üyeler arası ticaretin geliştirilmesine yönelik değerlendirmeler ele alındı. ATSO Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa Vali Hulusi Şahin, ASKON Antalya Şube Başkanı Onur Kacar, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve ASKON üyeleri katıldı. AYRINTILARA HAKİM, ATILGAN VE CESUR OLMALIYIZ Programda yaptığı konuşmada iş dünyasının ve küresel ekonominin rekabetçi bir yapıya sahip olduğunu belirten Vali Şahin, “İşinde titiz olan, detaycı olan, yaptığı işin tüm ayrıntılarına hâkim olan, süreci yakından takip eden ve finansman konusunda hassas davrananlar mutlaka başarılı oluyor. İşimizde son derece atılgan ve cesur olmalıyız; hamle yapmaktan korkmamalıyız. Fırsatları göreceğiz, doğru zamanda doğru hamleleri yapacağız. Bunu yapmazsak küçük kalırız, zamanla kaybolur gideriz. 19. yüzyılda kahramanca mücadele etmemize rağmen imparatorluğu kaybetmemizin temel sebebi iktisattı. Ekonominizi kaybettiğinizde, ordunuzu ayakta tutacak gücü de kaybedersiniz. Lozan’da ilk söylenen şey şuydu: ‘Kapitülasyonlar kalkacak. Bunun için gerekirse savaşırız.’ Daha Cumhuriyet kurulmadan, Lozan imzalanmadan İzmir İktisat Kongresi’ni topladık. Dedik ki: ‘Evet, savaşı kazandık ama bunu iktisaden taçlandırmazsak kalıcı olmaz.’” ifadelerine yer verdi. TÜRKİYE GELİŞMİŞ ÜLKE STATÜSÜNE KAVUŞACAK Statüsüne Kavuşacak Türkiye’nin katma değeri yüksek ürünler üreten ve ihraç eden bir ülke hâline geldiğini ifade eden Vali Şahin, “Bugün geldiğimiz noktada Türkiye çok başka bir yerde. 2000’li yılların başında kişi başı millî gelir 3 bin doların altındaydı. Bugün 18 bin dolara ulaştı. Orta gelir tuzağı denen sürecin artık sonundayız. Tünelin ucundaki ışık hızla büyüyor. 20 bin doların üzerine çıktığımızda Türkiye artık gelişmekte olan ülke olarak değil, gelişmiş bir ülke olarak anılacak. Artık katma değerli üretim yapabiliyoruz ve ihracatımız büyük ölçüde bunun üzerine kurulu. Eğer varlığınızı milletiniz uğruna çalışmaya adamazsanız pusulasız bir gemi gibi olursunuz. Ama bu yolda mücadeleye adarsanız mutlaka başarılı olursunuz. Bir milletin böyle bir yolda başarısız olma ihtimali yoktur. Nitekim bu millet bunu başardı, daha da iyisini başaracaktır. Bu istikamette hedefimiz; tarih boyunca mazlumların yanında durmuş olan adalet savaşçısı necip milletimizi yüceltmektir.” sözlerini kaydetti. Vali Hulusi Şahin’in konuşmasının ardından program, iş insanlarıyla yapılan soru-cevap etkinliğiyle son buldu.
Anadolu Aslanları İş İnsanları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen “Antalya İş Dünyası İstişare ve İş Birliği Buluşması” programı gerçekleştirildi.

haberimizvar.net- Anadolu Aslanları İş İnsanları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen “ Antalya İş Dünyası İstişare ve İş Birliği Buluşması” programı gerçekleştirildi. Programda, iş dünyasının güncel sorunları, kamu–özel sektör iş birliği ve üyeler arası ticaretin geliştirilmesine yönelik değerlendirmeler ele alındı.

ATSO Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa Vali Hulusi Şahin, ASKON Antalya Şube Başkanı Onur Kacar, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve ASKON üyeleri katıldı.

AYRINTILARA HAKİM, ATILGAN VE CESUR OLMALIYIZ
Programda yaptığı konuşmada iş dünyasının ve küresel ekonominin rekabetçi bir yapıya sahip olduğunu belirten Vali Şahin, “İşinde titiz olan, detaycı olan, yaptığı işin tüm ayrıntılarına hâkim olan, süreci yakından takip eden ve finansman konusunda hassas davrananlar mutlaka başarılı oluyor. İşimizde son derece atılgan ve cesur olmalıyız; hamle yapmaktan korkmamalıyız. Fırsatları göreceğiz, doğru zamanda doğru hamleleri yapacağız. Bunu yapmazsak küçük kalırız, zamanla kaybolur gideriz. 19. yüzyılda kahramanca mücadele etmemize rağmen imparatorluğu kaybetmemizin temel sebebi iktisattı. Ekonominizi kaybettiğinizde, ordunuzu ayakta tutacak gücü de kaybedersiniz. Lozan’da ilk söylenen şey şuydu: ‘Kapitülasyonlar kalkacak. Bunun için gerekirse savaşırız.’ Daha Cumhuriyet kurulmadan, Lozan imzalanmadan İzmir İktisat Kongresi’ni topladık. Dedik ki: ‘Evet, savaşı kazandık ama bunu iktisaden taçlandırmazsak kalıcı olmaz.’” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE GELİŞMİŞ ÜLKE STATÜSÜNE KAVUŞACAK Statüsüne Kavuşacak
Türkiye’nin katma değeri yüksek ürünler üreten ve ihraç eden bir ülke hâline geldiğini ifade eden Vali Şahin, “Bugün geldiğimiz noktada Türkiye çok başka bir yerde. 2000’li yılların başında kişi başı millî gelir 3 bin doların altındaydı. Bugün 18 bin dolara ulaştı. Orta gelir tuzağı denen sürecin artık sonundayız. Tünelin ucundaki ışık hızla büyüyor. 20 bin doların üzerine çıktığımızda Türkiye artık gelişmekte olan ülke olarak değil, gelişmiş bir ülke olarak anılacak.

Artık katma değerli üretim yapabiliyoruz ve ihracatımız büyük ölçüde bunun üzerine kurulu. Eğer varlığınızı milletiniz uğruna çalışmaya adamazsanız pusulasız bir gemi gibi olursunuz. Ama bu yolda mücadeleye adarsanız mutlaka başarılı olursunuz. Bir milletin böyle bir yolda başarısız olma ihtimali yoktur. Nitekim bu millet bunu başardı, daha da iyisini başaracaktır. Bu istikamette hedefimiz; tarih boyunca mazlumların yanında durmuş olan adalet savaşçısı necip milletimizi yüceltmektir.” sözlerini kaydetti. Vali Hulusi Şahin’in konuşmasının ardından program, iş insanlarıyla yapılan soru-cevap etkinliğiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.