Bekçiler kralı

GÜNDEM 04.02.2020 - 11:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Bekçiler kralı

 Eski Yeşilçam filmleri sıcaklığı ve samimiyeti ile hepimizin gönlünde taht kurmuş yapıtlardır. Hemen hemen her film, içinde bulunduğu döneme dair mesajlar vermiş, gerçek hayatı beyaz perdeden halka yansıtmıştır. Mesela Kibar Feyzo filmi! 1985 yapımı filmde, Şener Şen'in bir sahnede "Ulan şurada 141-142 başsınız, hepinizi ben besliyim, vallahi sataram bu köyü ha" cümlesi, dönemin Türk Ceza Kanunu'nun "komünizme karşı alınan tedbir" olarak nitelendirilen 141. ve 142. maddelerine bir göndermedir! 1991 yılında bu maddeler de kaldırılmıştır zaten. Rahmetli Kemal Sunal'ın Bekçiler Kralı filmi de yayınlandığı 1979 yılına dair çok önemli kesitler sunmaktadır. 12 Eylül faşist darbesi öncesi çekilen film, dönemin bütün sosyo-ekonomik olumsuzluklarını beyazperdeden aktarmıştır. Yokluk, kıtlık ve karaborsa dönemini çok güzel anlatan film, her dakikasında izleyicisine sosyal mesajlar vermiştir. Filmin başrolü "Bekçi Şaban", işini iyi yapan, kanunsuzluğa izin vermeyen, dolandırıcılığa, karaborsacılığa karşı gelen namuslu bir memurdur. Ama düzen kirli olduğu için, sonunda işini iyi yapmanın cezasını çeker! İçişleri Bakanlığı'nda 15 Temmuz sonrası iç güvenlik önlemi sebebiyle tekrardan bekçi sistemine dönüş yaptı. Alımlar yapıldı, sistem kuruldu ve gece bekçileri 2-3 yıldır sokaklarda, caddelerde görev yapıyor. Aslında Türkiye genelinde 30 bin bekçi görevlendirileceğine, kamuda görev yapan 155 bin ‘Özel Güvenlik Görevlisi'nin yetkileri artırılıp, eğitimleri sıklaştırılıp, maaşları da makul bir seviyeye getirilseydi, 30 bin bekçiye gerek kalmayacaktı! Neyse o başka bir yazı konusu… Evet, dün bekçilerimizin maaşı açıklandı. Lise mezunu bekçi 5071 lira alacakken, üniversite mezunu bekçi 5078 lira alacak. (Üniversite farkının sadece 7 lira olmasına hiç girmiyorum) ! Bu ülkenin en ihtiyacı olan meslek grubu, çocuklarımızı, kısacası yeni gelen nesli eğiten öğretmenlerimiz 4 bin lira maaş alıyorken, asgari ücret 2300 lira ile açlık sınırının çok altında iken, haliyle bekçi maaşı da eleştiriliyor! Aslında itirazımız bekçi maaşına değil! Gerçekten işleri zor, hatta hayati tehlikeleri var. Aldıkları para analarının ak sütü gibi helal olsun. İtirazımız ülkedeki gelir adaletsizliğine! Bekçiler 5 bin lira alsın. Fakat öğretmenler de alsın, hatta daha fazlasını alsın! Asgari ücretli çalışan işçi de 3 bin 500 lira alsın mesela! Bu ülkede yaşayan herkes muasır medeniyetler seviyesinde yaşayacak gelire sahip olsun. Mücadelemiz bunun için! Eskiden Bekçiler Kralı Şaban Özgüneş'ken şimdi bütün bekçiler kral oldu! Devletimizin görevi de sadece bekçilere değil bütün vatandaşlarına bu krallığı sunmasıdır. Tek derdimiz bu!

 Eski Yeşilçam filmleri sıcaklığı ve samimiyeti ile hepimizin gönlünde taht kurmuş yapıtlardır. Hemen hemen her film, içinde bulunduğu döneme dair mesajlar vermiş, gerçek hayatı beyaz perdeden halka yansıtmıştır.

Mesela Kibar Feyzo filmi!

1985 yapımı filmde, Şener Şen'in bir sahnede "Ulan şurada 141-142 başsınız, hepinizi ben besliyim, vallahi sataram bu köyü ha" cümlesi, dönemin Türk Ceza Kanunu'nun "komünizme karşı alınan tedbir" olarak nitelendirilen 141. ve 142. maddelerine bir göndermedir! 1991 yılında bu maddeler de kaldırılmıştır zaten.

Rahmetli Kemal Sunal'ın Bekçiler Kralı filmi de yayınlandığı 1979 yılına dair çok önemli kesitler sunmaktadır. 12 Eylül faşist darbesi öncesi çekilen film, dönemin bütün sosyo-ekonomik olumsuzluklarını beyazperdeden aktarmıştır.

Yokluk, kıtlık ve karaborsa dönemini çok güzel anlatan film, her dakikasında izleyicisine sosyal mesajlar vermiştir. Filmin başrolü "Bekçi Şaban", işini iyi yapan, kanunsuzluğa izin vermeyen, dolandırıcılığa, karaborsacılığa karşı gelen namuslu bir memurdur. Ama düzen kirli olduğu için, sonunda işini iyi yapmanın cezasını çeker!

İçişleri Bakanlığı'nda 15 Temmuz sonrası iç güvenlik önlemi sebebiyle tekrardan bekçi sistemine dönüş yaptı. Alımlar yapıldı, sistem kuruldu ve gece bekçileri 2-3 yıldır sokaklarda, caddelerde görev yapıyor.

Aslında Türkiye genelinde 30 bin bekçi görevlendirileceğine, kamuda görev yapan 155 bin ‘Özel Güvenlik Görevlisi'nin yetkileri artırılıp, eğitimleri sıklaştırılıp, maaşları da makul bir seviyeye getirilseydi, 30 bin bekçiye gerek kalmayacaktı! Neyse o başka bir yazı konusu…

Evet, dün bekçilerimizin maaşı açıklandı. Lise mezunu bekçi 5071 lira alacakken, üniversite mezunu bekçi 5078 lira alacak. (Üniversite farkının sadece 7 lira olmasına hiç girmiyorum) !

Bu ülkenin en ihtiyacı olan meslek grubu, çocuklarımızı, kısacası yeni gelen nesli eğiten öğretmenlerimiz 4 bin lira maaş alıyorken, asgari ücret 2300 lira ile açlık sınırının çok altında iken, haliyle bekçi maaşı da eleştiriliyor!

Aslında itirazımız bekçi maaşına değil! Gerçekten işleri zor, hatta hayati tehlikeleri var. Aldıkları para analarının ak sütü gibi helal olsun. İtirazımız ülkedeki gelir adaletsizliğine!

Bekçiler 5 bin lira alsın. Fakat öğretmenler de alsın, hatta daha fazlasını alsın!

Asgari ücretli çalışan işçi de 3 bin 500 lira alsın mesela! Bu ülkede yaşayan herkes muasır medeniyetler seviyesinde yaşayacak gelire sahip olsun. Mücadelemiz bunun için!

Eskiden Bekçiler Kralı Şaban Özgüneş'ken şimdi bütün bekçiler kral oldu! Devletimizin görevi de sadece bekçilere değil bütün vatandaşlarına bu krallığı sunmasıdır.

Tek derdimiz bu!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.