CHP'den kurultay açıklaması

SİYASET 29.06.2020 - 19:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

CHP'den kurultay açıklaması

CHP'li Faik Öztrak, 25-26 Temmuz tarihinde yapılacak CHP kurultayının durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

haberimizvar.net-CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde MYK sürerken düzenlediği basın toplantısında 25-26 Temmuz tarihinde yapılacak CHP kurultayının durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'li Faik Öztrak, Önder Sav'ın kurultay uyarısı ve Şahin Mengü'nün CHP kurultayı ile ilgili mahkameye başvurması hakkında konuştu. Soru- Kurultay’da alınacak önlemleri paylaşır mısınız? Parti Meclisine aday olmak isteyenlerin 5 delegeden imza alması gerekiyor. Bu durum salonda sosyal mesafenin korunmasına bir engel oluşturur mu? Buna yönelik fazladan bir önlem alınacak mı? Faik ÖZTRAK - Her şeyden önce 10 delegeden imza alması gerekiyor da... Şunu söyleyeyim, biz bu kurultayımızı ne sağlıktan ne de demokrasiden ödün vermeden yapacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bu nedenle sağlıkla ilgili ve yine parti içi demokrasinin işlemesi bakımından her türlü tedbiri alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.   Bu Kurultay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar kurultayıdır. Bu Kurultay’dan sonra Cumhuriyet Halk Partisi iktidarda olacaktır. O nedenle de bu Kurultay’da bu parametrelere yani demokrasiye ve sağlığa her türlü önceliği vereceğiz. Hiçbiri diğerinin alternatifi değildir. Soru- Kurultayın ertelenmesine yönelik bazı istek ve eleştiriler dile getiriliyor. Son olarak Önder Sav’dan benzeri bir tepki geldi ve mahkemelik olabilir dedi. Ayrıca Şahin Mengü salonun yetersiz olacağı gerekçesiyle kurultayın ileri bir tarihte yapılması için dava açtı. Bu iddiayı ve erteleme taleplerini siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Faik ÖZTRAK - Tekrar söyleyeyim, Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nı Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan bir biçimde yapacaktır. Yani dava açmaları falan anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz. Bunlar dereyi görmeden paçayı sıvamaktır. Çok açık söyleyeyim, altını çizerek söylüyoruz, bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüyüşünün Kurultayıdır. Cumhuriyet Halk Partili olan herkes bu Kurultay’a destek olmak durumundadır.  
CHP'li Faik Öztrak, 25-26 Temmuz tarihinde yapılacak CHP kurultayının durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

haberimizvar.net-CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde MYK sürerken düzenlediği basın toplantısında 25-26 Temmuz tarihinde yapılacak CHP kurultayının durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'li Faik Öztrak, Önder Sav'ın kurultay uyarısı ve Şahin Mengü'nün CHP kurultayı ile ilgili mahkameye başvurması hakkında konuştu.

Soru- Kurultay’da alınacak önlemleri paylaşır mısınız? Parti Meclisine aday olmak isteyenlerin 5 delegeden imza alması gerekiyor. Bu durum salonda sosyal mesafenin korunmasına bir engel oluşturur mu? Buna yönelik fazladan bir önlem alınacak mı?

Faik ÖZTRAK - Her şeyden önce 10 delegeden imza alması gerekiyor da... Şunu söyleyeyim, biz bu kurultayımızı ne sağlıktan ne de demokrasiden ödün vermeden yapacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bu nedenle sağlıkla ilgili ve yine parti içi demokrasinin işlemesi bakımından her türlü tedbiri alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

 

Bu Kurultay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar kurultayıdır. Bu Kurultay’dan sonra Cumhuriyet Halk Partisi iktidarda olacaktır. O nedenle de bu Kurultay’da bu parametrelere yani demokrasiye ve sağlığa her türlü önceliği vereceğiz. Hiçbiri diğerinin alternatifi değildir.

Soru- Kurultayın ertelenmesine yönelik bazı istek ve eleştiriler dile getiriliyor. Son olarak Önder Sav’dan benzeri bir tepki geldi ve mahkemelik olabilir dedi. Ayrıca Şahin Mengü salonun yetersiz olacağı gerekçesiyle kurultayın ileri bir tarihte yapılması için dava açtı. Bu iddiayı ve erteleme taleplerini siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Faik ÖZTRAK - Tekrar söyleyeyim, Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nı Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan bir biçimde yapacaktır. Yani dava açmaları falan anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz. Bunlar dereyi görmeden paçayı sıvamaktır.

Çok açık söyleyeyim, altını çizerek söylüyoruz, bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüyüşünün Kurultayıdır. Cumhuriyet Halk Partili olan herkes bu Kurultay’a destek olmak durumundadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.