Çocukları AVM’ye mi bırakalım

GÜNDEM 04.12.2020 - 12:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Çocukları AVM’ye mi bırakalım

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun özel anaokullarına yönelik aldığı kapatma kararı tedirginlik yarattı. Özellikle çalışan anne babalar, “AVM ve spor merkezleri açık. Çocuklarımızı oraya mı bırakalım” diyerek tepkisini dile getirdi

haberimizvar.net- İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla özel anaokulları da kapatıldı. Çocukların hem eğitim aldığı hem de güvenli ve hijyenik bir ortamda birey olarak yetiştirildiği anaokullarının kapatılması kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Karar, özellikle çalışan anne babaları kaygılandırdı. AVM, spor merkezi ve paket servis yapan restoranların açık olması, “Çalışan ebeveynler çocuklarını AVM y ada spor salonuna mı bıraksın” sorusunu akıllara getirdi. HİJYEN SORUNU YOK  Resmi anaokulu statüsünde olan anaokullarının gerek hijyen koşullarının yetersizliği de öğrenci mevcutlarının çokluğu gibi mantıklı sebeplerle uzaktan eğitime geçmesi makul karşılansa bile öğrenci mevcudu sorunu olmayan ve sürekli hijyen kontrolünden geçen özel anaokullarının kapatılmasını tepki çekti.  3-6 YAŞ ÇOK ÖNEMLİ Konu hakkında görüş bildiren özel bir anaokulu kurucusu Fatma Aksu Öz, “Kamuoyunda anaokullarının bakıcılık olarak algılanması üzücü bir durum. Bize çocuğunu getiren anne-baba bakıcılık algısıyla getirse bile süreç içinde çocuğunun montessori vb eğitim sistemleriyle çok farklı bir duruma geldiğini gözlemlemek hepimize mutluluk veriyor. Unutmayalım ki bireylerin kişiliklerinin oturduğu en önemli yaş aralığı 3-6 yaştır. Sağlık Bakanlığı’nın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm hijyen kurallarına uymamıza rağmen böyle bir kararın verilmesine çok şaşırdık. Kararın gözden geçirilmesini bekliyoruz” dedi. İlginizi çekebilir
İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun özel anaokullarına yönelik aldığı kapatma kararı tedirginlik yarattı. Özellikle çalışan anne babalar, “AVM ve spor merkezleri açık. Çocuklarımızı oraya mı bırakalım” diyerek tepkisini dile getirdi

haberimizvar.net- İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla özel anaokulları da kapatıldı. Çocukların hem eğitim aldığı hem de güvenli ve hijyenik bir ortamda birey olarak yetiştirildiği anaokullarının kapatılması kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Karar, özellikle çalışan anne babaları kaygılandırdı. AVM, spor merkezi ve paket servis yapan restoranların açık olması, “Çalışan ebeveynler çocuklarını AVM y ada spor salonuna mı bıraksın” sorusunu akıllara getirdi.

HİJYEN SORUNU YOK 
Resmi anaokulu statüsünde olan anaokullarının gerek hijyen koşullarının yetersizliği de öğrenci mevcutlarının çokluğu gibi mantıklı sebeplerle uzaktan eğitime geçmesi makul karşılansa bile öğrenci mevcudu sorunu olmayan ve sürekli hijyen kontrolünden geçen özel anaokullarının kapatılmasını tepki çekti. 
3-6 YAŞ ÇOK ÖNEMLİ
Konu hakkında görüş bildiren özel bir anaokulu kurucusu Fatma Aksu Öz, “Kamuoyunda anaokullarının bakıcılık olarak algılanması üzücü bir durum. Bize çocuğunu getiren anne-baba bakıcılık algısıyla getirse bile süreç içinde çocuğunun montessori vb eğitim sistemleriyle çok farklı bir duruma geldiğini gözlemlemek hepimize mutluluk veriyor. Unutmayalım ki bireylerin kişiliklerinin oturduğu en önemli yaş aralığı 3-6 yaştır. Sağlık Bakanlığı’nın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm hijyen kurallarına uymamıza rağmen böyle bir kararın verilmesine çok şaşırdık. Kararın gözden geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

İlginizi çekebilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.