Corona virüsünü yok eden kağıt üretildi

SAĞLIK 04.12.2020 - 21:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Corona virüsünü yok eden kağıt üretildi

Çekya'da bilim insanları, yüzeye düşen bakteri ve virüsleri yüzde 99 oranında yok eden özel bir kağıt geliştirdi.

haberimizvar.net-Çekya’da bilim insanlarının geliştirdiği özel bir kağıdın corona virüsü (Covid-19) parçacıklarını yok edebildiği belirtildi. Kağıt, çinko ve gümüş içerikli özel kimyasallarla yapılırken virüsleri, bakterileri ve mayaları öldürdüğü bildirildi. İnsan cildi için güvenli olduğu söylenen kağıdın yüzeyindeki mikropların yüzde 99’unun bir dakika içinde yok olduğu belirtiliyor. Yapılan testlerin, 10 dakika içinde bu tür kağıtlara düşen corona partiküllerinin yüzde 70’inin öldüğünü ve 30 dakika içinde tamamen kaybolduğunu gösterdiği ifade edildi. İlginizi çekebilir
Çekya'da bilim insanları, yüzeye düşen bakteri ve virüsleri yüzde 99 oranında yok eden özel bir kağıt geliştirdi.

haberimizvar.net-Çekya’da bilim insanlarının geliştirdiği özel bir kağıdın corona virüsü (Covid-19) parçacıklarını yok edebildiği belirtildi. Kağıt, çinko ve gümüş içerikli özel kimyasallarla yapılırken virüsleri, bakterileri ve mayaları öldürdüğü bildirildi.

İnsan cildi için güvenli olduğu söylenen kağıdın yüzeyindeki mikropların yüzde 99’unun bir dakika içinde yok olduğu belirtiliyor.

Yapılan testlerin, 10 dakika içinde bu tür kağıtlara düşen corona partiküllerinin yüzde 70’inin öldüğünü ve 30 dakika içinde tamamen kaybolduğunu gösterdiği ifade edildi.

İlginizi çekebilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.