mekan bizim almanya chat sohbet cinsel sohbet sohbet mobil sohbet türk sohbet sohbet islami chat dini chat

BES Antalya: Sefalete teslim olmayacağız!

YEREL 24.10.2025 - 15:48, Güncelleme: 24.10.2025 - 15:48
 

BES Antalya: Sefalete teslim olmayacağız!

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi, 2026 yılı bütçesine ve kamu emekçilerine dayatılan yoksullaştırıcı politikalara tepki gösterdi. Antalya Defterdarlığı önünde bir araya gelen BES üyeleri, “Sefalet Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz “ pankartı açarak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol okudu.

haberimizvar.net- Mol, iktidarın TBMM’ye sunduğu 2026 yılı bütçesiyle birlikte, emekçilere ve toplumun yoksul kesimlerine herhangi bir iyileştirme öngörülmediğini belirtti. 8 Eylül’de açıklanan Orta Vadeli Programın, düşük ücret politikalarının ve kamusal hakların budanmasının açık göstergesi olduğunu vurguladı. “İktidar, ücret gelirlerini baskılamaya, esnek ve kuralsız çalışmayı yaygınlaştırmaya, tamamlayıcı emeklilik sistemiyle kamusal emekliliğin kırıntılarını da ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Buna karşı sessiz kalmayacağız” dedi. BES Araştırma Merkezi’nin (BES-AR) verilerine göre, Ekim 2025 itibarıyla dört kişilik bir memur ailesinin sağlıklı beslenmesi için aylık 37 bin 287 liraya, yoksulluk sınırının ise 90 bin 378 liraya ulaştığını belirten Mol, mevcut maaşlarla geçinmenin imkânsız hale geldiğini söyledi. Hakem heyeti süreciyle belirlenen düşük zam oranlarını “iktidar aparatı sendikaların ürünü” olarak nitelendiren Mol, “Bu orta oyunu artık kabul etmiyoruz. Kamu emekçilerine dayatılan bu yoksulluğa karşı bütçe sürecini kapsayan bir mücadele takvimi oluşturacağız” ifadelerini kullandı. BES, taleplerini şöyle sıraladı: 2026 bütçesinde emekçilere daha fazla pay ayrılması, Grev hakkı içeren sendika yasasının çıkarılması, Tarafların eşit temsiline dayalı yeni bir toplu sözleşme masası kurulması, Mülakat haksızlığına son verilmesi, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tamamlanması, Ek ödemelerin temel ücrete yansıtılması, İşyerlerine kreş ve bebek bakım odaları açılması, 5510 Sayılı Kanun’un mağduriyetlerinin giderilmesi ve kamusal emekliliğin korunması. Açıklamanın sonunda BES üyeleri, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz! Yaşasın BES! Yaşasın KESK!” sloganları attı.  
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi, 2026 yılı bütçesine ve kamu emekçilerine dayatılan yoksullaştırıcı politikalara tepki gösterdi. Antalya Defterdarlığı önünde bir araya gelen BES üyeleri, “Sefalet Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz “ pankartı açarak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol okudu.

haberimizvar.net- Mol, iktidarın TBMM’ye sunduğu 2026 yılı bütçesiyle birlikte, emekçilere ve toplumun yoksul kesimlerine herhangi bir iyileştirme öngörülmediğini belirtti. 8 Eylül’de açıklanan Orta Vadeli Programın, düşük ücret politikalarının ve kamusal hakların budanmasının açık göstergesi olduğunu vurguladı.

“İktidar, ücret gelirlerini baskılamaya, esnek ve kuralsız çalışmayı yaygınlaştırmaya, tamamlayıcı emeklilik sistemiyle kamusal emekliliğin kırıntılarını da ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Buna karşı sessiz kalmayacağız” dedi.
BES Araştırma Merkezi’nin (BES-AR) verilerine göre, Ekim 2025 itibarıyla dört kişilik bir memur ailesinin sağlıklı beslenmesi için aylık 37 bin 287 liraya, yoksulluk sınırının ise 90 bin 378 liraya ulaştığını belirten Mol, mevcut maaşlarla geçinmenin imkânsız hale geldiğini söyledi.
Hakem heyeti süreciyle belirlenen düşük zam oranlarını “iktidar aparatı sendikaların ürünü” olarak nitelendiren Mol, “Bu orta oyunu artık kabul etmiyoruz. Kamu emekçilerine dayatılan bu yoksulluğa karşı bütçe sürecini kapsayan bir mücadele takvimi oluşturacağız” ifadelerini kullandı.
BES, taleplerini şöyle sıraladı:
2026 bütçesinde emekçilere daha fazla pay ayrılması,
Grev hakkı içeren sendika yasasının çıkarılması,
Tarafların eşit temsiline dayalı yeni bir toplu sözleşme masası kurulması,
Mülakat haksızlığına son verilmesi,
3600 ek gösterge düzenlemesinin tamamlanması,
Ek ödemelerin temel ücrete yansıtılması,
İşyerlerine kreş ve bebek bakım odaları açılması,
5510 Sayılı Kanun’un mağduriyetlerinin giderilmesi ve kamusal emekliliğin korunması.
Açıklamanın sonunda BES üyeleri, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz! Yaşasın BES! Yaşasın KESK!” sloganları attı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.