'İnsanları korkutma çabası gülünç bir hal alıyor'

YEREL 05.06.2020 - 16:54, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

'İnsanları korkutma çabası gülünç bir hal alıyor'

24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Anadolu Ajansı’nı eleştiren paylaşımlar yaptığı için hapis cezası verilen Metin Uca, "Benim üstümden insanları korkutma çabası gülünç bir hal alıyor, hukuka saygı kavramının zedelenmesine yol açıyor" diyerek karar tepki gösterdi

haberimizvar.net- Gazeteci Metin Uca, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Anadolu Ajansı’nı eleştiren Twitter paylaşımları nedeniyle hakkında verilen hapis cezasına tepki gösterdi. Metin Uca'ya, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Anadolu Ajansı’nın önceden açıkladığı verilerle seçim sonuçlarının birebir uyuşmasına ilişkin Twitter’dan yaptığı paylaşım nedeniyle 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi.  Uca’ya 'görevli memura görevi nedeniyle hakaret' suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, Uca’nın yaptığı paylaşımın ‘ifade özgürlüğünün sınırlarını aştığını’ savunurken, paylaşımı ‘aleni ortamda yaptığı’ ve ‘birden fazla kişiye yönelik olduğu’ için cezasında artırıma gitti. "HUKUKA SAYGI KAVRAMININ ZEDELENMESİNE YOL AÇIYOR" Hapis cezası alan Metin Uca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda karara tepki gösterdi. "Korku eşiği çoktan aşılmıştı. Benim üstümden insanları korkutma çabası gülünç bir hal alıyor, hukuka saygı kavramının zedelenmesine yol açıyor" diyen Uca, "Tarihin en büyük oy sahtekarlığına sanal altyapı oluşturan A.A genel müdürü yargılanamazken konuyu dile getiren ben ceza alıyorum" ifadelerini kullandı. Metin Uca   ✔@MetinUca     Korku eşiği çoktan aşılmıştı. Benim üstümden insanları korkutma çabası gülünç bir hal alıyor, hukuka saygı kavramının zedelenmesine yol açıyor. Tarihin en büyük oy sahtekarlığına sanal altyapı oluşturan A.A genel müdürü yargılanamazken konuyu dile getiren ben ceza alıyorum. https://twitter.com/birgun_gazetesi/status/1268650183681851393 … BirGün Gazetesi   ✔@BirGun_Gazetesi   Metin Uca'ya, AA'yı eleştiren tweeti nedeniyle hapis cezası verildihttps://bit.ly/2Y5HaLS   
24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Anadolu Ajansı’nı eleştiren paylaşımlar yaptığı için hapis cezası verilen Metin Uca, "Benim üstümden insanları korkutma çabası gülünç bir hal alıyor, hukuka saygı kavramının zedelenmesine yol açıyor" diyerek karar tepki gösterdi

haberimizvar.net- Gazeteci Metin Uca, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Anadolu Ajansı’nı eleştiren Twitter paylaşımları nedeniyle hakkında verilen hapis cezasına tepki gösterdi.

Metin Uca'ya, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Anadolu Ajansı’nın önceden açıkladığı verilerle seçim sonuçlarının birebir uyuşmasına ilişkin Twitter’dan yaptığı paylaşım nedeniyle 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme, Uca’nın yaptığı paylaşımın ‘ifade özgürlüğünün sınırlarını aştığını’ savunurken, paylaşımı ‘aleni ortamda yaptığı’ ve ‘birden fazla kişiye yönelik olduğu’ için cezasında artırıma gitti.

"HUKUKA SAYGI KAVRAMININ ZEDELENMESİNE YOL AÇIYOR"

Hapis cezası alan Metin Uca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda karara tepki gösterdi.

"Korku eşiği çoktan aşılmıştı. Benim üstümden insanları korkutma çabası gülünç bir hal alıyor, hukuka saygı kavramının zedelenmesine yol açıyor" diyen Uca, "Tarihin en büyük oy sahtekarlığına sanal altyapı oluşturan A.A genel müdürü yargılanamazken konuyu dile getiren ben ceza alıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Korku eşiği çoktan aşılmıştı. Benim üstümden insanları korkutma çabası gülünç bir hal alıyor, hukuka saygı kavramının zedelenmesine yol açıyor. Tarihin en büyük oy sahtekarlığına sanal altyapı oluşturan A.A genel müdürü yargılanamazken konuyu dile getiren ben ceza alıyorum. https://twitter.com/birgun_gazetesi/status/1268650183681851393 …

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.