İyi Parti'de 3 aday başkanların önüne sandık koydu

SİYASET 22.08.2020 - 22:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

İyi Parti'de 3 aday başkanların önüne sandık koydu

İyi Parti’de il kongresi öncesi başkanlık yarışı kızıştı. İl Başkan adayları İlhami Okudan, Ali Adnan Kaya ve Nihat Kavşut kendi aralarında aldıkları kararla ilçe başkanlarının önüne bugün sandık koydu. Sandıktan çıkacak sonuca göre üçünden biri aday olacak.

Eylül ayında gerçekleşecek İyi Parti Antalya İl Kongresi öncesi bilindiği gibi mevcut başkan Mehmet Başaran, Ali Adanan Kaya, Nihat Kavşut ve İlhami Okudan başkan adaylığını açıklamıştı. Bugün ise, ilginç bir gelişme oldu. Ülkücü kökenli adaylar Kaya, Okudan ve Kavşut kendi aralarında karar alarak, Başaran’a yakın Muratpaşa, Kepez ve Alanya ilçe başkanları hariç tüm ilçe başkanlarının önüne koydu. Genel merkezin bilgi dahilinde olmayan ancak iddiaya göre Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’nin ilçe başkanlarını aramasıyla yapılan çalışmanın sonucu sandıklar açıldıktan sonra belli olacak. Doğuya ayrı, batıya ayrı bir ekibin yaptığı çalışma sonunda sandıktan çıkacak 3 adaydan birisi Başaran’ın karşısında aday olacak. NE DEDİLER? Konuyla ilgili bilgi aldığımız Ali Adnan Kaya, Akseki ve Gündoğmuş’ta çalışmalarını sürdüklerini belirterek, “Arkadaşların bir takım çalışmaları var. Çalışma tamamlandıktan sonra haber verecekler” dedi. İlçe başkanlarının önüne sandık koyulduğunu doğrulayan Nihat Kavşut da; “Partimizin geleceği için tabandan birleşin çağrısı vardı. Biz de bu konuya duyarsız kalmadık. Nefislerimizi bir kenara bıraktık. İlçe başkanlarımızın karar vermesini istedik. Tabanın sesine kulak vereceğiz” diye konuştu. İlhami Okudan ise, şunları kaydetti: “Biz kararlarımızı istişare ederek, alırız. Bu da istişaredir. İstişare sonunda tek aday olarak çıkacağız.” GENEL MERKEZ NE DİYECEK? İlçe başkanlarının önüne konulan sandıkların parti tüzüğüne uygun olup, olmadığı tartışılırken, 19 ilçenin tamamı yerine 400’ün üzerinde delegesi bulunan ilçelere sandık konulmaması da ayrı bir tartışma konusu oldu.  İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuyla ilgili nasıl bir değerlendirme yapacağı da merak edilenler arasında yerini aldı. EBRU KÜÇÜKAYDIN
İyi Parti’de il kongresi öncesi başkanlık yarışı kızıştı. İl Başkan adayları İlhami Okudan, Ali Adnan Kaya ve Nihat Kavşut kendi aralarında aldıkları kararla ilçe başkanlarının önüne bugün sandık koydu. Sandıktan çıkacak sonuca göre üçünden biri aday olacak.

Eylül ayında gerçekleşecek İyi Parti Antalya İl Kongresi öncesi bilindiği gibi mevcut başkan Mehmet Başaran, Ali Adanan Kaya, Nihat Kavşut ve İlhami Okudan başkan adaylığını açıklamıştı. Bugün ise, ilginç bir gelişme oldu. Ülkücü kökenli adaylar Kaya, Okudan ve Kavşut kendi aralarında karar alarak, Başaran’a yakın Muratpaşa, Kepez ve Alanya ilçe başkanları hariç tüm ilçe başkanlarının önüne koydu. Genel merkezin bilgi dahilinde olmayan ancak iddiaya göre Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’nin ilçe başkanlarını aramasıyla yapılan çalışmanın sonucu sandıklar açıldıktan sonra belli olacak. Doğuya ayrı, batıya ayrı bir ekibin yaptığı çalışma sonunda sandıktan çıkacak 3 adaydan birisi Başaran’ın karşısında aday olacak.

NE DEDİLER?

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Ali Adnan Kaya, Akseki ve Gündoğmuş’ta çalışmalarını sürdüklerini belirterek, “Arkadaşların bir takım çalışmaları var. Çalışma tamamlandıktan sonra haber verecekler” dedi.

İlçe başkanlarının önüne sandık koyulduğunu doğrulayan Nihat Kavşut da; “Partimizin geleceği için tabandan birleşin çağrısı vardı. Biz de bu konuya duyarsız kalmadık. Nefislerimizi bir kenara bıraktık. İlçe başkanlarımızın karar vermesini istedik. Tabanın sesine kulak vereceğiz” diye konuştu.

İlhami Okudan ise, şunları kaydetti: “Biz kararlarımızı istişare ederek, alırız. Bu da istişaredir. İstişare sonunda tek aday olarak çıkacağız.”

GENEL MERKEZ NE DİYECEK?

İlçe başkanlarının önüne konulan sandıkların parti tüzüğüne uygun olup, olmadığı tartışılırken, 19 ilçenin tamamı yerine 400’ün üzerinde delegesi bulunan ilçelere sandık konulmaması da ayrı bir tartışma konusu oldu.  İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuyla ilgili nasıl bir değerlendirme yapacağı da merak edilenler arasında yerini aldı. EBRU KÜÇÜKAYDIN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.