Marangozluk mesleğine kadın eli değdi

YAŞAM 17.07.2020 - 16:35, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Marangozluk mesleğine kadın eli değdi

Antalya’da Bilge Doğan’ın Kısrak Ağaç Tasarım Atölyesi ile marangozluk mesleği yeni bir boyuta taşındı.

haberimizvar.net- Antalya’nın Kepez İlçesinde marangozluk yapan genç kadın dikkat çekti. Bilge Doğan’ı fabrikada ki kadınlardan ayıran özellik 20 yaşında kendi atölyesini açması oldu. Bilge Doğan, erkeklerin yaptığı bir meslek olarak görüldüğü için genç bir kadının bu işi yapmasının garip oluğunu ama bir o kadar da takdir edildiğini söyledi. Şuan 22 yaşında olan Bilge Doğan tepkilere de alışık olduğuna değindi. Hem tiyatro hem marangozluk yapan Doğan, marangozluğunda tiyatro gibi bir sanat olduğunu dile getirdi. Bilge Doğan ;“Tiyatro’da olduğu gibi düz bir metni duygularınla, hayal gücünle ve tüm benliğinle ortaya koyduğunda o artık bir sanattır. Benim mesleğim de doğa da var olan bir şeyi kendi duygularım, hayal gücüm ve sanatsal bakış açımla ortaya koyduğumdan benim için bir sanat.” dedi. Mesleğinin zorluklarından bahseden Doğan, “Bazen kadın oluşumdan dolayı gücüm yetmiyor en sevdiğim kısmı da bu zaten. Bu işi başarmak bana büyük bir haz veriyor.” şeklinde konuştu. Bilge Doğan marangozluk mesleğinin ona ne kadar iyi hissettirdiğini ve doğa da önemini yitirmiş ağaçları yeniden şekillendirmenin kendisine o ağacı yeniden canlandırıyormuş hissi verdiğini dile getirdi. “Tasarım felsefem” Benim felsefemi mobilyacılıktan ayıran şey sanatsallık. Bütün yaşam ortamlarında kullanılabilecek ürünler ortaya çıkartıyorum. Üretme içgüdüsü ve bunun yanında da doğanın bize verdiklerini sanatla harmanlayarak bir şeyler üretmek bana harika geliyor diyen Bilge Doğan meslektaşlarına da minnettar olduğunu sözlerine ekledi.  
Antalya’da Bilge Doğan’ın Kısrak Ağaç Tasarım Atölyesi ile marangozluk mesleği yeni bir boyuta taşındı.

haberimizvar.net- Antalya’nın Kepez İlçesinde marangozluk yapan genç kadın dikkat çekti. Bilge Doğan’ı fabrikada ki kadınlardan ayıran özellik 20 yaşında kendi atölyesini açması oldu. Bilge Doğan, erkeklerin yaptığı bir meslek olarak görüldüğü için genç bir kadının bu işi yapmasının garip oluğunu ama bir o kadar da takdir edildiğini söyledi. Şuan 22 yaşında olan Bilge Doğan tepkilere de alışık olduğuna değindi. Hem tiyatro hem marangozluk yapan Doğan, marangozluğunda tiyatro gibi bir sanat olduğunu dile getirdi.

Bilge Doğan ;“Tiyatro’da olduğu gibi düz bir metni duygularınla, hayal gücünle ve tüm benliğinle ortaya koyduğunda o artık bir sanattır. Benim mesleğim de doğa da var olan bir şeyi kendi duygularım, hayal gücüm ve sanatsal bakış açımla ortaya koyduğumdan benim için bir sanat.” dedi. Mesleğinin zorluklarından bahseden Doğan, “Bazen kadın oluşumdan dolayı gücüm yetmiyor en sevdiğim kısmı da bu zaten. Bu işi başarmak bana büyük bir haz veriyor.” şeklinde konuştu. Bilge Doğan marangozluk mesleğinin ona ne kadar iyi hissettirdiğini ve doğa da önemini yitirmiş ağaçları yeniden şekillendirmenin kendisine o ağacı yeniden canlandırıyormuş hissi verdiğini dile getirdi.

“Tasarım felsefem”

Benim felsefemi mobilyacılıktan ayıran şey sanatsallık. Bütün yaşam ortamlarında kullanılabilecek ürünler ortaya çıkartıyorum. Üretme içgüdüsü ve bunun yanında da doğanın bize verdiklerini sanatla harmanlayarak bir şeyler üretmek bana harika geliyor diyen Bilge Doğan meslektaşlarına da minnettar olduğunu sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.